Adventi programok a Szent István Király Múzeumban

Vasárnap több adventhez kapcsolódó programmal is készül a Szent István Király Múzeum. Folytatódik a Téli Tárlatot kísérő események sora, de lesz koncert, beszélgetések és méhészeti előadás is. Jövő hétvégén pedig Karácsonyi koncert lesz a  Hetedhét Játékmúzeumban és dobozképeket is készíthetnek a gyerekek a Pelikán Galériában.
2021.12.12. 10:54 |
Adventi programok a Szent István Király Múzeumban

Folytatódik az adventi programok sokasága a Szent István Király Múzeum szervezésében.

2021. december 12-én, vasárnap 14 órától Ajándékozz egészséget II. – Gyógyító méhészek címmel tart ingyenes előadást Kiss Norbert és Antal István. A programot a hatályos járványügyi előírások betartásával bonyolítják le az Országzászló téri épületében.

A rendezvénnyel egyidejűleg kötetlen beszélgetést rendeznek a Pelikán Galériában Büki Zsuzsanna és Szentes Ottokár részvételével. A beszélgetés után, 17 órától Szentes Ottokár festőművész tárlatvezetésén vehetnek részt az érdeklődők a Téli Tárlatban

A nap zárásaként a VENI együttes koncertezik a Városi Képtárban. A progresszív, egyedi hangzásban a népdalok és elektronikus elemek találkoznak. A koncerten érkezési sorrendben maximum 45 főt tudnak fogadni, valamint kötelező a védettségi igazolvány felmutatása és a maszk viselése is. 

2021. december 16. csütörtök, 17 órakor rendhagyó tárlatvezetés-beszélgetés lesz Az Egy európai magyar – Szabó Ákos életműkiállítása című tárlat kapcsán a Szent István Király Múzeum - Csók István Képtárában. A beszélgetőtársak: Feledy Balázs művészeti író, a Szabó Ákos életművét bemutató kötet tanulmányának szerzője és Tóth Norbert, a kiállítás kurátora. A belépés díjtalan. A részvétel védettségi igazolványhoz és maszk viseléséhez, valamint előzetes regisztrációhoz kötött a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen.

2021. december 18.szombat, 18 órakor Karácsonyi koncert lesz a  Hetedhét Játékmúzeum Réber-termében. A Hetedhét Játékmúzeum karácsonyi koncertje a MusiColore Énekegyüttes és a Parlan-Duo közreműködésével. Legfeljebb 60 főt tudnak fogadni érkezési sorrendben. A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és maszk viseléséhez kötött.

2021. december 19. vasárnap, 14–18 óra. Dobozképek készítése gyerekekkel a Pelikán Galériában. Kreatív dobozművek készítése 8–14 éves gyerekekkel. Házigazda: Haraszti Zsolt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a hara@trafo.hu e-mail-címen (legfeljebb 15 fő).

2021. december 19. 15 óra "Serkenj, lelkem, mély álmodból!" – Éneklő advent a Kárpát-medencei néphagyományban Pesovár Ferenc emlékére a Szent István Király Múzeum, Országzászló téri épületében. Az „Egy élet e tánc, melyben lélek a dal” – Pesovár Ferenc (1930–1983) emlékezete című kiállításon. Vakler Anna jelenlegi és volt tanítványainak koncertje. A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez kötött. Érkezési sorrendben legfeljebb 40 főt tudunk fogadni.