A világ geopolitikai eseményei - érdekes előadás az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában

Ismét érdekes előadást szervez az MCC Székesfehérvári Képzési Központja, ezúttal dr. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő várja majd az érdeklődőket. Október 20-án, szerdán a Nigériától Pakisztánig kiterjedő, ún. déli félhold területről és az ezzel összefüggő aktuális kérdésekről beszélgethetnek a résztvevők az MCC Geopolitikai Műhely vezetőjével.
2021.10.13. 12:28 |

2021. október 20-án, szerdán 17 órakor A világ geopolitikai eseményei – a déli félhold címmel tart előadást Dr. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. A Nigériától Pakisztánig tartó, déli félholdként emlegetett területtel kapcsolatos érdekes, aktuális, és a világ egészére kiható kérdésekről hallhatnak majd a résztvevők.

Dr. Demkó Attila történelem-politikaelmélet szakon szerzett diplomát, Genfben Washingtonban és Pekingben tanult biztonságpolitikát. Doktori disszertációját az Ír Köztársasági Hadseregről írta. Közel két évtizedet dolgozott a biztonságpolitika területén, a Miniszterelnökségen, majd a Honvédelmi Minisztériumban és Brüsszelben. Bejárta a világ legfontosabb válságzónáit, a Balkánnal, Irakkal és Afganisztánnal foglalkozott. Védelmi tanácsadó volt Magyarország NATO-képviseletén. Számos cikk és tanulmány szerzője a nemzeti kisebbségi konfliktusok, Románia, Moldova és a délszláv válság témakörében.

Az előadást a Királysor 30. szám alatti fehérvári központban (Grand Inkubátorház) tartják. Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítanak.

A jelentkezés határideje október 18-a, hétfő, a regisztrálni ITT lehet!

Közélet

 1. Automatizált beléptető rendszer kiépítéséről is szólt a belvárosi lakossági fórum

  Abban mindenki egyetértett a belvárosi lakossági fórumon, hogy nehézkes a parkolás és abban is teljes volt az egyetértés, hogy a jogosulatlan behajtások kiküszöbölésére automata, rendszámfelismerő sorompókat szereljenek fel az Ady Endre, a Kossuth, a Lakatos és a Bástya utca elején. Elhangzott, hogy pénteken kiírja a Palotai úti parkolóház kivitelezésre a közbeszerzést a város közgyűlése.

  2021.10.26.
 2. A Szent György Kórház kertjében ültették el az "Élet fáját"

  Fejér megyei rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnok-helyettese az „Élet fája” program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ültettek el egy-egy fát.

  2021.10.26.
 3. szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

  A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

  2021.10.25.
 4. Béri Balogh Ádám Baráti Kör: legyen II. Rákóczi Ferenc szobor Székesfehérváron!

  Székesfehérváron, a Nyitrai út 13-ban található Közösségi Házban november 2-án kedden, 18 órától a Markó S. Mária Emlékalapítvány rendezésében fontos ügyben hívnak, várnak minden érdeklődőt.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár