Adventi készülődés, lelki feltöltődés a fehérvári reformátusokkal

Az advent első hétvégéjén közös készülődésre hívja a közösség tagjait és minden érdeklődőt a Székesfehérvári Református Gyülekezet. A járványhelyzet miatt a személyes találkozásra, a közös munkára az online tér ad lehetőséget.
2020.11.27. 07:05 |

Angyalka üdvözlőkártya, karácsonyfadíszek, illatos, ízes ünnepi sütemények, könnyen és egyszerűen kivitelezhető ötletek a díszítéshez. A Székesfehérvári Református Gyülekezet tagjai szombatonként adventi kézműves foglalkozásokat tartanak.

A vírushelyzet miatt az online térben találkoznak majd, elsőként november 28-án, szombaton, és osztják meg a résztvevőkkel a régi adventi családi szokásokat, a jól bevált ünnepi ételek receptjeit és készítési módjait. Az otthonok, asztalok díszítése mellett a lelki felkészítésre is figyelnek: igei üzenettel és áhítattal segítik az elmélyülést.

Azok, akik a szombati alkalmakhoz nem tudnak csatlakozni, a különböző leírásokat, amelyek alapján az otthoni háztartásban megtalálható anyagokból elkészíthetők lesznek a művek, megtalálják a Budai úti közösség honlapján, valamint a facebookon is.

Kultúra

 1. Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak a fehérvári királysírban

  Fény derülhet a Hunyadi-család származására; Corvin János horvátországi sírjának feltárásával Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között - erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

  2021.01.21.
 2. A Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesül Zemlényi Katica, karnagy

  A Magyar Kultúra Lovagja cím adományozását az 1997-ben létrejött Falvak Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezte 1998-ban a határon belüli, illetve határokon túli közművelődési, irodalmi, zenei, művészeti teljesítmények elismerésére. 

  2021.01.20.
 3. „Szívünkben és lelkünkben kell emléket állítani” - fogadalmi mise Szent Sebestyén napján

  Székesfehérvár 1739 óta emlékezik január 20-án a város fogadalmára, hálát adva azért, hogy szerencsésen megmenekült a pestisjárványtól. Az idei Szent Sebestyén-napon, szerdán, - számos ünnepélyes szokást ezúttal mellőzve, - egyszerű külsőségek mellett, a város papságával koncelebrált püspöki szentmisével ünnepelte Fehérvár a közel 300 éves hagyományt a Felsővárosi templomban.

  2021.01.20.
 4. Névadó pályázatot hirdetett új lakójának a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Új lakó, egy színes babzsák érkezett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár gyermekrészlegébe. A vicces, nagyméretű figurát adományként kapta az intézmény, kifejezetten abból a célból, hogy a gyerekek használhassák olvasás közben. Most keresik a legjobb nevet a figurának, melyre az intézmény pályázatot hirdetett a Facebook-oldalán február 12-ig. A nyertest gyermekkönyvvel jutalmazzák.

  2021.01.20.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka