A világ számos országából érkeztek felsőoktatási szakemberek Székesfehérvárra

A világ 16 országából, különböző egyetemekről érkeztek vendégek Székesfehérvárra, az Óbudai Egyetem által szervezett Nemzetközi Erasmus Staff Hét keretében. A vendégek kedden délután a Városházára látogattak, ahol Mészáros Attila alpolgármester fogadta őket.
2023.05.09. 16:23 |
A világ számos országából érkeztek felsőoktatási szakemberek Székesfehérvárra

Az Óbudai Egyetem Nemzetközi Oktatási Irodája második alkalommal szervezte meg a Nemzetközi Erasmus Staff Hetet. A hétfőn kezdődött program célja, hogy a felsőoktatás egyes területein dolgozó szakemberek megismerjék egymást, megosszák tapasztalataikat, megismerjék az új trendeket és nem utolsósorban a fogadó egyetemet és annak programjait.

A résztvevők Székesfehérvárra, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára látogattak, ahol bejárták a campust, megnézték a Robottechnikai Központot, valamint az Ipari Elektronikai Laboratóriumot. Ellátogattak a Bory-várba is, majd a Városházán folytatódott a programjuk kedden délután.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a vendégeket a Városháza Dísztermében. Beszélt Székesfehérvár alapításáról és történelméről a kezdetektől napjainkig, különös tekintettel a rendszerváltást követő ipari fejlődésre. Hangsúlyozta, hogy a helyi gazdaságban óriási jelentősége van az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán folyó mérnökképzésnek, főként a duális képzésnek. Szeretnék az Egyetemet tovább fejleszteni és minél több fiatalnak lehetőséget biztosítani. Várják a külföldi diákokat is – hangsúlyozta. Az alpolgármester beszélt a Városháza történetéről, a Díszteremről, valamint Székesfehérvár kultúrájáról, sportéletéről és arról, hogy Fehérvár az ipar teljesítményének köszönhetően folyamatosan fejlődik.

Közélet

 1. Több az autó, mint a hely

  Lakossági fórumot tartottak szerdán este a Városházán a belvárosi parkolásról és a hatósági ellenőrzésekről. A parkolási rendelet belvárost érintő változásai is szó volt és elhangzott, hogy a történelmi belváros területén az év első öt hónapjában 1114 esetben intézkedtek a közterület felügyelők engedély nélküli behajtás miatt, tavaly a teljes évben 976 esetben kellett intézkedni. A fórumon szó volt a belvárosi vendéglátóhelyekről is.

  2023.06.07.
 2. Önkéntesek hete

  Második alkalommal szervezte meg az Önkéntesek hete programot a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A június első hetében a vármegyében több helyszínen zajló eseménysorozatban civil szervezeti bemutatók és kihelyezett osztályfőnöki órák népszerűsítik az önkéntességet a fiatalok körében. A szerdai székesfehérvári szakmai nap középpontjában az iskolai közösségi szolgálat állt.

  2023.06.07.
 3. Heves esőzések Fejér vármegyében

  A nagy esőzések Fejér Vármegyét sem kímélték. Néhány óra alatt egy havi csapadékmennyiségnek megfelelő eső zúdult Kincsesbánya községre. Az esőzések nyomait felszámolták, azonban a napokban újabb esőzések várhatók.

  2023.06.07.
 4. Japánkert a Csónakázó-tó szigetén

  Felavatták a japánkertet a Csónakázó-tó szigetén. A kert a Denso Gyártó Magyarország Kft. jubileumi ajándéka a munkavállalóinak, a város közösségének.

  2023.06.07.