A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.
2019.06.28. 13:17 |

„Az Arconic Alapítvány, az Arconic-Köfém Kft és a Váci Mihály Ipari Szakgimnázium együttműködésében sok előnyös dologhoz jutott iskolánk. E hosszú együttműködés alapja a kölcsönös megbecsülés, valamint, hogy kölcsönös előnyökhöz juthatunk egymás révén.

A programunk ebben az esztendőben teljesedett ki igazán. Kezdetben egy alumíniumipari szakkörből indultunk ki, majd ez kibővült előbb egy alumíniumipari jegyzettel, a következő évben kirándulást tehettek a gyerekek különféle ipari vásárokra.

Idén a fiatalabb korosztályok felé fordultunk, hatodik-hetedik osztályosokat megcélozva azért, hogy megismertessük az iskolánkat, a kétkezi munka megismertetése által. Délelőtt a műhelyekben munkadarabokat készítettek, délutánonként üzemlátogatásra mentek.” - mutatta be a pályaorientációs tábort Gróf Varéria, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója.

„2012-ben álmodtuk meg kollégáimmal ezt az együttműködési programot. Azóta minden esztendőben, az Arconic Alapítvány, az Arconic-Köfém Kft és a Váci Mihály Ipari Szakgimnázium együttműködésében tudtuk ezt megvalósítani; szakkörök, tankönyvek, képzési tanácsadás, a leendő kollégák szakmai felkészítése formájában.” - emelte ki Varga Zsuzsa, az Arconic-Köfém Hengermű-Öntöde emberi erőforrás vezetője.

„Van ennek az együttműködésnek egy „önző” része cégünk szempontjából; olyan jövőbeli munkavállalókat keresünk, akik a vállalat jövőbeli sikereihez, fejlődéséhez tudnak hozzájárulni. De van egy önzetlen része is, hiszen minden cégnek kötelessége hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatalok, a jövő nemzedéke minél több és minél modernebb tudást szerezzenek.” - hangsúlyozta Gábor Balázs, az Arconic-Köfém Hengermű-Öntöde gyárigazgatója.

„Idestova nyolc esztendeje támogatja az Arconic-Köfém Kft a diákokat azzal, hogy bemutatja nekik, hogy milyen munkák folynak az üzemben, így a gyerekek támogatást kapnak a pályaválasztáshoz. Nagyon fontos, hogy a gazdasági szereplők társadalmi felelősséget is vállaljanak, a gyerekek fejlődését segítsék.” - tette hozzá Deák Lajosné, önkormányzati képviselő.

Gazdaság

 1. Innováció és kreativitás - tizenegy csapat versenyzett a PROAStartUP workshopon

  PROAStartUP workshopot szervezett középiskolásoknak a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar. A kétfordulós verseny döntőjében tizenegy csapat mérte össze kreativitását, tudását pénteken a Hiemer-házban. 

  2019.11.08.
 2. Szijjártó Péter kitüntette a Denso magyar leányvállalatának japán vezetőjét

  A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést adta át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tokióban Takeucsi Kacuhikónak, a Denso Corporation dízelinjektorokat gyártó üzletága vezető tisztségviselőjének.

  2019.11.06.
 3. Mérséklődött a drágulás mértéke a fehérvári ingatlanpiacon is

  A lakásárak az elmúlt években országszerte meredeken íveltek felfelé. Az idei évben azonban már több helyen mérsékeltebb a drágulás mértéke és néhány hónapban kisebb-nagyobb visszaeséseket is tapasztalhattunk a négyzetméter árakban. Igaz ez a Székesfehérváron eladásra kínált lakásokra is - írja elemzésében az ingatlannet.hu.

  2019.10.24.
 4. Kétkezi szakmáktól a mesterséges intelligenciáig - átalakul a szakképzés

  Fontos tájékoztatóra került sor hétfőn a Városháza Dísztermében, ahol a szakképzési rendszer átalakításáról volt szó a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezésében a következő évi beiskolázáshoz kapcsolódóan. A rendezvényen elhangzott, hogy olyan horderejú változásról van szó, ami alapjaiban változtatja meg a szakképzési rendszert.

  2019.10.21.
 1. Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti a fehérvári vállalkozásokat

  Öt milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, Városi Tőkealapot indít az MFB Csoporthoz tartozó kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Székesfehérváron. Az alapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes terveik megvalósításához.

  2019.10.07.
 2. Mindenki számára nyitott az E.ON CNG kútja a Gáz utcában

  Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. telephelyén létesített CNG-kút mostantól bárki számára hozzáférhető. A hagyományos üzemanyagoknál olcsóbb és sokkal környezetkímélőbb sűrített földgázt egy teljesen automata töltő segítségével tankolhatják az autósok.

  2019.09.27.
 3. Az Arconic-Köfém Kft. kapta a 2019-es Chain Bridge Budapest Award-ot

  A 2017-ben útjára indított díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ítéli oda minden évben egy olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez. Az Arconic mintegy 2200 embert foglalkoztat Székesfehérváron és Nemesvámoson.

  2019.09.26.
 4. Új logisztikai központ épült a DENSO-nál kormányzati támogatással

  A DENSO Gyártó Magyarország Kft. új logisztikai központjának ünnepélyes átadására került sor pénteken Székesfehérváron. A közel 5000 főt foglalkoztató vállalat folyamatos növekedése tette szükségessé, hogy új, minden igényt kielégítő logisztikai központ kormányzati támogatással a „Technológia-intenzív beruházási program” keretében megépüljön.

  2019.09.20.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek