Adózzunk elismeréssel mindazoknak, akik szolgálatukkal, munkájukkal harcolnak a koronavírus ellen

Talán soha nem volt annyira fontos az életünkben a hála, mint most. Szeretném, ha városunk egész közössége nap mint nap elismeréssel adózna mindazoknak, akik szolgálatukkal, munkájukkal harcolnak a koronavírus ellen - írta Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester.
2020.03.25. 17:50 |

"Szerdán elsőként az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozóknak köszönjük meg, hiszen ők vannak a frontvonalban, orvosok, ápolók, mentősök és szociális gondozók, szociális munkások dolgoznak éjt nappallá téve azért, hogy intézményeink és az általuk gondozottak felkészültek legyenek."

Örülök, hogy városunkban is elindult az a szokás, hogy minden este 8 órakor az erkélyekről, ablakokból tapssal mondunk köszönetet nekik. Kérem, hogy ne csak esténként egy-egy percre, hanem minden nap álljunk meg egy kicsit, és gondoljunk rájuk hálával és tisztelettel! És soha ne felejtsük: a legnagyobb segítséget az jelenti számukra, ha otthon maradunk - írja Fehérvár polgármestere.

Közélet

 1. Kínai partnerintézmény segítségével érkeztek szájmaszkok az Óbudai Egyetemre

  Az Óbudai Egyetem partnerintézménye a kínai Ningbo University of Technology, az ő közbenjárásukkal érkeztek szájmaszkok az egyetemre. Kézikönyveket is küldtek, amelyek a víruskezeléssel kapcsolatos tapasztalatokat rögzítik.

  2020.04.06.
 2. Esküvő a rendkívüli időszakban – a már kitűzött szertartásokat megtartják

  A rendkívüli körülmények között is megtartják a már kitűzött esküvőket Székesfehérváron, ha a jegyespárok vállalják. A szertartás létszámkorlátos, így többen a lemondás vagy a halasztás mellett döntöttek.

  2020.04.06.
 3. A házi gyermekorvosok rendelési ideje is módosult

  A kialakult járványhelyzetben változott a székesfehérvári gyermekorvosi rendelések betegfogadási ideje és rendje is. Az Operatív Törzs ajánlása alapján az Önkormányzat továbbra is azt kéri, hogy először telefonon konzultáljanak orvosukkal és csak a legszükségesebb esetben keressék fel őket személyesen. A házi gyermekorvosok legfrissebb rendelési ideje megtalálható honlapunkon is.

  2020.04.06.
 4. Virágos Székesfehérvár – május elején értesítenek mindenkit a virágok átvételéről

  Sokan érdeklődnek, hogy a Virágos Székesfehérvár pályázaton tavaly ősszel elnyert virágcsomagokhoz, hogyan juthatnak majd hozzá. A virágok még az üvegházakban nevelkednek, a kiosztás módjáról pedig az aktuális járványügyi helyzet függvényében döntenek. Május elején minden pályázót a megadott e-mail címen értesít a Városgondnokság.

  2020.04.06.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin