A Tóvárosi Általános nyerte a kosárlabda városi diákolimpiát

A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a III. korcsoportos kosarasok városi diákolimpia döntőjét az Alba Regia Sportcsarnokban. Az aranyérmek a tóvárosi diákok nyakába kerültek, akik magabiztos győzelmet arattak a kossuthos csapattal szemben.
2020.02.13. 07:09 |

A negyvenszeres magyar válogatott Bogár Pál emlékére rendezett tornán Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. A város nagy örömmel támogatja a diákolimpiai rendezvényeket – ezek mutatják meg leginkább a sport közösségformáló erejét: a vidámság, az optimizmus, a szurkolás ott kell, hogy legyen egy iskola életében, fogalmazta meg.

A Tóvárosi és a Kossuth Lajos Általános Iskola összecsapásában a piros mezben játszó tóvárosiak bizonyultak a jobbnak: a sporttagozatos fiúk már az első percekben elhúztak az öreghegyi játékosoktól, a félidőben 36:4 volt az állás. Hiába kaptak erőre a kossuthosok a második félidőben, az aranyérmet végül 66:16-os végeredménnyel hozták el a tóvárosiak. A diákolimpia megérdemelt ezüstérmese a Kossuth csapata lett.

A tóvárosi csapat tagjai: Király Péter, Király Attila, Pál Barnabás, Varga Gergő, Debreceni Dávid, Budai Áron, Kondor Kevin, Pete Dominik, Rigó Zsombor, Baka Roland, Virág Kristóf, a felkészítőjük Szigetvári Zoltán testnevelő tanár volt. A Kossuth iskola színeiben Neszter Zsombor, Bányóczki Árpád, Kruzslicz Ádám, Pintér Gergő, Kovács Erika, Valicsek Zétény, Sábián Roland, Budai Bálint, Kovács Márk, Molnár Marcell, Porteleki Máté és Posch Csaba léptek pályára, Bárány Rita testnevelő tanár felkészítésével. A díjátadón Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke gratuláltak a fiúknak és a vezérszurkolóknak.

Sport

 1. Ilyen volt a TESZ#2020 kihívás - kihirdették a nyerteseket

  A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt idén a koronavírus-járványra való tekintettel nem rendezték meg. A 9. TESZ futás helyett az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. közös kihívást indított TESZ#2020 névvel. A november 15-én lezárult mozgalmas versenyhónap eredményeit a már zajló „Hulladékcsökkentési hét” programjai között ismertették a szervezők.

  2020.11.24.
 2. Szegeden sem szakadt meg a MÁV Előre veretlenségi sorozata

  Újabb sikerrel növelte veretlenségi sorozatát a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I Liga alaszakaszban. A 10. fordulóban a Vidusz-Szegedi RSE otthonában zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratták Gelencsér Balázs játékosai.

  2020.11.23.
 3. Hibátlan hétvége, Dornbirnban is győzni tudott a Volán

  Az Innsbruck után a Dornbirnt is legyőzte a magyar ICEHL-csapat, amely a hatpontos hétvégének hála felkapaszkodottt a második helyre a táblázaton. Mihály Ákos és Szabó Dániel találata után a győztes gólt Andrew Sarauer ütötte a harmadik harmadban.DEC - Hydro Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

  2020.11.22.
 4. Nézők nem, gólok viszont voltak a Sóstón, simán nyert a Vidi

  Folytatódott a labdarúgó-bajnokság, a MOL Fehérvár az idén gyengén teljesítő Diósgyőrt fogadta. A zárt kapus meccsen sok hazai helyzet kimaradt, de összességében így is simán nyert a Vidi, Nikolics, Zivzivadze és Petrjak voltak a gólszerzők.MOL Fehérvár FC - DVTK 3-0 (1-0)

  2020.11.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak