A tánc szerepéről lesz szó az Alzheimer Café júniusi összejövetelén

A tánc, a mozgás jelentőségéről a betegség megelőzésében, kezelésében, ennek fontos szerepéről lesz szó az Alzheimer Café júniusi összejövetelén. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban június 14-én, pénteken 17 órakor kezdődő program lehetőséget ad arra, hogy a szellemi hanyatlásban szenvedők, az érintett családtagok és gondozóik egy csésze kávé mellett beszélgethessenek tapasztalataikról. A délután előadója Csirmaz Szilvia szenior örömtánc referens.
2019.06.07. 09:01 |

Az Alzheimer Café a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonának – egy nemzetközi minta alapján – szervezett rendezvénye, amellyel olyan közösséget szeretnének szervezni, amely találkozási lehetőséget biztosít az Alzheimer-kórban és egyéb demens betegségekben szenvedők, hozzátartozóik, gondozóik és a téma iránt érdeklődő emberek számára.

A június 14-én, pénteken 17 órakor kezdődő találkozó alkalmával Csirmaz Szilvia szenior örömtánc referens előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Szó lesz a mozgás, a tánc szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásáról, és a beszélgetést követően az R-Zsu Szenior Örömtánc Klub tart rövid bemutatót.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadásra, és egy csésze kávéra, egy közös beszélgetésre.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek