A Várkörúton nyitott irodát a Fiatalok Fehérvárért Egyesület

Fennállásának harmadik évében irodát nyitott Székesfehérváron, a Várkörút 42. szám alatt a Fiatalok Fehérvárért Egyesület. A szervezet egyénre szabott, pályaorientációs, illetve munkaerő-piaci tanácsadással várja az érdeklődőket. 
2018.11.09. 17:48 |

A csaknem 30 tablettel, internetes elérhetőséggel rendelkező iroda valamennyi szolgáltatása ingyenes. 

A Fiatalok Fehérvárért Egyesület még 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy segítsen a fiataloknak megtalálni a helyüket a városban - mondta Gréczy Szimonetta, a szervezet elnöke. A szervezet elkötelezetten segíti a székesfehérvári, hátrányos helyzetű fiatalokat elsősorban pályaorientációval és felsősoktatási tájékoztatással. Ugyancsak tanácsadással támogatják az aktív munkaképes korúakat a munka világában való helytállásban, illetve a 45 év felettieket és a nyugdíjasokat igény esetén képzéseken vezetik be a digitális világba. 

Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András arról beszélt, hogy a mai technológiai újdonságok óriási előnyöket hordoznak magukban, és nincs olyan generáció, amely ebből ne részesülne. A fiatalok készségszinten használják a legmodernebb eszközöket, ugyanakkor meg kell tanítani őket a veszélyekre, a kockázatokra és azok elkerülésére. Az idősebb generációknál pedig az a fontos, hogy ne féljenek, kezdjék el használni az új technológiákat, mert akár még az ő életükben is eljöhet az az időszak, amikor a családi otthonukkal kapcsolatos ügyeiket, a pénzügyeiket csak így tudják majd  intézni. 

A FIFE és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ néhány hónapja már együttműködik a Segítő Fehérvár program keretében. Tisztl Henrik intézményvezető kiemelte, hogy olyan szolgáltatásokat nyújt az iroda, melyekre a rászorulóknak is szükségük lehet. Az együttműködés pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy szolgáltató intézménnyé válhasanak a székesfehérváriak számára.

Elérhetőségek:

fife.hu/kapcsolat
+36 70 28 90 158 Fromwald Júlia Flóra
+36 70 54 76 297 Gréczy Szimonetta

Fehérvári színes

 1. Katalin-nap - a Liszt Ferenc utcában, majd a Felősvárosban várják a fehérváriakat

  November 25-én szombaton 17 órától ünneplik a Katalinokat Kocsis Balázs Kati néni szobránál a Liszt Ferenc utcában. A Liszt Ferenc utcából a Táncosok és a zenészek vezetésével vonulnak majd át a Felsővárosi Közösségi Házba, ahol 18 órától Nyárai-Horváth István plébános beszél a közösségi házban, majd utána fellép a TáncolKodó és az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikórusa és Harmónika Triója.

  2018.11.20.
 2. Történeti patikaenteriőrök - Bugár-Mészáros Károly előadása a Patikamúzeumban

  November 21-én, szerdán 17 órakor kezdődik Bugár-Mészaros Károly Történeti patikaenteriőrök című előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban (Fő utca 5.) Az esemény a Barokk év programjaként valósul meg, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.11.20.
 3. Váradi Eszter Sára lesz az év utolsó Csajos estjének vendége

  December 12-én az év utolsó Csajos estjét rendezi meg a Barátság mozi: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája a karácsonyi készülődés, a meghívott vendég Váradi Eszter Sára, a Vörösmarty Színház színművésze. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című zenés amerikai vígjátékot vetíti a város mozija.

  2018.11.20.
 4. Sportos programokkal kezdődtek a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok

  A Gyermekek Napjával kezdődött hétfőn a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok a Köfém Sportcsarnokban, ahol futóverseny játszóház, sor és váltóversenyek mellett volt kispályás labdarúgó gálamérkőzés, amelyen a gyerekek legjobbjai, a Gyermekvédelmi Vándorkupa győztesei a Fejér Megyei Közgyűlés csapata ellen léptek pályára. 

  2018.11.19.
 1. Nyílt nappal avatták az új mászófalat az István Király Általános Iskolában

  Falmászó nyílt napot tartott vasárnap az újonnan épült mászófal hivatalos átadóján a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István király Általános Iskolában, ahol mindenki kipróbálhatta a falmászást. 

  2018.11.19.
 2. Csodálatos képek a megújult Sóstóról - nézze meg Ön is a levegőből

  Rendkívül látványos videót készített a Vidi az új stadionról és a Sóstóról, melyben Juhász Roland csapatkapitány hívja a nyitómeccsre a szurkolókat. November 21-én, jövő héten szerdán 17.15-től látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár, a csapat pedig 19 órától lép pályára régi-új otthonában a Sóstón az Újpest FC ellen. 

  2018.11.17.
 3. A Köfémen is sokan voltak az ingyenes egészségügyi szűrőnapon

  Szombaton délelőtt már negyedik alkalommal várták egészségnapra az érdeklődőket a KÖFÉM Klubházban. Ingyenes állapotfelmérés és különféle szűrővizsgálatok mellett kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás is volt a Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet szakembereinek közreműködésével.

  2018.11.17.
 4. Különleges rövidfilm válogatást mutatnak be a Barátság moziban

  A Szabadművelődés Háza által szervezett Fehérvári Filmes Napokhoz csatlakozva a Barátság mozi november 23-án és 24-én, pénteken és szombaton különleges rövidfilm-válogatásokat mutat be. A pénteki vetítés előtt a város mozijának vendége lesz Borsos Miklós filmrendező, a Film Farm címet viselő válogatások összeállítója.

  2018.11.16.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek