Adományozás és érzékenyítés - tóvárosi diákok jártak a Kríziskezelő Központban

A Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzata a tanulók és családjaik körében hirdetett jótékonysági akciót a közelgő ünnep alkalmából, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ javára. Az összegyűjtött adományokat a diákönkormányzatot segítő pedagógus vezetésével a diákok vitték el szerdán a Kríziskezelő Központ Nappali Szolgáltató Centrumába.
2018.12.05. 15:08 |

A Tóvárosi Általános Iskolától kaptunk egy nagyon szép adományt, amelyet a gyerekek juttattak el hozzánk. Az adomány tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, étolajat, konzerveket, tésztaféléket tartalmaz, melyeket az anyaotthonokba vagy a hajléktalanszállóra juttatják el a Kríziskezelő Központ munkatársai a tél folyamán.

Az adományozáson túl annak is kiemelt jelentősége van, hogy azok a fiatalok, akik elhozták és kipakolták ezeket a csomagokat, később - úgy tudom - osztályfőnöki órán megbeszélik a tapasztalatokat, feldolgozzák, hogy mit tapasztaltak nálunk.” - emelte ki Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője.

A Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzata hirdette meg a gyűjtést és felvállalva az adományok szállítását is. A diákok, szüleik és a tantestület egy emberként álltak a kezdeményezés mellé. Testnevelés tagozatos iskolaként az Adventi Jótékonysági Futáson is részt vettünk, rendszeresen szervezünk érzékenyítő programokat, legutóbb Lengyel Zsófi járt nálunk.” - hangsúlyozta Petőné Marton Gyöngyi, Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzatának munkáját segítő pedagógus.

Közélet

 1. Idén is Ballagási hét – 1687 diákot várnak a Városi Ballagásra

  Idén is számos programmal köszönti a végzős diákokat és tanáraikat Székesfehérvár. Májushoz közeledve a végzősök már az érettségi lázában égnek, de azért a tanév utolsó hetében a Bolondballagáson idén is mókázhatnak még egy jót a belvárosban, május 4-én pedig a Városi Ballagásra kerül sor 1687 diák részvételével.

  2019.04.25.
 2. Hajléktalanokat is segít és alkalmaz a Városgondnokság Székesfehérváron

  A programot a Városgondnokság a Kríziskezelő központtal és a Kormányhivatallal közösen indította el. A program része egy parkfenntartó-gondozó képzés is, melynek keretében kertfenntartást, növényismeretet és pénzügyi ismereteket is tanulnak a résztvevők. Az ingyenes oktatás végén pedig szakmunkás bizonyítványt szerezhetnek.

  2019.04.25.
 3. Kezdődik az Egyházmegyei Múzeum felújítása Székesfehérváron

  A munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot, a Barátok Boltját és az Rex Cultura Kft. Egyházmegye fenntartásában működő központi konyháját érintik. A múzeum 2019. április 18-tól a kivitelezés befejezéséig, várhatóan 2020. júniusig zárva tart. A Barátok Boltja 2019. április 23-tól rövid zárva tartás után a Liszt Ferenc u. 1-ben folytatja működését.

  2019.04.24.
 4. A bölcsődevezetőket és a bölcsődei dolgozókat köszöntötték

  A Bölcsődék Napja alkalomból szervezett ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata a bölcsődei dolgozóknak a Hiemer-házban. Magyarország első bölcsődéjét 165 évvel ezelőtt, 1852. április 21-én nyitották meg Pesten, a jeles évforduló tiszteletére a 2010-ben hivatalosan is a Bölcsődék Napjává nyilvánították ezt a napot.

  2019.04.24.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek