A Toronysorra és a Hübner utcába érkezett csütörtökön a Művészkaraván

A közelgő hétvégét jelzi a Művészkaraván felbukkanása Székesfehérváron. Koradélután a Toronysoron, majd a Hübner András utcában vált színpaddá egy jó félórára a házak előtti zöld terület. 
2020.05.21. 18:30 |

A közönséget operett és musical slágerek, néptánc és balett, valamint komolyzenei műsorral várták a Vörösmarty Színház, az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, valamint a Székesfehérvári Balett Színház művészei.

Trombita fanfár adta hírül a Művészkaraván érkezését csütörtökön Székesfehérváron. A Toronysor és a Hübner András utca társasházainak ablakaiban és erkélyein, valamint a képzeletbeli színpad körül az érdeklődők színes kulturális műsort láthattak.

Az Alba Regia Táncegyüttes öt táncosa gömöri pásztorbotolót és verbunkot, majd egy bodrogközi friss csárdás és erdélyi legényes táncokat, míg a Székesfehérvári Balett Színház négy táncosa két rövid darabot adott elő.

A Csárdáskirálynőből Szilvia belépőjét és a Chicago musicalből Roxi dalát a Vörösmarty Színház színművésze, Kiss Diána Magdolna énekelte. Bartók Béla 44 duó hegedűre sorozatából játszott részleteket az Alba Regia Szimfonikus Zenekar két szólistája. Selmeczi Gábor koncertmester és Burján Gabriella, a szekund szólam vezetője előadásának köszönhetően sokféle népi kultúrkör dallama csendült fel. A közönség mindkét helyszínen nagy tapssal mondott köszönetet.

A Művészkaraván halad tovább, pénteken 15 és 17 órakor, szombaton 10.30, 15 és 17 órakor bukkannak fel a város társasházi övezetiben.

Kultúra

 1. MEgnézzük és KIdumáljuk - filmklubot indít a Barátság Mozi

  Filmklubot indít októberben a város művészmozija. MEgnézzük és KIdumáljuk: ezért MEKI a klub neve, amelyhez bármikor, a későbbi vetítéseken is lehet csatlakozni. A tagsághoz egy ingyenesen kiváltható kártya szükséges, amelynek birtokosa kedvezményesen nézheti meg a klubban vetített filmeket. Az első vetítés október 7-én, szerdán 18 órakor lesz, ekkor a Nyelés című amerikai-francia horror-drámát láthatják és beszélhetik ki a nézők.

  2020.09.28.
 2. Újra szimfonikusok a Csónakázó-tónál - zenés családi kavalkád lesz pénteken

  A király mulat, Gyerekszimfónia, Az öreg morgó medve, A keringőző macska, Az írógép, Harry Potter – színes, vidám programot kínál pénteken délután az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A családi kavalkád műsorát 15.30 órától háromszor eljátssza az együttes a Csónakázó-tónál. Hétfőn este pedig a Szent István Művházban hallgathatnak komolyzenét az érdeklődők az Alba Regia Zongorás Trió előadásában.

  2020.09.28.
 3. Október a Szent István Művházban filmvetítéssel, zongorakoncerttel

  Októberben is gazdag programokkal szolgálja a tartalmas, izgalmas, kulturált kikapcsolódást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Szerepel a kínálatban zongorahangverseny, kézműves nap, segítő tájékoztatás a demensek otthoni gondozásáról, filmvetítés az amerikai templombezárásokról és előadás az aromaterápia szerepéről a spotban és a testmozgásban.

  2020.09.28.
 4. Szabadtéri koncertekkel ünneplik a zenét a Belvárosban

  A zene világnapját szabadtéri énekléssel, muzsikálással ünnepli Székesfehérvár: a hermannos növendékek a Pipó toronynál játszanak, délután pedig a város kamaraegyüttesei, kórusok és hangszeres zenészek adnak szabadtéri „séta koncertet” a Nemzeti Emlékhelynél.

  2020.09.28.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka