A Diego SC – Kiskút Tenisz Klub bajnokait köszöntötték

A Városházán vehették át a Diego SC – Kiskút Tenisz Klub játékosai a július elején megnyert női Országos Női Csapatbajnokság Szuperliga bajnoki serlegét.

2017.09.11. 14:32 |

Július elején a korábbi évek egyeduralkodóját, vagyis az MTK-t legyőzve, és megelőzve nyert magyar csapatbajnoki címet a női Szuperligában a Diego SC- Kiskút Tenisz Klub csapata. A gárda nem mellesleg hibátlan mérleggel, valamennyi mérkőzését megnyerve lett bajnok. (A bajnok Diego SC-Fehérvár Kiskút TK tagjai: Mihaela Buzarnescu, Udvardy Panna, Békefi Bianka, Pirók Alexa, Fekete Lili, Juhász Lilla, Halász Klaudia, Marosi Katalin, Udvardy Luca, csapatmenedzser: Fehér Tamás.) A bajnoki serleg ünnepélyes átadására kedden, a Városházán került sor. Az díjakat Cser-Palkovics András polgármester, és Szűcs Lajos a teniszszövetség elnöke adta át.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke elmondta, örül, hogy Székesfehérváron is fejlődik a sportág. „Örülök neki, hogy ilyen ünnepélyes keretek között adhatjuk át a díjat. Nem a véletlen műve, hogy most szakadt meg az MTK egyeduralma, és ráadásul a férfiaknál is, ott a Győr győzött. Ez is mutatja, hogy valami elindult ebben a sportágban, fejlődünk. Fehérvár az egyik legsportosabb város, a tenisz eddig ebből kilógott, de a lányok kemény munkája, ezen is változtatott. Látszik, hogy nem mindig a legerősebbnek kikiáltott klubok nyernek... Sok sikert a csapatküzdelmekhez, és persze az egyéniekhez is."

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a bajnokoknak jár a városházi ünneplés, így a Diego SC – Kiskút TK sem lehetett kivétel ez alól. „Sok mindenben ünnepeltünk már bajnoki címet, de teniszben még nem, a hölgyek tehát történelmet írtak! Így illett megtenni azt, amit más sportágakban, vagyis kijár a bajnokcsapat városházi köszöntése. Gratulálunk a sikerhez, és persze az MTK-nak is, amely éveken át sok-sok bajnoki címet szerzett, de nagyon örülünk, hogy ez a kupa ide került.”

A Kiskút TK a héten rangos, 15 000 dollár összdíjazású ITF Future női nemzetközi tenisz tornát rendez, melynek egyik favoritja a klub játékosa, Udavardy Panna. A verseny vasárnap a selejtezőkkel kezdődött, és a tervek szerint szombaton, a női egyes döntővel ér véget.

Sport

 1. Macedón válogatottat igazolt a Videoton

  Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása. A huszonhárom éves középpályás hazájából, a Vardar Szkopje együtteséből igazolt a piros-kékekhez. Tujvel és Huszti után Nikolov a harmadik érkező. A Videoton egyébként továbbra is Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szombaton játsza le első felkészülési mérkőzését.

  2018.01.19.
 2. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Király Általános Iskolában

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.19.
 3. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 4. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak