Adományozás és érzékenyítés - tóvárosi diákok jártak a Kríziskezelő Központban

A Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzata a tanulók és családjaik körében hirdetett jótékonysági akciót a közelgő ünnep alkalmából, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ javára. Az összegyűjtött adományokat a diákönkormányzatot segítő pedagógus vezetésével a diákok vitték el szerdán a Kríziskezelő Központ Nappali Szolgáltató Centrumába.
2018.12.05. 15:08 |

A Tóvárosi Általános Iskolától kaptunk egy nagyon szép adományt, amelyet a gyerekek juttattak el hozzánk. Az adomány tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, étolajat, konzerveket, tésztaféléket tartalmaz, melyeket az anyaotthonokba vagy a hajléktalanszállóra juttatják el a Kríziskezelő Központ munkatársai a tél folyamán.

Az adományozáson túl annak is kiemelt jelentősége van, hogy azok a fiatalok, akik elhozták és kipakolták ezeket a csomagokat, később - úgy tudom - osztályfőnöki órán megbeszélik a tapasztalatokat, feldolgozzák, hogy mit tapasztaltak nálunk.” - emelte ki Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője.

A Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzata hirdette meg a gyűjtést és felvállalva az adományok szállítását is. A diákok, szüleik és a tantestület egy emberként álltak a kezdeményezés mellé. Testnevelés tagozatos iskolaként az Adventi Jótékonysági Futáson is részt vettünk, rendszeresen szervezünk érzékenyítő programokat, legutóbb Lengyel Zsófi járt nálunk.” - hangsúlyozta Petőné Marton Gyöngyi, Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzatának munkáját segítő pedagógus.

Közélet

 1. A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységéről számoltak be a Szent György Kórházban

  A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán.

  2019.02.20.
 2. Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! - mammográfiai szűrés Fehérváron

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket februárban is. A meghívólevélen szereplő időpont módosítható a 06-20/387-7996 -as telefonszámon.

  2019.02.20.
 3. Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a Kossuth Iskola

  A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

  2019.02.20.
 4. Maroshegyi Egészségnap - szombaton ingyenes szűrésekkel várják az érdeklődőket

  Többféle szűréssel, általános állapotfelméréssel várja az érdeklődőket az ötödik Maroshegyi Egészségnap február 23-án, szombaton. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban 9 órától kora délutánig tartanak az ingyenesen elérhető vizsgálatok.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek