A Viktória Központnak nyújtott segítő kezet a Fehérvár Travel Alapítvány

Mintegy 550 ezer forinttal támogatta a Fehérvár Travel Alapítvány a Viktória Rehabilitációs Központban munkáját azzal, hogy segíti a központ dolgozóinak és az ellátott mozgássérültek hétköznapjainak komfortosabbá tételét. A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének elnöke külön köszönetet mondott azért, hogy a Fehérvár Travel tovább folytatja a fogyatékkal élők támogatását annak ellenére is, hogy a koronavírus-járvány jelentősen sújtotta turisztikai ágazatot.
2021.09.22. 12:53 |
A Viktória Központnak nyújtott segítő kezet a Fehérvár Travel Alapítvány
A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének elnöke, Kiss Józsefné köszönetét fejezte ki a mintegy 550 ezer forintos adományért a Fehérvár Travel Alapítványnak.

Az összegből nyomtatót, laptopot szereztek be a Viktóra Központ számára, illetve a központ nappali részlegének is vásároltak fejlesztő eszközöket. Kiss Józsefné hozzátette, hogy az eredeti pályázathoz módosítási kérelmet is benyújtottak, ugyanis sürgősen szükség volt egy hőszivattyús villanybojlerre a nappali részlegen, ahol nem volt melegvíz. A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének elnöke külön köszönetet mondott azért, hogy az alapítvány a koronavírus-járvány időszakában sem hagyott fel az elesettek támogatásával, pedig a kialakult helyzet jelentősen sújtotta a Fehérvár Travelt, mint a turisztikai ágazat szereplőjét.

Mészárosné Somogyi Beáta, az alapítvány munkatársa elmondta, hogy a Fehérvár Travel Alapítvány 2009 óta van kapcsolatban a Viktória Központtal. Az elmúlt években sokszor és jelentős összegű adományokkal segítették a központ működését, többek között gépkocsit vásároltak számukra és fűtéskorszerűsítére, illetve a benntlakásos részleg és a fizikoterápia fejlesztésére is nyújtottak támogatást. Összesen közel 17 millió forint támogatást nyújtottak a mozgássérült embereknek a Viktória Központon keresztül. A Fehérvár Travel Alapítványhoz a fogyatékkal élők és tartós betegek pályázhatnak, elsősorban magánszemélyeket támogatnak, de minden negyedévben négy-öt intézmény is pályázhat.