A Diego SC – Kiskút Tenisz Klub bajnokait köszöntötték

A Városházán vehették át a Diego SC – Kiskút Tenisz Klub játékosai a július elején megnyert női Országos Női Csapatbajnokság Szuperliga bajnoki serlegét.

2017.09.11. 14:32 |

Július elején a korábbi évek egyeduralkodóját, vagyis az MTK-t legyőzve, és megelőzve nyert magyar csapatbajnoki címet a női Szuperligában a Diego SC- Kiskút Tenisz Klub csapata. A gárda nem mellesleg hibátlan mérleggel, valamennyi mérkőzését megnyerve lett bajnok. (A bajnok Diego SC-Fehérvár Kiskút TK tagjai: Mihaela Buzarnescu, Udvardy Panna, Békefi Bianka, Pirók Alexa, Fekete Lili, Juhász Lilla, Halász Klaudia, Marosi Katalin, Udvardy Luca, csapatmenedzser: Fehér Tamás.) A bajnoki serleg ünnepélyes átadására kedden, a Városházán került sor. Az díjakat Cser-Palkovics András polgármester, és Szűcs Lajos a teniszszövetség elnöke adta át.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke elmondta, örül, hogy Székesfehérváron is fejlődik a sportág. „Örülök neki, hogy ilyen ünnepélyes keretek között adhatjuk át a díjat. Nem a véletlen műve, hogy most szakadt meg az MTK egyeduralma, és ráadásul a férfiaknál is, ott a Győr győzött. Ez is mutatja, hogy valami elindult ebben a sportágban, fejlődünk. Fehérvár az egyik legsportosabb város, a tenisz eddig ebből kilógott, de a lányok kemény munkája, ezen is változtatott. Látszik, hogy nem mindig a legerősebbnek kikiáltott klubok nyernek... Sok sikert a csapatküzdelmekhez, és persze az egyéniekhez is."

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a bajnokoknak jár a városházi ünneplés, így a Diego SC – Kiskút TK sem lehetett kivétel ez alól. „Sok mindenben ünnepeltünk már bajnoki címet, de teniszben még nem, a hölgyek tehát történelmet írtak! Így illett megtenni azt, amit más sportágakban, vagyis kijár a bajnokcsapat városházi köszöntése. Gratulálunk a sikerhez, és persze az MTK-nak is, amely éveken át sok-sok bajnoki címet szerzett, de nagyon örülünk, hogy ez a kupa ide került.”

A Kiskút TK a héten rangos, 15 000 dollár összdíjazású ITF Future női nemzetközi tenisz tornát rendez, melynek egyik favoritja a klub játékosa, Udavardy Panna. A verseny vasárnap a selejtezőkkel kezdődött, és a tervek szerint szombaton, a női egyes döntővel ér véget.

Sport

 1. Scsepovics-mesterhármas, Vidi-kiütés a debreceni Nagyerdőben

  A listavezető Videoton a Debrecen vendége volt az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A fehérváriak az utóbbi szezonokban rendre legyőzték a Lokit, és ezúttal is hamar kétgólos előmnyre tettek szert. Gyorsan szépített a hazai csapat, így nyílt maradt a meccs a második félidőre. Abban egyértelműen a Vidi volt jobb. Scsepovics mesterhármast szerzett, remekül játszot Géresi is, és végül kiütéses fehérvári győzelem született.

  2017.11.18.
 2. Kosárlabda: Pakson is győzött a bajnoki címvédő Alba

  Pakson folytatta jó sorozatát az Alba Fehérvár. A bajnokságban a forduló előtt nyolcadik helyen álló Atomerűmű otthonában zsinórban hatodik tétmérkőzését is megnyerte az ezúttal is jól védekező, és szinte végig vezető Alba Fehérvár.Atomerőmű – Alba Fehérvár 60-67 (12-20, 19-17, 16-16, 13-14)

  2017.11.18.
 3. A listavezető otthonában nyert a Fehérvár AV19 az EBEL-ben

  Rövid időn belül másodszor mutatta be azt a bravúrt a Fehérvár AV19, hogy mindössze egy gólt ütve meccset tudott nyerni az osztrák ligában. Ráadásul ezúttal idegenben nullázta le a címvédő és listavezető Vienna Capitalst, azt acsapítot, amelytől a szezon legelején kilenc gólt kapott Fehérváron...

  2017.11.17.
 4. Debrecenben folytatja a bajnokságot a Videoton szombaton

  Debrecenben folytatódik a bajnokság a Videoton számára szombaton. A Nagyerdei Stadionban 19:30 órakor kezdődő mérkőzés rangadó lesz a javából, hiszen a Herczeg András edzette együttes a harmadik, míg a Vidi az első helyről várja az összecsapást. A vendégbelépők ára egységesen 1300 forint. A Debrecen a legutóbbi fordulóban 2-1-re kikapott a Ferencváros vendégeként, előtte azonban 9 meccsen maradt veretlen.

  2017.11.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak