A teljes Giro d’Italia kerékpárversenyt elhalasztják

Miután a magyarországi szervezők jelezték, hogy nem tudják megtartani az eredetileg tervezett időben a Giro d’Italia itteni szakaszait, a verseny főszervezője, az RCS Sport bejelentette: elhalasztják a teljes körversenyt.
2020.03.13. 16:23 |
A Cyclingnews írta meg, hogy az olaszok indoklása szerint a magyar helyzet volt az utolsó csepp a pohárban. Valószínűleg egyébként sem lehetett volna megtartani a versenyt, de az, hogy a magyarok nem tudják megtartani az itteni szakaszokat, végképp lehetetlenné tette a Giro megrendezését.

Az RCS Sport április 3-a előtt semmiképp nem tud arról tájékoztatást adni, hogy mikor tarthatják meg a versenyt – írták. Aznap jár le az olasz kormány rendkívüli intézkedéseinek határideje, utána kell egyeztetniük a kormánnyal, az útvonalon lévő önkormányzatokkal, a sportszövetséggel és a csapatokkal is, hogy új időpontot találjanak. A magyar szurkolókat mindenesetre megnyugtatták: elkötelezettek az iránt, hogy Budapestről rajtoljon a verseny.

Sport

 1. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 2. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.
 3. Mihály Ákos vagy Szita Donát is lehet az EBEL legjobb fiatalja

  Idén is megszavaztatja az osztrák jégkorong liga követőit. A különböző kategóriák közül most a fiatalokra lehet szavazni. Az idény legjobb fiatal játékosa pedig a Hydro Fehérvár AV19-ből akár Mihály Ákos, akár Szita Donát is lehet.

  2020.03.29.
 4. A Lélekmozgató sportnapért kapott elismerést Székesfehérvár

  A Magyar Parasport Napja alkalmából megrendezett, városi Lélekmozgató sportnapot díjazta a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetség (FODISZ). Az Önkormányzat  pályázata a két szervezet döntése alapján a „Legkreatívabb MNP2020 Település” címet nyerte el.

  2020.03.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak