A Túrózsáki Sportcentrumban zárták az évet az Arany EGYMI honvédelmi szakkör tagjai

Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben 2014 óta működik a honvédelmi szakkör, jelenleg 43 taggal. A járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy minden tanuló egy időben részt vehessen a foglalkozásokon, ezért a szabályok betartása mellett a Túrózsáki Sportcentrumban, játékos sportnap keretében zajlott az idei zárófoglalkozás.
2021.05.20. 09:03 |

A honvédelmi szakkör fő célkitűzése a honvédelmi nevelés, melynek része a fizikai állóképesség, a mozgás a gyermekek életében. A fiatalok nagyon elhivatottak, lelkesek, különféle, a honvédelemmel és katasztrófavédelemmel kapcsolatos versenyeken is részt vesznek, ahonnan rendszeresen helyezéseket érnek el.

A zárófoglalkozásra ellátogatott Deák Lajosné, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka is, aki a kezdetek óta a honvédelmi szakkör védnöke, támogatója. Zsuzsa néninek - ahogy a kisdiákok szólítják - köszönhetően valamennyi szakkörös nyakába arany, ezüst, illetőleg bronzérmet akasztottak, a szakkör életében eltöltött idő függvényében.

A közösség fájó szívvel köszönt el a szakkör három oszlopos tagjától, akik idén végzősként elhagyják az iskolapadot. „Ne a búcsúra gondoljatok, hanem arra, hogy megőrizzetek valamit az eljövendő időre.” - kívánta a fiataloknak útravalóul Deák Lajosné.

A Szegényeket Támogató Alapítvány képviseletében Szontághné Kovács Erika, lufikkal, gyümölcsökkel és csokoládéval édesítette meg a szakkör idei zárófoglalkozását, mosolyt csalva ezzel a búcsúzók és búcsúztatók arcára.

A honvédelmi szakkör munkája az idei tanévre lezárult, de már most a következő esztendőt tervezi a tagság; példamutatásuk, kitartásuk sok új tanulót is vonz a foglalkozásokra.

„Vajon a mai ember tisztában van-e a hazaszeretet fogalmával? A hazádat nem tudod úgy szeretni, mint családodat, barátaidat. A haza nem szeret viszont, és nem puszil meg egy nehéz nap után. A haza nem vesz neked ajándékot születésnapodra, de lehetőséget kínál álmaid megvalósításához. Mindenekfelett oly erős talajt ad lábad alá, mely még a nehézségek, megpróbáltatások alatt is szilárd marad.” - zárta a sportnapot Szabó Anita, gyógypedagógus, a honvédelmi szakkör vezetője.

Közélet

 1. Augusztus 1-én, vasárnap reggel visszaáll a régi buszmenetrend Székesfehérváron

  Augusztus elsején, vasárnap ismét a régi buszmenetrend lesz érvényben Székesfehérváron. Az új buszmenetrend július 17-én lépett életbe és bár több mint egy hónapig lehetett váleményezni tavasszal, ezt sokan nem tették meg és az életbe lépéskor szembesültek azzal, hogy máshogy tudnak eljutni a célállomásukra. A város polgármestere a közösségi médiában látott visszhangok miatt szavazásra bocsátotta a menetrendet a fehérváriak körében.

  2021.07.31.
 2. Tanszergyűjtést szervez a Fehérvári Heti Betevő csapata!

  Augusztus 19-ig gyűjt új vagy jó állapotban lévő, használt tanszereket a Fehérvári Heti Betevő csapata, amivel rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését szeretnék megkönnyíteni. A kezdeményezéshez magánszemélyek és vállalatok is csatlakozhatnak.

  2021.07.30.
 3. Diplomáciai képzés indulhat a Kodolányi János Egyetemen

  Új programmal jelentkezik a Magyar Diplomáciai Akadémia a középiskolások és az egyetemisták számára. A képzések a Kodolányi János Egyetemen is elérhetők lesznek. A tárgyalások a felek között megkezdődtek.

  2021.07.29.
 4. Július végéig elindul a pótfelvételi - az Óbudai Egyetem is várja a jelentkezőket

  Azok a jelentkezők, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is adtak be jelentkezést egyik szeptemberben induló képzésre sem az általános eljárásban, a nemsokára induló pótfelvételi eljárásban újra jelentkezhetnek. Várják a jelentkezőket az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is.

  2021.07.28.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22