A Várkörúton nyitott irodát a Fiatalok Fehérvárért Egyesület

Fennállásának harmadik évében irodát nyitott Székesfehérváron, a Várkörút 42. szám alatt a Fiatalok Fehérvárért Egyesület. A szervezet egyénre szabott, pályaorientációs, illetve munkaerő-piaci tanácsadással várja az érdeklődőket. 
2018.11.09. 17:48 |

A csaknem 30 tablettel, internetes elérhetőséggel rendelkező iroda valamennyi szolgáltatása ingyenes. 

A Fiatalok Fehérvárért Egyesület még 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy segítsen a fiataloknak megtalálni a helyüket a városban - mondta Gréczy Szimonetta, a szervezet elnöke. A szervezet elkötelezetten segíti a székesfehérvári, hátrányos helyzetű fiatalokat elsősorban pályaorientációval és felsősoktatási tájékoztatással. Ugyancsak tanácsadással támogatják az aktív munkaképes korúakat a munka világában való helytállásban, illetve a 45 év felettieket és a nyugdíjasokat igény esetén képzéseken vezetik be a digitális világba. 

Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András arról beszélt, hogy a mai technológiai újdonságok óriási előnyöket hordoznak magukban, és nincs olyan generáció, amely ebből ne részesülne. A fiatalok készségszinten használják a legmodernebb eszközöket, ugyanakkor meg kell tanítani őket a veszélyekre, a kockázatokra és azok elkerülésére. Az idősebb generációknál pedig az a fontos, hogy ne féljenek, kezdjék el használni az új technológiákat, mert akár még az ő életükben is eljöhet az az időszak, amikor a családi otthonukkal kapcsolatos ügyeiket, a pénzügyeiket csak így tudják majd  intézni. 

A FIFE és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ néhány hónapja már együttműködik a Segítő Fehérvár program keretében. Tisztl Henrik intézményvezető kiemelte, hogy olyan szolgáltatásokat nyújt az iroda, melyekre a rászorulóknak is szükségük lehet. Az együttműködés pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy szolgáltató intézménnyé válhasanak a székesfehérváriak számára.

Elérhetőségek:

fife.hu/kapcsolat
+36 70 28 90 158 Fromwald Júlia Flóra
+36 70 54 76 297 Gréczy Szimonetta

Fehérvári színes

 1. Hallottad? Láttad? - kedd éjfélig lehet szavazni a diákújságírók munkáira

  Lezárult a felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak meghirdetett Hallottad? Láttad? Ott voltál? Írd meg! pályázat. A sokszínű írások között színházi, sporttal vagy az iskolával kapcsolatos cikkek, interjúk is születtek. A #Székesfehérvár szlogennel elküldött írásokra a Táska Rádió oldalán lehet szavazni. 

  2019.03.21.
 2. Az Ezredéves Iskola kisdiákjai jártak a MOL Aréna Sóstón

  Az egykori fehérvári futball-legenda, válogatott játékos, Tieber László kezdeményezésére a MOL Vidi FC-nél jártak az Ezredéves Speciális Szakiskola egykori és jelenlegi tanulói. A látogatás alkalmával a klub hajdani játékosai körbevezették a gyerekeket a megújult MOL Aréna Sóstói Stadionban.

  2019.03.21.
 3. TeSzedd! - Székesfehérváron négy helyszínen lehet csatlakozni az akcióhoz

  Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb önkéntes megmozdulását, a TeSzedd! szemétgyűjtési akciót. A tavaszi „nagytakarításhoz” számos székesfehérvári csoport is csatlakozott, így a március 21 és 23 között önkéntes alapon tehet majd bárki azért, hogy tisztábbá varázsolja a város környezetét.

  2019.03.21.
 4. Viharos, kajakos feketesügér peca a Csónakázó-tavon

  A napokban Székesfehérvárra, a Csónakázó tóra látogatott a kajakpeca.hu. A tavon kizárólag pergetni lehet, ráadásul partról, ezért is voltak kíváncsiak, hogy vajon a vízről, kajakból, illetve csónakból mit tudnak összehozni. A viharos szél, a szemerkélő eső, és a masszív hidegfront ellenére is sikeres volt a pecázás.

  2019.03.20.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek