A Tóvárosi Általános nyerte a kosárlabda városi diákolimpiát

A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a III. korcsoportos kosarasok városi diákolimpia döntőjét az Alba Regia Sportcsarnokban. Az aranyérmek a tóvárosi diákok nyakába kerültek, akik magabiztos győzelmet arattak a kossuthos csapattal szemben.
2020.02.13. 07:09 |

A negyvenszeres magyar válogatott Bogár Pál emlékére rendezett tornán Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. A város nagy örömmel támogatja a diákolimpiai rendezvényeket – ezek mutatják meg leginkább a sport közösségformáló erejét: a vidámság, az optimizmus, a szurkolás ott kell, hogy legyen egy iskola életében, fogalmazta meg.

A Tóvárosi és a Kossuth Lajos Általános Iskola összecsapásában a piros mezben játszó tóvárosiak bizonyultak a jobbnak: a sporttagozatos fiúk már az első percekben elhúztak az öreghegyi játékosoktól, a félidőben 36:4 volt az állás. Hiába kaptak erőre a kossuthosok a második félidőben, az aranyérmet végül 66:16-os végeredménnyel hozták el a tóvárosiak. A diákolimpia megérdemelt ezüstérmese a Kossuth csapata lett.

A tóvárosi csapat tagjai: Király Péter, Király Attila, Pál Barnabás, Varga Gergő, Debreceni Dávid, Budai Áron, Kondor Kevin, Pete Dominik, Rigó Zsombor, Baka Roland, Virág Kristóf, a felkészítőjük Szigetvári Zoltán testnevelő tanár volt. A Kossuth iskola színeiben Neszter Zsombor, Bányóczki Árpád, Kruzslicz Ádám, Pintér Gergő, Kovács Erika, Valicsek Zétény, Sábián Roland, Budai Bálint, Kovács Márk, Molnár Marcell, Porteleki Máté és Posch Csaba léptek pályára, Bárány Rita testnevelő tanár felkészítésével. A díjátadón Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke gratuláltak a fiúknak és a vezérszurkolóknak.

Sport

 1. Mancz foci a futball legendáival Fehérváron

  Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Mancz focit, a lakótelep betonrengetege között megbúvó kispályás futballtalálkozót. Idén is legendákkal telt meg a tér, Tiber Krisztián az egykori gólkirály, Sitku Illés a Videoton kitűnősége mellett, felfedezhettük a nézők között Fister Ferencet, Nagy II Jánost, Vadász Imrét is, de ott volt Tóth István a Volán örök vezére, illetve megannyi régi ismerős a futballpályákról és a lelátókról.

  2020.07.04.
 2. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 3. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 4. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak