A végén egyetlen dobáson múlt - legyőzte az Alba Fehérvár a Falcót

Az utolsó másodpercig kiélezett meccset játszott a kosárlabda-bajnokság középszakaszában az Alba Fehérvár a Falcóval. A kinti dobásait szinte kivétel nélkül elrontó Alba vezetett már tizennéggyel is, ám a végjátékban futott az eredmény után. Sikerült fordítania, és mivel a Falcco kihagyta utolsó dobását, végül egyetlen ponttal a hazaiak nyerték a meccset, akik így még hibátlanok a középszakaszban.
2018.04.14. 20:55 |

Öt ponttal kezdett az Alba, Simpson a rá jellemző nagy triplával teremtett hangulatot, de nem jött zavarba a Falco. Főleg Perl élt a vendégeknél támadásban, miközben a fehérvári irányítót, Hillt hamar le kellett cserélni két fault után. Felváltva vezettek a csapatok, a védekezéssel egyik oldalon sem volt gond, amit mutat, hogy a fő pontgyárosnak számító kosarasok közül többen nem nagyon találtak be. Lóránt Péter például egyszer sem az első negyedben, igaz, azt így is megnyerte hárommal az Alba, amely jól semlegesítette Govenst.

A látványos megoldásokat a nagyokat zsákoló Pointer, majd a visszatérő, többször mindenkin átkígyózó Hill szállította. A második negyed közepén kicsit lefagytak a csapatok, a holtponton Boriszov segítette át a Falcót. Az eladott labdákból azonban tudott rohanni az Alba, amely főleg védekezésének köszönhette, hogy növelte előnyét szünetig az olykor túlzott kapkodás közepette, ami a félidő végét jellemezte. A két, amúgy általában jól tripázó csapat egy félidő alatt összesen három hármast dobott be, az Albában Filipovics toldotta meg eggyel Simpson meccs eleji tripláját.
Fergetegesen kezdte a harmadik negyedet az Alba, nemcsak dobott nyolc pontot válasz nélkül, de ezek némelyike kifejezetten demoralizáló volt a vendégek számára. Simpson óriási zsákolása után tizennéggyel ment a Fehérvár, persze időt kért Szrecsko Szekulovics. A Falco erejét mutatja, hogy gyakorlatilag villámgyorsan visszajött a meccsbe. Govens, és az Alba ellen rendre remeklő Boriszov pontjait, és agresszív védekezést vezetett ehhez elő. A komoly hátrány után megnyerte a negyedet, a negyedikben pedig végig tapadt a hazaiakra. Sőt, miután nem kevés idegborzoló játékvezetői ítélt is színesítette a meccset, a feszültséget is jobban kezelték a fekete mezesek, és átvették a vezetést. Hill kipontozódott, az Alba Pointer és Horton kosaraival araszolt előre.

Az utolsó három perc elején döntetlen volt, majd büntetőzés közepette igazi drámává alakult a meccs. Az utolsó perc elején kétpontos előnyben volt a Falco, de egy bedobásnál Govensre sportszerűtlent fújtak, és mivel ez a második volt neki, ki is állították az amerikait! Ezután Tóth és Simpson összeakaszkodása eredményezett sportszerűtlent és technikait, az izgalmakat fokozandó pedig egypontos Alba-előnynél Pointer mindkét büntetőjét kihagyta. A győzelemért támadhatott a Falco, de Perl dobása lejött, így a hazaiak nyerték a kiélezett rangadót, amivel utolérték a táblázaton a szombathelyieket.

Alba Fehérvár – Falco KC 71-70 (23-20, 14-11, 18-21, 16-18)
Alba: Hill 13, Simpson 15/, Pointer 14, Lóránt P. 4, Keller Á. 4. Csere: Kovács Á. 3, Horton 8, Filipovics 7/3, Keller I.

Sport

 1. Két érmet szereztek a fehérvári vívók a szolnoki Olimpici Nagydíjon

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület párbajtőrözői közül Tóth Lázár és Csuta András állhatott fel a dobogóra a legnívósabb hazai korosztályos versenysorozatban. A téli szünet előtti utolsó megmérettetésen számos előkelő helyezést vívtak ki maguknak a fehérvári fiatalok.

  2018.12.11.
 2. Lénárt Péter a királykategória ezüstérmese és hőse lett az ökölvívó országos bajnokságon

  Lénárt Péter, a Varkocs György Box Club versenyzője a hétvégi országos bajnokság királykategóriájában (+91 kilogramm) a legnehezebb és a legnépesebb súlycsoportban indult. Első körben egy rutinos, előző évekből OB érmes, termetes versenyzőt sikerült legyőznie. Az elődöntőben egy volt ifi válogatott, kőbányai bunyóst vert magabiztosan. A döntőben az előző év bajnoka várt rá és a 2. menet közepén egy fejelés miatt Pétert az orvos nem engedte tovább küzdeni, így megosztott pontozással az ellenfele győzött. 

  2018.12.11.
 3. Nagy Angéla ezüst, Kiliti Tamás bronzérmet szerzett az ökölvívó országos bajnokságon

  Három versenyzővel kezdte meg a felkészülést a Videoton Box Club az idei felnőtt országos bajnokságra, közülük Nagy Kornél megsérült, így nem vállalhatta a megmérettetést. Kiliti Ferenc, vezetőedző tanítványai közül a hölgyek 57 kg-os súlycsoportjában Nagy Angéla első éves felnőttként ezüstérmet szerzett. Kiliti Tamás az 56 kilogrammosok között az elődöntőig menetelt, ott az EB 3. helyezett versenyzőtől parázs mérkőzésen kikapott, így bronzéremmel zárt.

  2018.12.11.
 4. Szabadkáról hoztak szép eredményeket a fiatal fehérvári falmászók

  Hétvégén volt Szabadkán a szerbiai bajnokság VIII. Boulder fordulója, melyen Székesfehérvárról Hegedüs-Krisó Dénes a Redrock színeiben D10 kategóriában, testvére Tóth-Krisó Míra a Rotpunkt színeiben D6 kategóriában mérték össze tudásukat a többi ügyes mászóval.

  2018.12.10.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak