A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.
2019.06.28. 13:17 |

„Az Arconic Alapítvány, az Arconic-Köfém Kft és a Váci Mihály Ipari Szakgimnázium együttműködésében sok előnyös dologhoz jutott iskolánk. E hosszú együttműködés alapja a kölcsönös megbecsülés, valamint, hogy kölcsönös előnyökhöz juthatunk egymás révén.

A programunk ebben az esztendőben teljesedett ki igazán. Kezdetben egy alumíniumipari szakkörből indultunk ki, majd ez kibővült előbb egy alumíniumipari jegyzettel, a következő évben kirándulást tehettek a gyerekek különféle ipari vásárokra.

Idén a fiatalabb korosztályok felé fordultunk, hatodik-hetedik osztályosokat megcélozva azért, hogy megismertessük az iskolánkat, a kétkezi munka megismertetése által. Délelőtt a műhelyekben munkadarabokat készítettek, délutánonként üzemlátogatásra mentek.” - mutatta be a pályaorientációs tábort Gróf Varéria, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója.

„2012-ben álmodtuk meg kollégáimmal ezt az együttműködési programot. Azóta minden esztendőben, az Arconic Alapítvány, az Arconic-Köfém Kft és a Váci Mihály Ipari Szakgimnázium együttműködésében tudtuk ezt megvalósítani; szakkörök, tankönyvek, képzési tanácsadás, a leendő kollégák szakmai felkészítése formájában.” - emelte ki Varga Zsuzsa, az Arconic-Köfém Hengermű-Öntöde emberi erőforrás vezetője.

„Van ennek az együttműködésnek egy „önző” része cégünk szempontjából; olyan jövőbeli munkavállalókat keresünk, akik a vállalat jövőbeli sikereihez, fejlődéséhez tudnak hozzájárulni. De van egy önzetlen része is, hiszen minden cégnek kötelessége hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatalok, a jövő nemzedéke minél több és minél modernebb tudást szerezzenek.” - hangsúlyozta Gábor Balázs, az Arconic-Köfém Hengermű-Öntöde gyárigazgatója.

„Idestova nyolc esztendeje támogatja az Arconic-Köfém Kft a diákokat azzal, hogy bemutatja nekik, hogy milyen munkák folynak az üzemben, így a gyerekek támogatást kapnak a pályaválasztáshoz. Nagyon fontos, hogy a gazdasági szereplők társadalmi felelősséget is vállaljanak, a gyerekek fejlődését segítsék.” - tette hozzá Deák Lajosné, önkormányzati képviselő.

Gazdaság

 1. Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

  A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

  2019.09.06.
 2. Fehérváron is bemutatták az Országos Vállalkozói Mentorprogramot

  Csütörtökön a Gazdaság Háza adott otthont az Országos Vállalkozói Mentorprogram Fejér megyei nyitórendezvényének. A program lehetőséget biztosít térségünk magyar tulajdonú kis- és középvállalkozóinak, hogy a beszállítóvá válás és a nemzetközi piacra lépés terén fejlődjenek, piacképes tudásra tegyenek szert.

  2019.09.05.
 3. Bemutatkoztak a Grundfos Magyarország új gyárigazgatói Székesfehérváron

  Több hónapos előkészítő munka után új szervezeti struktúrában működnek Grundfos Magyarország Kft. magyarországi gyárai. Csütörtökön délelőtt a székesfehérvári gyárban tartott tájékoztatót a két gyárigazgató a vállalat hazai működéséről.

  2019.09.05.
 4. Megújuló energia Fehérváron - már működik a Videoton Holding Naperőmű

  Közel 200 millió forintos beruházással hozta létre napelemparkját a Videoton Holding. Az naperőmű éves szinten várhatóan 650 – 700 MWh villamosenergiát biztosít, ami 225-245 tonna/év CO2 kibocsátás megtakarításnak felel meg. Ez egyenértékű egy 41 hektáros tölgyerdő CO2 elnyelésével.

  2019.08.06.
 1. IKARUS, a busz - gyárlátogatásra hívják az érdeklődőket

  A Szent István Király Múzeum az IKARUS – A busz című kiállításához kapcsolódóan, az Ikarus Járműtechnikai Kft-vel együttműködve július 17-én, szerdán 11 órától gyárlátogatást szervez az érdeklődők számára.

  2019.07.10.
 2. A Váci és az Arconic pályaorientációs táborában szerezhettek tapasztalatokat a diákok

  Projektzáró eseményen összegezték a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint az Arconic-Köfém Kft együttműködésében létrejött pályaorientációs tábor tapasztalatait pénteken.

  2019.06.28.
 3. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 4. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek