A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.
2019.06.28. 13:17 |

„Az Arconic Alapítvány, az Arconic-Köfém Kft és a Váci Mihály Ipari Szakgimnázium együttműködésében sok előnyös dologhoz jutott iskolánk. E hosszú együttműködés alapja a kölcsönös megbecsülés, valamint, hogy kölcsönös előnyökhöz juthatunk egymás révén.

A programunk ebben az esztendőben teljesedett ki igazán. Kezdetben egy alumíniumipari szakkörből indultunk ki, majd ez kibővült előbb egy alumíniumipari jegyzettel, a következő évben kirándulást tehettek a gyerekek különféle ipari vásárokra.

Idén a fiatalabb korosztályok felé fordultunk, hatodik-hetedik osztályosokat megcélozva azért, hogy megismertessük az iskolánkat, a kétkezi munka megismertetése által. Délelőtt a műhelyekben munkadarabokat készítettek, délutánonként üzemlátogatásra mentek.” - mutatta be a pályaorientációs tábort Gróf Varéria, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója.

„2012-ben álmodtuk meg kollégáimmal ezt az együttműködési programot. Azóta minden esztendőben, az Arconic Alapítvány, az Arconic-Köfém Kft és a Váci Mihály Ipari Szakgimnázium együttműködésében tudtuk ezt megvalósítani; szakkörök, tankönyvek, képzési tanácsadás, a leendő kollégák szakmai felkészítése formájában.” - emelte ki Varga Zsuzsa, az Arconic-Köfém Hengermű-Öntöde emberi erőforrás vezetője.

„Van ennek az együttműködésnek egy „önző” része cégünk szempontjából; olyan jövőbeli munkavállalókat keresünk, akik a vállalat jövőbeli sikereihez, fejlődéséhez tudnak hozzájárulni. De van egy önzetlen része is, hiszen minden cégnek kötelessége hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatalok, a jövő nemzedéke minél több és minél modernebb tudást szerezzenek.” - hangsúlyozta Gábor Balázs, az Arconic-Köfém Hengermű-Öntöde gyárigazgatója.

„Idestova nyolc esztendeje támogatja az Arconic-Köfém Kft a diákokat azzal, hogy bemutatja nekik, hogy milyen munkák folynak az üzemben, így a gyerekek támogatást kapnak a pályaválasztáshoz. Nagyon fontos, hogy a gazdasági szereplők társadalmi felelősséget is vállaljanak, a gyerekek fejlődését segítsék.” - tette hozzá Deák Lajosné, önkormányzati képviselő.

Gazdaság

 1. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.
 2. Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

  Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

  2020.01.16.
 3. Pályázat indul a Fejér Temék elismerés elnyerésére

  A helyi termékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés, amelyet pályázat útján lehet elnyerni. A pályázati felhívás hamarosan megjelenik a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum honlapján is.

  2020.01.14.
 4. Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

  Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették. 

  2020.01.13.
 1. Horváth Tamás vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Horváth Tamásnak, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettesének ítéltek oda. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt.

  2019.12.12.
 2. Ezek lesznek a legfontosabb építőipari trendek 2020-ban

  Mint minden ágazatban, úgy természetesen az építőiparban is folyamatosan változnak a trendek. A fejlődés bizonyos területeken annyira felgyorsult, hogy ami még tegnap népszerű volt, az holnap már könnyedén elavulttá válhat, ezeket a változásokat pedig nagyon jól nyomon lehet követni, amennyiben egy kicsi rálátásunk is van erre a szegmensre. 

  2019.12.03.
 3. Átadták az SHS új székesfehérvári irodaépületét

  Ünnepélyes keretek között adták át az SHS Építő Kft. új irodaházát. A székesfehérvári vállalkozás 450 négyzetméteres épületet a cég és alvállalkozói 1,5 év alatt 260 millió forintból készítették el. 

  2019.11.29.
 4. A magánszemélyeknél továbbra is él a helyiadó-mentesség

  Székesfehérvár egyik fontos értéke, hogy a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük, a cégeket érintően pedig egy stabil, több évre előre kiszámítható adópolitikát folytat a város. Öt év után emelkedik majd az építményadó, de még az életbe lépő változásokkal is a nagyvárosokra jellemző országos átlag alatt van annak fehérvári mértéke.

  2019.11.29.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek