A Teleki csapata nyerte meg a kosárlabda diákolimpia városi döntőjét

A fiú IV. korcsoportos kosárlabda diákolimpia városi döntőjében a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola a Vasvári Pál Gimnázium csapatával mérkőzött meg. Kemény küzdelemben végül a Teleki nyert, 92-65-re. A diákolimpiai döntő mérkőzéssel idén is Bogár Pálra, az Alba Regia Építők legendás játékosára, edzőjére, Európa-bajnok kosárlabdázóra emlékeztek.
2019.03.11. 15:55 |

Bogár Pál negyvenszeres magyar válogatott volt, az 1952-es helsinki olimpián a nemzeti csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett, 1955-ben pedig a Népstadionban vezette győzelemre a magyar csapatot a Szovjetunió elleni Európa-bajnoki döntőben. Székesfehérváron élt és dolgozott, edzőként is szolgálta az Alba Regia Építőket.

Az egykori sportolóról elnevezett IV. korcsoportos diákolimpiai döntő résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az Alba Regia Sportcsarnokban. A döntő már ötödik éve méltó tisztelgés az 1955-ös Európa-bajnok magyar válogatott csapatkapitánya, a fehérvári Bogár Pál emléke előtt. „Székesfehérváron a kosárlabda a legnépszerűbb sportágak között van, hagyományai és eredményei is köteleznek, ezért öröm látni, hogy a fiatalok között is sok a tehetség.” - hangsúlyozta az alpolgármester. Példaértékűnek nevezte a városi diákolimpiát, amelyben évente több ezer gyermek vesz részt, valamint megköszönte a szervezők és a pedagógusok szakmai munkáját.

A városi döntőbe ezúttal a Teleki és a Vasvári csapata jutott, akik a diáktársak lelkes szurkolása közepette kezdték a döntőt. A Teleki végig fölényben játszott, a szünetben negyven ponttal vezetett, de a Vasvári csapata sem hagyta magát, keményen küzdöttek, huszonhét pontra csökkentve a különbséget. A mérkőzés végeredménye így 92-65 lett.

A IV. korcsoportos városi diákolimpia győztese tehát a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola (Ruff Patrik, Darabont Bálint, Szabó Huba, Bankó Balázs, Maár Levente, Simon Benedek, Valicsek Donát, Finy Ágoston, Finy Barnabás, Márton Botond, Katona Balázs, Kardos Krisztián, felkészítő: Mányoki Rita) csapata lett. Második a Vasvári Pál Gimnázium (Botos Bence, Fekete Bertalan, Kollár Gergely, Horváth Attila, Morvay Vince, Máthé Barnabás, Hudák Gergely, Fülöp András, Szalczgruber Ádám, Prókai Mátyás, Magda György, Kégl Noel, felkészítő: Kovács Tímea).

A döntő utáni eredményhirdetésen az érmeket Mészáros Attila alpolgármester, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa adta át.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak