A végén egyetlen dobáson múlt - legyőzte az Alba Fehérvár a Falcót

Az utolsó másodpercig kiélezett meccset játszott a kosárlabda-bajnokság középszakaszában az Alba Fehérvár a Falcóval. A kinti dobásait szinte kivétel nélkül elrontó Alba vezetett már tizennéggyel is, ám a végjátékban futott az eredmény után. Sikerült fordítania, és mivel a Falcco kihagyta utolsó dobását, végül egyetlen ponttal a hazaiak nyerték a meccset, akik így még hibátlanok a középszakaszban.
2018.04.14. 20:55 |

Öt ponttal kezdett az Alba, Simpson a rá jellemző nagy triplával teremtett hangulatot, de nem jött zavarba a Falco. Főleg Perl élt a vendégeknél támadásban, miközben a fehérvári irányítót, Hillt hamar le kellett cserélni két fault után. Felváltva vezettek a csapatok, a védekezéssel egyik oldalon sem volt gond, amit mutat, hogy a fő pontgyárosnak számító kosarasok közül többen nem nagyon találtak be. Lóránt Péter például egyszer sem az első negyedben, igaz, azt így is megnyerte hárommal az Alba, amely jól semlegesítette Govenst.

A látványos megoldásokat a nagyokat zsákoló Pointer, majd a visszatérő, többször mindenkin átkígyózó Hill szállította. A második negyed közepén kicsit lefagytak a csapatok, a holtponton Boriszov segítette át a Falcót. Az eladott labdákból azonban tudott rohanni az Alba, amely főleg védekezésének köszönhette, hogy növelte előnyét szünetig az olykor túlzott kapkodás közepette, ami a félidő végét jellemezte. A két, amúgy általában jól tripázó csapat egy félidő alatt összesen három hármast dobott be, az Albában Filipovics toldotta meg eggyel Simpson meccs eleji tripláját.
Fergetegesen kezdte a harmadik negyedet az Alba, nemcsak dobott nyolc pontot válasz nélkül, de ezek némelyike kifejezetten demoralizáló volt a vendégek számára. Simpson óriási zsákolása után tizennéggyel ment a Fehérvár, persze időt kért Szrecsko Szekulovics. A Falco erejét mutatja, hogy gyakorlatilag villámgyorsan visszajött a meccsbe. Govens, és az Alba ellen rendre remeklő Boriszov pontjait, és agresszív védekezést vezetett ehhez elő. A komoly hátrány után megnyerte a negyedet, a negyedikben pedig végig tapadt a hazaiakra. Sőt, miután nem kevés idegborzoló játékvezetői ítélt is színesítette a meccset, a feszültséget is jobban kezelték a fekete mezesek, és átvették a vezetést. Hill kipontozódott, az Alba Pointer és Horton kosaraival araszolt előre.

Az utolsó három perc elején döntetlen volt, majd büntetőzés közepette igazi drámává alakult a meccs. Az utolsó perc elején kétpontos előnyben volt a Falco, de egy bedobásnál Govensre sportszerűtlent fújtak, és mivel ez a második volt neki, ki is állították az amerikait! Ezután Tóth és Simpson összeakaszkodása eredményezett sportszerűtlent és technikait, az izgalmakat fokozandó pedig egypontos Alba-előnynél Pointer mindkét büntetőjét kihagyta. A győzelemért támadhatott a Falco, de Perl dobása lejött, így a hazaiak nyerték a kiélezett rangadót, amivel utolérték a táblázaton a szombathelyieket.

Alba Fehérvár – Falco KC 71-70 (23-20, 14-11, 18-21, 16-18)
Alba: Hill 13, Simpson 15/, Pointer 14, Lóránt P. 4, Keller Á. 4. Csere: Kovács Á. 3, Horton 8, Filipovics 7/3, Keller I.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak