A Zirci Arborétum születéséről tartanak botanikai előadást a Fekete Sasban

Újkori gyűjteményes kertek – a Zirci Arborétum születése címmel kezdődik előadás április 17-én, szerdán 16.00 órai kezdettel a Fekete Sas Patikamúzeumban. Az izgalmas tudományos programra 500 forint a belépő.
2024.04.16. 11:44 |
A Zirci Arborétum születéséről tartanak botanikai előadást a Fekete Sasban

A Zirci Arborétum Magyarország legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, 400 méter tengerszint feletti magasságban található a Bakony fővárosában, a Ciszterci Apátság műemléki környezetében. Az angolkertek stílusában épült park 1951 óta országos jelentőségű védett természeti területnek minősül.

Dr. Galambos István botanikus szerdai előadásán a Zirci Arborétum történetén keresztül megtudhatjuk, hogy mi a különbség a botanikuskert és az arborétum között, illetve hogyan születnek ezek az élő növénygyűjtemények és miért értékesek? A programra 500 forint a belépő. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Fehérvári színes

 1. Piknik a belvárosban

  A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

  2024.05.18.
 2. VIII. Maroshegyi Családi Mesenap

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István téren várták szombaton a családokat, ahol koncertek, kézműveskedés és közös játék is várt az érdeklődőkre. A színpadon néptánc, a Magyar Népmese Színház és a Kuttyomfitty Társulat előadása is látható volt, a programot pedig a Pitypang zenekar élőzenés koncertje zárta.

  2024.05.18.
 3. Pünkösdi Virágálom

  Idén is virágba borult Székesfehérvár Belvárosa Pünkösd alkalmából. Ezúttal a köztéri alkotások és épületek kapui helyett raklapból készült fotelekre készítették el pompázatos kompozícióikat hat székesfehérvári virágüzlet mesterei, továbbá a Szent Kristóf Ház lakói is közreműködtek a Városház téri dekorációban.

  2024.05.17.
 4. V. Mesés kiskertek

  A rendkívül változatos időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben.

  2024.05.17.