A Várkörúton nyitott irodát a Fiatalok Fehérvárért Egyesület

Fennállásának harmadik évében irodát nyitott Székesfehérváron, a Várkörút 42. szám alatt a Fiatalok Fehérvárért Egyesület. A szervezet egyénre szabott, pályaorientációs, illetve munkaerő-piaci tanácsadással várja az érdeklődőket. 
2018.11.09. 17:48 |

A csaknem 30 tablettel, internetes elérhetőséggel rendelkező iroda valamennyi szolgáltatása ingyenes. 

A Fiatalok Fehérvárért Egyesület még 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy segítsen a fiataloknak megtalálni a helyüket a városban - mondta Gréczy Szimonetta, a szervezet elnöke. A szervezet elkötelezetten segíti a székesfehérvári, hátrányos helyzetű fiatalokat elsősorban pályaorientációval és felsősoktatási tájékoztatással. Ugyancsak tanácsadással támogatják az aktív munkaképes korúakat a munka világában való helytállásban, illetve a 45 év felettieket és a nyugdíjasokat igény esetén képzéseken vezetik be a digitális világba. 

Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András arról beszélt, hogy a mai technológiai újdonságok óriási előnyöket hordoznak magukban, és nincs olyan generáció, amely ebből ne részesülne. A fiatalok készségszinten használják a legmodernebb eszközöket, ugyanakkor meg kell tanítani őket a veszélyekre, a kockázatokra és azok elkerülésére. Az idősebb generációknál pedig az a fontos, hogy ne féljenek, kezdjék el használni az új technológiákat, mert akár még az ő életükben is eljöhet az az időszak, amikor a családi otthonukkal kapcsolatos ügyeiket, a pénzügyeiket csak így tudják majd  intézni. 

A FIFE és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ néhány hónapja már együttműködik a Segítő Fehérvár program keretében. Tisztl Henrik intézményvezető kiemelte, hogy olyan szolgáltatásokat nyújt az iroda, melyekre a rászorulóknak is szükségük lehet. Az együttműködés pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy szolgáltató intézménnyé válhasanak a székesfehérváriak számára.

Elérhetőségek:

fife.hu/kapcsolat
+36 70 28 90 158 Fromwald Júlia Flóra
+36 70 54 76 297 Gréczy Szimonetta

Fehérvári színes

 1. A szépség és a szörnyeteg - a Koch László utca 11. titka

  A Koch László utca villái az 1930-as években épültek, azt követően, hogy a belváros északi oldalán húzódó vizesárok lefedésre került. Bánó kötélverő mester sátortetős háza közelébe a Somogyi család építette fel csinos villáját.

  2019.01.17.
 2. Magbörze lesz szerdán este a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban

  Szerdán este 18 órakor magbörzét szervez a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület. A tagok elviszik a felkínálható magkészletüket, melyek között különleges növények szaporítóanyagai is megtalálhatók lesznek. A rendezvényre minden kertbarátot szeretettel várnak!

  2019.01.16.
 3. Horvát táncház lesz a Kolo együttes és a tököli Délszláv Táncegyüttes tagjaival

  Január 17-én, csütörtökön 17.30 órától horvát táncházba hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A táncházat vezeti Rodekné Blahó Márta, a tököli Délszláv Táncegyüttes vezetője, harmonikán közreműködik Halász László a Kolo együttes vezetője. A belépés ingyenes.

  2019.01.16.
 4. Farsangi táncház lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Január 19-én, szombaton farsangi táncház lesz a Felsővárosi Közösségi Házban, a Kákics együttessel. A 17 órakor kezdődő eseményen Gula Miklós gyerekeknek tanít táncokat, majd 18 órától Nedvig Bendegúzzal a felnőttek lépnek a parkettre. A belépő 500 forint.

  2019.01.16.
 1. Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

  Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban. Berkényi Tamás állatorvos, a Vadmadárkórház alapítója elmondta, fő céljuk, hogy egy sérült madarat minél hamarabb visszajuttathassanak a természetbe. 

  2019.01.14.
 2. Januárban is Queen - újabb előadások a Bohém rapszódiából

  A nézői igényeknek eleget téve további előadásokat hirdettek meg a Bohém rapszódiából: a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó történetét januárban még hat alkalommal vetítik a Barátság moziban.

  2019.01.14.
 3. Suliváró programok a Talentum Református Általános Iskolában

  A Talentum Református Általános Iskola szeretettel hívja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket iskolaváró foglalkozásaira. Február 4-én játékos matematikai foglalkozásra várják a gyerekeket, február 18-án pedig mesés délutánnal várják az iskolába készülő óvodásokat. Mindegyik foglalkozást a Széchenyi utca 20. alatt található iskolában tartják délután fél öttől.

  2019.01.14.
 4. Székesfehérvár biciklis hőtérképét is elkészítette a Magyar Kerékpárosklub

  A Magyar Kerékpárosklub tavaly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával ismét megszervezte a Bringázz a Munkába kampányt. Újításuk volt a Bike Citizens alkalmazás, ami majdnem 6000 regisztrált felhasználó tekeréseinek útvonalát rögzítette. Minden felhasználó térképen láthatta a saját tekeréseit, melyek alapján összesített hőtérképek is készültek a mérésekből. Az adatok összevetésével látszik, hogy milyen útvonalakon tekertek a résztvevők.

  2019.01.13.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek