A Toronysorra és a Hübner utcába érkezett csütörtökön a Művészkaraván

A közelgő hétvégét jelzi a Művészkaraván felbukkanása Székesfehérváron. Koradélután a Toronysoron, majd a Hübner András utcában vált színpaddá egy jó félórára a házak előtti zöld terület. 
2020.05.21. 18:30 |

A közönséget operett és musical slágerek, néptánc és balett, valamint komolyzenei műsorral várták a Vörösmarty Színház, az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, valamint a Székesfehérvári Balett Színház művészei.

Trombita fanfár adta hírül a Művészkaraván érkezését csütörtökön Székesfehérváron. A Toronysor és a Hübner András utca társasházainak ablakaiban és erkélyein, valamint a képzeletbeli színpad körül az érdeklődők színes kulturális műsort láthattak.

Az Alba Regia Táncegyüttes öt táncosa gömöri pásztorbotolót és verbunkot, majd egy bodrogközi friss csárdás és erdélyi legényes táncokat, míg a Székesfehérvári Balett Színház négy táncosa két rövid darabot adott elő.

A Csárdáskirálynőből Szilvia belépőjét és a Chicago musicalből Roxi dalát a Vörösmarty Színház színművésze, Kiss Diána Magdolna énekelte. Bartók Béla 44 duó hegedűre sorozatából játszott részleteket az Alba Regia Szimfonikus Zenekar két szólistája. Selmeczi Gábor koncertmester és Burján Gabriella, a szekund szólam vezetője előadásának köszönhetően sokféle népi kultúrkör dallama csendült fel. A közönség mindkét helyszínen nagy tapssal mondott köszönetet.

A Művészkaraván halad tovább, pénteken 15 és 17 órakor, szombaton 10.30, 15 és 17 órakor bukkannak fel a város társasházi övezetiben.

Kultúra

 1. Fogom a kezed! – prózaíró és rajzpályázatot hirdetett a Szent István Művelődési Ház

  Fogom a kezed! címmel próza- és esszéíró, illetve rajzpályázatot hirdetett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Az intézmény olyan alkotásokat vár, mellyel a gyerekek és a felnőttek bemutatják, hogy miként élték meg az elmúlt hetekben az együvé tartozásnak, az egymásra utaltságnak és egymás segítésének az élményét. 

  2020.05.28.
 2. Ezen a héten még lehet szavazni Fehérvár kedvenc könyvére

  Hamarosan kiderül, melyik lesz Fehérvár kedvenc könyve: a Vörösmarty Könyvtár májusi játéka az utolsó hetéhez érkezett, az olvasók most is húsz könyv közül választhatnak, akár többet is, illetve az elmúlt hetek listáiból is lehet még szavazni. 

  2020.05.28.
 3. Néha érdekes kincseket rejt a fiók mélye - felhívást tett közzé a Fekete Sas Társaság

  Az alábbi, nemrég megjelent fotón felbuzdulva felhívást tett közzé a Fekete Sas Társaság. (Kabáczy Szilárd a székesfehérvári Tiszti Klub bejárati kapujában, 1960-ban - a Szent István Király Múzeum tulajdona) A fiókok mélyén rejlő fotókat és történeteket várnak az épülethez kapcsolódóan és az érdekes képen felbátorodva kérdezik: kinek van régi fényképe az egykori Fekete Sas szállodáról? Ki ismer régi felvételt a belsejéről?

  2020.05.27.
 4. A város négy idősotthonát kereste fel kedden a Művészkaraván

  Az elmúlt három hétben több mint húsz helyszínen tűnt fel a Művészkaraván Székesfehérváron, a színészek, táncosok, zenészek mindenütt sikert arattak. Kedden egy ráadás-előadással indították a hetet, a város négy idősotthonát keresték fel a műsorral.

  2020.05.27.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka