A Diego SC – Kiskút Tenisz Klub bajnokait köszöntötték

A Városházán vehették át a Diego SC – Kiskút Tenisz Klub játékosai a július elején megnyert női Országos Női Csapatbajnokság Szuperliga bajnoki serlegét.

2017.09.11. 14:32 |

Július elején a korábbi évek egyeduralkodóját, vagyis az MTK-t legyőzve, és megelőzve nyert magyar csapatbajnoki címet a női Szuperligában a Diego SC- Kiskút Tenisz Klub csapata. A gárda nem mellesleg hibátlan mérleggel, valamennyi mérkőzését megnyerve lett bajnok. (A bajnok Diego SC-Fehérvár Kiskút TK tagjai: Mihaela Buzarnescu, Udvardy Panna, Békefi Bianka, Pirók Alexa, Fekete Lili, Juhász Lilla, Halász Klaudia, Marosi Katalin, Udvardy Luca, csapatmenedzser: Fehér Tamás.) A bajnoki serleg ünnepélyes átadására kedden, a Városházán került sor. Az díjakat Cser-Palkovics András polgármester, és Szűcs Lajos a teniszszövetség elnöke adta át.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke elmondta, örül, hogy Székesfehérváron is fejlődik a sportág. „Örülök neki, hogy ilyen ünnepélyes keretek között adhatjuk át a díjat. Nem a véletlen műve, hogy most szakadt meg az MTK egyeduralma, és ráadásul a férfiaknál is, ott a Győr győzött. Ez is mutatja, hogy valami elindult ebben a sportágban, fejlődünk. Fehérvár az egyik legsportosabb város, a tenisz eddig ebből kilógott, de a lányok kemény munkája, ezen is változtatott. Látszik, hogy nem mindig a legerősebbnek kikiáltott klubok nyernek... Sok sikert a csapatküzdelmekhez, és persze az egyéniekhez is."

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a bajnokoknak jár a városházi ünneplés, így a Diego SC – Kiskút TK sem lehetett kivétel ez alól. „Sok mindenben ünnepeltünk már bajnoki címet, de teniszben még nem, a hölgyek tehát történelmet írtak! Így illett megtenni azt, amit más sportágakban, vagyis kijár a bajnokcsapat városházi köszöntése. Gratulálunk a sikerhez, és persze az MTK-nak is, amely éveken át sok-sok bajnoki címet szerzett, de nagyon örülünk, hogy ez a kupa ide került.”

A Kiskút TK a héten rangos, 15 000 dollár összdíjazású ITF Future női nemzetközi tenisz tornát rendez, melynek egyik favoritja a klub játékosa, Udavardy Panna. A verseny vasárnap a selejtezőkkel kezdődött, és a tervek szerint szombaton, a női egyes döntővel ér véget.

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak