A szombathelyi Falco lesz az Alba Fehérvár ellenfele az elődöntőben

Nem történt meglepetés, a középszakasz végén második helyen végző Falco legyőzte a Zalaegerszeget, így a szombathelyiekkel játszik a kosárlabda-bajnokság döntőjébe jutásért az Alba Fehérvár. A párharc jövő hétfőn kezdődik Szombathelyen.
2018.05.23. 12:05 |

A középszakaszban itthon egy ponttal nyert az Alba a Falco ellen, idegenben tízzel kapott ki - ez a különbség eldöntötte, hogy a szombathelyiek végeznek előrébb a táblázaton, és akár a döntőig élvezhetik a pályaelőnyt a rájátszásban. De ahhoz, hogy bejussanak a döntőbe, az Albának is lesz egy-két szava, hiszen pályahátrány ide vagy oda, Dzunics Braniszlav csapatának is az a célja, hogy finálét játsszon. Nem lesz könnyű, hiszen az alapszakaszban is kikapott a Savaria Arénában (miközben itthon nyert), márpedig az elődöntőben legalább egyszer nyernie kellene ott ahhoz, hogy továbbjusson a három győzelemig tartó párharcból.

A Falco eddig egyetlen vereséget szenvedett el otthonában, így volt ez tavaly is, amikor épp az Alba győzte le a döntőben. Nem lehetetlen tehát, csak nagyon nehéz feladat, amit először jövő hétfőn, május 28-án próbálhat meg az Alba. Ezt követően 31-én, csütörtökön18 órától lesz az elődöntő első fehérvári mérkőzése, a további meccsnapok pedig június 3, 5, 7. A győztes bejut a döntőbe, a párharc vesztese a bronzéremért játszhat. A másik ágon a Szolnok már elődöntős, a Körmend - Kecskemét párharc még tart.

Sport

 1. "Nagyvadakra" megy a Volán a hétvégén: a Bolzano és a Salzburg érkezik

  Nem akármilyen kettős élményben lehet része annak, aki a hétvégén az EBEL fehérvári mérkőzéseit választja programként. A címvédő Bolzano ellen szombaton, a hagyományosan egyik legnagyobb ellenfélnek tekintett Salzburg ellen pedig kevesebb mint huszonnégy órával később lép hazai jégre a Fehérvár AV19.

  2018.10.19.
 2. Fehérvári atléták is a legjobbak között az ifjúsági olimpián

  Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, ez minden idők legjobb szereplése. A 79 fős magyar küldöttség a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország, Kína és Japán mögött. Két fehérvári hölgy, az ARAK atlétái, Endrész Klaudia és Takács Boglárka is remekül szerepelt Argentínában.

  2018.10.19.
 3. 50 éves történelem - a Haladás otthonába látogat a Vidi szombaton

  Az OTP Bank Liga 11. fordulójában, október 20-án, szombaton 17 órától a Szombathelyi Haladás vendége lesz a MOL Vidi FC. A Vas megyeiek 10 meccsen 5 pontot gyűjtve egyelőre a tabella utolsó pozícióját foglalják el. Az 1968-as szezon 10. fordulójában, Szombathelyen találkozott első alkalommal a két csapat a legmagasabb osztályban, így idén ötven esztendeje íródik a párharc története. Összesítésben nagy a fehérvári fölény a zöld-fehérekkel szemben, ám Szombathelyen a hazaiak állnak jobban.

  2018.10.19.
 4. A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

  Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.

  2018.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak