A Teleki csapata nyerte meg a kosárlabda diákolimpia városi döntőjét

A fiú IV. korcsoportos kosárlabda diákolimpia városi döntőjében a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola a Vasvári Pál Gimnázium csapatával mérkőzött meg. Kemény küzdelemben végül a Teleki nyert, 92-65-re. A diákolimpiai döntő mérkőzéssel idén is Bogár Pálra, az Alba Regia Építők legendás játékosára, edzőjére, Európa-bajnok kosárlabdázóra emlékeztek.
2019.03.11. 15:55 |

Bogár Pál negyvenszeres magyar válogatott volt, az 1952-es helsinki olimpián a nemzeti csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett, 1955-ben pedig a Népstadionban vezette győzelemre a magyar csapatot a Szovjetunió elleni Európa-bajnoki döntőben. Székesfehérváron élt és dolgozott, edzőként is szolgálta az Alba Regia Építőket.

Az egykori sportolóról elnevezett IV. korcsoportos diákolimpiai döntő résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az Alba Regia Sportcsarnokban. A döntő már ötödik éve méltó tisztelgés az 1955-ös Európa-bajnok magyar válogatott csapatkapitánya, a fehérvári Bogár Pál emléke előtt. „Székesfehérváron a kosárlabda a legnépszerűbb sportágak között van, hagyományai és eredményei is köteleznek, ezért öröm látni, hogy a fiatalok között is sok a tehetség.” - hangsúlyozta az alpolgármester. Példaértékűnek nevezte a városi diákolimpiát, amelyben évente több ezer gyermek vesz részt, valamint megköszönte a szervezők és a pedagógusok szakmai munkáját.

A városi döntőbe ezúttal a Teleki és a Vasvári csapata jutott, akik a diáktársak lelkes szurkolása közepette kezdték a döntőt. A Teleki végig fölényben játszott, a szünetben negyven ponttal vezetett, de a Vasvári csapata sem hagyta magát, keményen küzdöttek, huszonhét pontra csökkentve a különbséget. A mérkőzés végeredménye így 92-65 lett.

A IV. korcsoportos városi diákolimpia győztese tehát a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola (Ruff Patrik, Darabont Bálint, Szabó Huba, Bankó Balázs, Maár Levente, Simon Benedek, Valicsek Donát, Finy Ágoston, Finy Barnabás, Márton Botond, Katona Balázs, Kardos Krisztián, felkészítő: Mányoki Rita) csapata lett. Második a Vasvári Pál Gimnázium (Botos Bence, Fekete Bertalan, Kollár Gergely, Horváth Attila, Morvay Vince, Máthé Barnabás, Hudák Gergely, Fülöp András, Szalczgruber Ádám, Prókai Mátyás, Magda György, Kégl Noel, felkészítő: Kovács Tímea).

A döntő utáni eredményhirdetésen az érmeket Mészáros Attila alpolgármester, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa adta át.

Sport

 1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

  A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

  2019.05.23.
 2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak