A Tóvárosi Általános nyerte a kosárlabda városi diákolimpiát

A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a III. korcsoportos kosarasok városi diákolimpia döntőjét az Alba Regia Sportcsarnokban. Az aranyérmek a tóvárosi diákok nyakába kerültek, akik magabiztos győzelmet arattak a kossuthos csapattal szemben.
2020.02.13. 07:09 |

A negyvenszeres magyar válogatott Bogár Pál emlékére rendezett tornán Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. A város nagy örömmel támogatja a diákolimpiai rendezvényeket – ezek mutatják meg leginkább a sport közösségformáló erejét: a vidámság, az optimizmus, a szurkolás ott kell, hogy legyen egy iskola életében, fogalmazta meg.

A Tóvárosi és a Kossuth Lajos Általános Iskola összecsapásában a piros mezben játszó tóvárosiak bizonyultak a jobbnak: a sporttagozatos fiúk már az első percekben elhúztak az öreghegyi játékosoktól, a félidőben 36:4 volt az állás. Hiába kaptak erőre a kossuthosok a második félidőben, az aranyérmet végül 66:16-os végeredménnyel hozták el a tóvárosiak. A diákolimpia megérdemelt ezüstérmese a Kossuth csapata lett.

A tóvárosi csapat tagjai: Király Péter, Király Attila, Pál Barnabás, Varga Gergő, Debreceni Dávid, Budai Áron, Kondor Kevin, Pete Dominik, Rigó Zsombor, Baka Roland, Virág Kristóf, a felkészítőjük Szigetvári Zoltán testnevelő tanár volt. A Kossuth iskola színeiben Neszter Zsombor, Bányóczki Árpád, Kruzslicz Ádám, Pintér Gergő, Kovács Erika, Valicsek Zétény, Sábián Roland, Budai Bálint, Kovács Márk, Molnár Marcell, Porteleki Máté és Posch Csaba léptek pályára, Bárány Rita testnevelő tanár felkészítésével. A díjátadón Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke gratuláltak a fiúknak és a vezérszurkolóknak.

Sport

 1. „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” - Lélekmozgató sportnapok Fehérváron

  A magyar parasport napja, február 22-e alkalmából egyhetes eseménysorozatot hirdetett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Székesfehérvár több oktatási intézménye is csatlakozott az érzékenyítő programhoz. Csörgőlabda, ülőröplabda, floorball bemutató, parasportnap is szerepel a sportolási lehetőségek között. A hetet pénteken egy mindenki számára nyitott, mozgalmas délután zárja.

  2020.02.18.
 2. Asztalitenisz - Honvéd Szondi győzelem a Tata ellen

  A tavaszi szezonban először lépett hazai környezetben pályára a Honvéd Szondi asztalitenisz NB I.-es és NB II-es csapata. Az első osztályú fehérváriakhoz az a Tata látogatott, akikkel a legjobb eredmény eddig a döntetlen volt. Még nem sikerült megverniük a Szondinak a Tata csapatát - észen mostanáig. 

  2020.02.18.
 3. Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó - Vidi-Újpest meccs lesz szerdán

  Február 19-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a MOL Fehérvár FC-Újpest FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzésre a 2019-20-as éves, valamint a 2020-as tavaszi bérletek érvényesek, a jegyvásárlás részleteiről itt tájékozódhat.

  2020.02.17.
 4. Minimális arányú vereséget szenvedtek a BEAC ellen a fehérvári sakkozók

  Az NB II-es csapatbajnokságban a hatodik fordulót rendezték a hétvégén. A Breyer csoportban a Fehérvár SE Budapesten vendégszerepelt, és a táblázat második helyén álló házigazda csapata minimális különbséggel győzött. BEAC I. Barcza - Fehérvár SE: 6,5 – 5,5. Győzött: Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán. Döntetlent ért el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Csire Bence, Albrecht Gábor, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Vicze Kata.

  2020.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak