Adományozás és érzékenyítés - tóvárosi diákok jártak a Kríziskezelő Központban

A Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzata a tanulók és családjaik körében hirdetett jótékonysági akciót a közelgő ünnep alkalmából, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ javára. Az összegyűjtött adományokat a diákönkormányzatot segítő pedagógus vezetésével a diákok vitték el szerdán a Kríziskezelő Központ Nappali Szolgáltató Centrumába.
2018.12.05. 15:08 |

A Tóvárosi Általános Iskolától kaptunk egy nagyon szép adományt, amelyet a gyerekek juttattak el hozzánk. Az adomány tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, étolajat, konzerveket, tésztaféléket tartalmaz, melyeket az anyaotthonokba vagy a hajléktalanszállóra juttatják el a Kríziskezelő Központ munkatársai a tél folyamán.

Az adományozáson túl annak is kiemelt jelentősége van, hogy azok a fiatalok, akik elhozták és kipakolták ezeket a csomagokat, később - úgy tudom - osztályfőnöki órán megbeszélik a tapasztalatokat, feldolgozzák, hogy mit tapasztaltak nálunk.” - emelte ki Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője.

A Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzata hirdette meg a gyűjtést és felvállalva az adományok szállítását is. A diákok, szüleik és a tantestület egy emberként álltak a kezdeményezés mellé. Testnevelés tagozatos iskolaként az Adventi Jótékonysági Futáson is részt vettünk, rendszeresen szervezünk érzékenyítő programokat, legutóbb Lengyel Zsófi járt nálunk.” - hangsúlyozta Petőné Marton Gyöngyi, Tóvárosi Általános Iskola Diákönkormányzatának munkáját segítő pedagógus.

Közélet

 1. A rózsaszín, az örömöt szimbolizáló gyertya lángja is fellobbant az Adventi Udvaron

  Szombaton a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket. Délután gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját a martonvásári Szent László Katolikus Óvoda műsorával és Spányi Antal, püspök örömvasárnap-előesti gondolataival.

  2018.12.15.
 2. Állítsuk meg a székesfehérvári közösség szétverését

  Újabb álhírek jelentek meg szombaton Fehérvárral kapcsolatban a Facebookon, amit névtelenségbe burkolózva, hirdetésként terjesztenek. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szombaton határozottan kérte az ellenzéket, hogy határolódjon el egyértelműen az álhírek gyártásától, ami a város egész közösségét is lejáratja.

  2018.12.15.
 3. Megújult I. világháborús emlékművek a Szentlélek Katonatemetőben

  Pénteken ünnepélyes keretek között áldották meg a megújult I. világháborús Szentlélek Katonatemető sírjait és koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt. A Szentlélek katonaletemetőben helyreállították a hősi emlékművet, a feszületet és a 10-es huszárok emlékművét, 643 hadisírt, a parcellák melletti információs táblákat, és megújulhatott a temető környezete is.

  2018.12.14.
 4. A székesfehérvári vasútállomáson adták át Fejér megye tizennegyedik kormányablakát

  Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Fejér megye tizennegyedik kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson, ahol százötvenkét négyzetméteren hat ügyfélpult és egy fotófülke várja az ügyfeleket akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

  2018.12.14.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek