-
Szenior karácsony
Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. 2025-ben Horváth Orsolya hegedűs előadóművész, valamint Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit érkezik a szenior közönség elé december 10-én, szerdán 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.
2025.12.05. -
Gitárok szemnek és léleknek
Ha valaki nem ért a gitárokhoz, de értékeli a szépet, annak mindenképpen érdemes egyszer egy Soma-féle gitárt a kezébe fogni. Annak pedig, aki ráadásul még ért is ezekhez a gyönyörű hangszerekhez, nem csak ajánlott, hanem egyenesen kötelező is Somogyi József remekműveivel megismerkedni. Ő készítette el a Fezen-gitárt is, amelyre egy fogyatékossággal élő fiatalokat segítő felajánlás keretében december 7-ig lehet licitálni.
2025.12.05. -
Rendhagyó irodalmi est a Nex Stop-ban
A Líra könyvesbolt rendhagyó irodalmi estre várja az érdeklődőket December 7-én és 14-én 16 órától a Next Stop üzletközpontban. Ha úgy érzi, hogy örömmel megosztaná a legkedvesebb versét, ami Adventtel, Karácsonnyal, Krisztus születésével kapcsolatos, felolvashatja azokat.
2025.12.05. -
Mikulás táncház
December 6-án, szombaton 17 órától kézműves foglalkozással, népi gyermekjátszóval, mikulásváróval, tánctanítással és táncos mulatsággal várja a kicsiket és nagyokat a Malom utcai Táncház.
2025.12.05.
A túlzott sófogyasztás veszélyeire figyelmeztet az Egészségfejlesztési Iroda
A só ajánlott napi mennyisége 5 gramm, ez körülbelül egy teáskanálnyi mennyiség. Ennek több mint a háromszorosát, átlagosan 17 grammot fogyaszt el egy felnőtt ember naponta.
A sok só megköti a vizet, magas vérnyomást okozhat, ami érelmeszesedéshez, érelzáródáshoz vezethet. A napi sóbevitel általában a gabonafélékben, a gabonatermékekben, a húsokban, húskészítményekben és a tejtermékekben összpontosul. Érdemes ellenőrizni a termékek sótartalmát, és kerülni a magas sótartalmú élelmiszereket, készételeket, mártásokat, készítményeket. Jól tesszük, ha figyelünk az ásványvizek nátriumtartalmára is, nem sózzuk pluszban az élelmiszereket, és sok friss zöldséget, gyümölcsöt eszünk.
A pollenallergiáról is ír közösségi oldalán az EFI. A nyár kezdetével, a napsütéses órák számának az emelkedésével elkezdődik a fűfélék virágzása és ezzel együtt az allergiaszezon. Az allergiás reakciót, a fokozott orrfolyást és a tüsszögést a szabad szemmel nem látható, rendkívül finom virágporszemcsék okozzák. A tünetek elviselhetőbbé tételére számos praktika van, illetve jó, ha figyelemmel kísérjük, mikor melyik allergizáló pollen található nagy koncentrációban a levegőben. Ezek megismeréséhez a Polleninformáció weboldalt és a Süss fel nap című pollenjelentés weboldalt ajánlja az Egészségfejlesztési Iroda.
