A Diego SC – Kiskút Tenisz Klub bajnokait köszöntötték

A Városházán vehették át a Diego SC – Kiskút Tenisz Klub játékosai a július elején megnyert női Országos Női Csapatbajnokság Szuperliga bajnoki serlegét.

2017.09.11. 14:32 |

Július elején a korábbi évek egyeduralkodóját, vagyis az MTK-t legyőzve, és megelőzve nyert magyar csapatbajnoki címet a női Szuperligában a Diego SC- Kiskút Tenisz Klub csapata. A gárda nem mellesleg hibátlan mérleggel, valamennyi mérkőzését megnyerve lett bajnok. (A bajnok Diego SC-Fehérvár Kiskút TK tagjai: Mihaela Buzarnescu, Udvardy Panna, Békefi Bianka, Pirók Alexa, Fekete Lili, Juhász Lilla, Halász Klaudia, Marosi Katalin, Udvardy Luca, csapatmenedzser: Fehér Tamás.) A bajnoki serleg ünnepélyes átadására kedden, a Városházán került sor. Az díjakat Cser-Palkovics András polgármester, és Szűcs Lajos a teniszszövetség elnöke adta át.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke elmondta, örül, hogy Székesfehérváron is fejlődik a sportág. „Örülök neki, hogy ilyen ünnepélyes keretek között adhatjuk át a díjat. Nem a véletlen műve, hogy most szakadt meg az MTK egyeduralma, és ráadásul a férfiaknál is, ott a Győr győzött. Ez is mutatja, hogy valami elindult ebben a sportágban, fejlődünk. Fehérvár az egyik legsportosabb város, a tenisz eddig ebből kilógott, de a lányok kemény munkája, ezen is változtatott. Látszik, hogy nem mindig a legerősebbnek kikiáltott klubok nyernek... Sok sikert a csapatküzdelmekhez, és persze az egyéniekhez is."

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a bajnokoknak jár a városházi ünneplés, így a Diego SC – Kiskút TK sem lehetett kivétel ez alól. „Sok mindenben ünnepeltünk már bajnoki címet, de teniszben még nem, a hölgyek tehát történelmet írtak! Így illett megtenni azt, amit más sportágakban, vagyis kijár a bajnokcsapat városházi köszöntése. Gratulálunk a sikerhez, és persze az MTK-nak is, amely éveken át sok-sok bajnoki címet szerzett, de nagyon örülünk, hogy ez a kupa ide került.”

A Kiskút TK a héten rangos, 15 000 dollár összdíjazású ITF Future női nemzetközi tenisz tornát rendez, melynek egyik favoritja a klub játékosa, Udavardy Panna. A verseny vasárnap a selejtezőkkel kezdődött, és a tervek szerint szombaton, a női egyes döntővel ér véget.

Sport

 1. Sima Volán-vereség, utolsó helyre csúszott a csapat

  Nem sikerült jól a Fehérvár AV19 hétvégi hosszú túrája, mert Innsbruck után az eddigi sereghajtó Bolzano otthonában is vereséget szenvedett a magyar EBEL-csapa. A vasárnapi meccs már az első harmadban eldőlt, amikor öt gólt kapott a Volán. A másik kettőt döntetlenre hozta, Hári János is betalált, de ez már nem szépített a vereségen. A Fehérvár hat mérkőzés után öt ponttal áll és jelenleg utolsó a táblázaton.

  2017.09.24.
 2. Röplabda: győzelemmel kezdték a szezont az újonc fehérvári csapatok

  Közel tíz év után győzelemmel tértek vissza az NBI-be a fehérvári férfi röplabdázók. A MÁV Előre pécsi ellenfelét, az elmúlt szezont az alsóházban záró PEAC-ot, a hasonló néven szereplő lány csapat az NBII Nyugati csoportjában a Kaposvári Röplabda-akadémiát verte 3:0-ra.

  2017.09.24.
 3. Hétfőtől országos bajnokság a Kiskút Tenisz Klubban

  Hétfőn kezdődik a Kiskút Tenisz Klubban az 5 millió forint összdíjazású országos bajnokság. A férfiaknál biztosan nem lesz címvédés, Balázs Attila a tavalyi győztes idén nem indul, a hölgyeknél Bukta Ágnes azonban ismét bajnok lehet.

  2017.09.24.
 4. Tizenöttel is vezetett, de végül vereséget szenvedett Tallinban az Alba

  A Bajnokok Ligája selejtezőjében Észtországban lépett pályra az Alba Fehérvár. A magyar bajnok jól kezdte a meccset, vezetett szünetben, sőt, a harmadik negyedet egy remek szakasszal nyitotta és tizenöt pontos előnybe került. Ekkor azonban teljesen leblokkoltak a mieink, a Kalev Tallin már ebben a negyedben fordított, és a negyedikben is jobb volt. Még az utolsó pillanatban is triplát kapott az Alba, amelynek hétpontos hátrányt kell ledolgoznia a keddi visszavágón.

  2017.09.24.

Mobilitási Hét

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak