A tánc szerepéről lesz szó az Alzheimer Café júniusi összejövetelén

A tánc, a mozgás jelentőségéről a betegség megelőzésében, kezelésében, ennek fontos szerepéről lesz szó az Alzheimer Café júniusi összejövetelén. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban június 14-én, pénteken 17 órakor kezdődő program lehetőséget ad arra, hogy a szellemi hanyatlásban szenvedők, az érintett családtagok és gondozóik egy csésze kávé mellett beszélgethessenek tapasztalataikról. A délután előadója Csirmaz Szilvia szenior örömtánc referens.
2019.06.07. 09:01 |

Az Alzheimer Café a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonának – egy nemzetközi minta alapján – szervezett rendezvénye, amellyel olyan közösséget szeretnének szervezni, amely találkozási lehetőséget biztosít az Alzheimer-kórban és egyéb demens betegségekben szenvedők, hozzátartozóik, gondozóik és a téma iránt érdeklődő emberek számára.

A június 14-én, pénteken 17 órakor kezdődő találkozó alkalmával Csirmaz Szilvia szenior örömtánc referens előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Szó lesz a mozgás, a tánc szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásáról, és a beszélgetést követően az R-Zsu Szenior Örömtánc Klub tart rövid bemutatót.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadásra, és egy csésze kávéra, egy közös beszélgetésre.

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek