A vegyes váltókkal ért véget Székesfehérváron az öttusa Európa Bajnokság

A Székesfehérváron megrendezett női, férfi felnőtt öttusa Európa bajnokság zárónnapján a vegyes váltók versenyét rendezték. Ezen a kilencedik helyen végzett a Réti Kamilla, Tamás József páros. A duó férfi tagja a Volán Fehérvár versenyzője.
2022.09.19. 18:18 |
A vegyes váltókkal ért véget Székesfehérváron az öttusa Európa Bajnokság

A hétfői program a körvívással kezdődött a tíz duónak. A magyarok 23 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyen végeztek a németek mögött. Utóbbiak azonban a második szám előtt kiszálltak a versenyből, mert a melegítő területen Janine Kohlmann kézsérülést szenvedett, így a német kettős nem is lovagolt a pályára.
A hazai páros nem szerepelt jól a lovaglásban, a lehetséges 300-ból csak 261 pontot szerzett, mert előbb Réti lova vert le egy akadályt, majd Tamásnak is volt akadályverése, és emellé jött még két kitörés. Következett a bónuszvívás, melyben a magyarok az utolsó ütközetben kikaptak az ukránoktól, így nem szereztek pluszpontot. A 2x100 méteres úszás előtt a hazai páros ötödik volt, a medencében 2:06.64 perccel a hetedik időt érte el, de összesítésben megőrizte pozícióját.

A versenynap és az egész Eb zárásaként az utolsó kombinált számra került sor, melyben a váltótagoknak egyenként két lövészettel megszakítva 3x600 métert kellett futniuk. A magyaroknak nem sikerültek a lövő sorozataik, sok időt töltöttek az állásban, emiatt visszacsúsztak a mezőny végére. A hazai kettős a lövészet, futás kombinációban 13:49.27 perccel a kilencedik eredményt érte el.

Győztek a britek, őket az olaszok és a franciák követték.

Eredmények:
vegyes váltó:

1. Nagy-Britannia (Kate French, Myles Pillage) 1360 pont
2. Olaszország (Alessandra Frezza, Matteo Cicinelli) 1352
3. Franciaország (Marie Oteiza, Ugo Fleurot) 1348
...9. Magyarország (Réti Kamilla, Tamás József) 1269.


A magyar válogatott második az éremtáblázaton

Két első, két második és egy harmadik hellyel másodikként végzett a magyar válogatott a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság éremtábláján.

Győzött a férfiak versenyében Bereczki Richárd és a Bereczki, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású csapat. Második lett Szép, illetve a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca alkotta női együttes, míg harmadikként zárt egyéniben Gulyás.