-
Közlekedj okosan!
Tizedik alkalommal rendezik meg a Közlekedési Kultúra Napját május 8-án, szerdán délelőtt a Németh László Általános Iskola előtti téren. A szemléletformáló, játékos feladatokkal tarkított rendezvényen óvodás és általános iskolás gyerekek gyarapíthatják tudásukat a tudatos közlekedés témájában.
2024.05.06. -
Csináld magad!
Tavaszi kopogtató készítésére várja az érdeklődőket a Vízivárosi Közösségi Klub május 7-én, kedden 17 órára. A Budai út 94. szám alatti helyiségben egy kis beszélgetés mellett virágos ajtódíszeket készíthetnek az ügyes kezűek. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a +3670/457-9002-es telefonszámon.
2024.05.06. -
Viktória Pódium kedden
Madár koncert, bűvészshow és nem mindennapi természetfotókból nyíló kiállítás szerepel a Viktória Pódium májusi rendezvényén. A „keddcsináló kulturmix” vendégei Kópiás Gabriella, Vasvári Tamás, dr. Perényi István és Zsiga Edward lesznek május 7-én, kedden 18 órától.
2024.05.06. -
Anyák napja a Felsővárosban
A székesfehérvári Felsővárosi Közösségi Házban immár több mint 25 éve jól működő Nem csak a húsz éveseké a világ nyugdíjas klub anyák napi ünnepséget szervezett. Az eseményen ott volt dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Földi Zoltán felsővárosi önkormányzati képviselő és Zentai Zsolt polgármesteri tanácsadó.
2024.05.06.
A túlzott sófogyasztás veszélyeire figyelmeztet az Egészségfejlesztési Iroda
A só ajánlott napi mennyisége 5 gramm, ez körülbelül egy teáskanálnyi mennyiség. Ennek több mint a háromszorosát, átlagosan 17 grammot fogyaszt el egy felnőtt ember naponta.
A sok só megköti a vizet, magas vérnyomást okozhat, ami érelmeszesedéshez, érelzáródáshoz vezethet. A napi sóbevitel általában a gabonafélékben, a gabonatermékekben, a húsokban, húskészítményekben és a tejtermékekben összpontosul. Érdemes ellenőrizni a termékek sótartalmát, és kerülni a magas sótartalmú élelmiszereket, készételeket, mártásokat, készítményeket. Jól tesszük, ha figyelünk az ásványvizek nátriumtartalmára is, nem sózzuk pluszban az élelmiszereket, és sok friss zöldséget, gyümölcsöt eszünk.
A pollenallergiáról is ír közösségi oldalán az EFI. A nyár kezdetével, a napsütéses órák számának az emelkedésével elkezdődik a fűfélék virágzása és ezzel együtt az allergiaszezon. Az allergiás reakciót, a fokozott orrfolyást és a tüsszögést a szabad szemmel nem látható, rendkívül finom virágporszemcsék okozzák. A tünetek elviselhetőbbé tételére számos praktika van, illetve jó, ha figyelemmel kísérjük, mikor melyik allergizáló pollen található nagy koncentrációban a levegőben. Ezek megismeréséhez a Polleninformáció weboldalt és a Süss fel nap című pollenjelentés weboldalt ajánlja az Egészségfejlesztési Iroda.