A szociális szféra dolgozóit köszöntötték – Kádár Sándorné kapta a város elismerését

A társadalom megbecsülését fejezi ki az ágazat dolgozói felé a Szociális Munka Napja, melyet hétfőn ünnepeltek a Hiemer-házban. Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben köszönti a szociális szféra helyi vezetőit, dolgozóit, és ádja át a Pro Caritate Albae Regiae díjat. A város elismerését az idén Kádár Sándorné, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője vehette át.
2017.11.13. 15:45 |

„Nem tudom, hogy van-e nehezebb terület, mint a szociális szférában dolgozni, mint tenni a mindennapokat. Az biztos, hogy csak elkötelezettséggel, nagy szakmai alázattal és nagy emberi hozzáértéssel, komoly lelki  emberi viszonyulással lehet érdemben  elvégezni. Önök ezt a hátteret biztosítják ahhoz, hogy ne csak üres beszéd, hanem tettekben megnyilvánuló tény legyen a szolidaritás Székesfehérváron.” – fogalmazott ünnepi beszédében Székesfehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András hozzátette, fontos az infrastruktúra folyamatos fejlesztése és köszönhetően az állami, önkormányzati és uniós forrásoknak, lesz lehetőség erre a jövőben is, hiszen vannak döntések arról, hogy intézmények költöznek át sokkal jobb körülmények közé és hamarosan a közgyűlés elé kerül egy, a szociális intézményekkel egyeztetett komplex fejlesztési terv is. „Ez mind fontos, hiszen az infrastruktúra fejlesztése a szakmai tartalom emelését is jelenti. Bármilyen is az infrastruktúra, alapvetően az ember a fontos, aki odalép a rászorulóhoz a segítség szándékával.” – tette hozzá a polgármester.
A város elismerését, a „Pro Caritate Albae Regiae” díjat az idén Kádár Sándorné Gáthy Katalin vehette át, a rászoruló családok felkutatása, azok gyermekeinek kiemelt figyelemmel való gondozása és az idős emberek támogatása elismeréseként A díjazott 1946-ban született Budapesten, de kisgyermek korától Székesfehérváron él. 1971-ben kötött házasságot, négy gyermeke született. Az ő felnevelésüket követően kezdett el foglalkozni a karitatív munkával és tágabb közösségének segítésével, melyet immár húsz éve végez.

Személyiségét és áldozatos munkáját hűen tükrözi a jelmondata, amely így hangzik: „A világnak leginkább olyan emberek hiányoznak, akik mások hiányával törődnek!” 

1997-től dolgozik a Székesfehérvár Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjában, melynek vezetését is ellátja. Az idők folyamán húsz fősre bővült csoport támogatja a nagycsaládosokat, a gyermekeket egyedül nevelő szülőket és az időseket. Az Öreghegyi Karitász az évek folyamán a befolyt adományokból eddig közel 40.000 kg élelmiszercsomagot osztott szét, több mint 500 rászoruló gyermeknek szervezett táborokat, kirándulásokat, valamint juttatott iskolakezdési támogatást és még egyszer ennyi hátrányos helyzetű család üdültetését, nyugdíjasok közösségi programjait szervezte meg. Kádár Sándorné kuratóriumi tagja az Alba Caritas Hungarica Alapítványnak is. 
A Szociális Munka Napján Elismerő Oklevelet adott át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete is. Az idei díjazott az ESZI II. Sz. Idősek Otthona egészségügyi szakdolgozója, Fraumberger Anita vezető ápoló, akinek munkáját mindig a szakszerűség, megbízhatóság, pontosság, jellemezte, az ellátottakhoz való viszonyát a kedvesség az empátia, a gondoskodás hatja át. A munkatársait partnernek tekinti, felmerülő problémáik megoldásához segítséget nyújt. Az általa tervezett telephelyen a feladatait magas színvonalon látja el, tiszteletben tartja minden ember méltóságát, értékét, jogait.

Az ünnepségen részt vett Spányi Antal megyés püspök, Brájer Éva és Róth Péter alpolgármesterek, a megye és a város önkormányzatának és a város intézményeinek, szervezeteinek képviselői. A rendezvényen a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei adtak műsort.

Közélet

 1. Forradalmi sétát szervez október 23-án a Tourinform Iroda

  Forradalmi sétát szervez a Tourinform Iroda október 23-án Székesfehérvár Belvárosában. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A séta október 23-án, kedden 14.00 órakor indul az Oskola utca 4. szám alatti irodától.

  2018.10.18.
 2. EURORAI - nemzetközi számvevőszéki szeminárium Székesfehérváron

  Az Állami Számvevőszék a házigazdája az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezete (EURORAI) őszi szemináriumának, melyet idén október 17-18. között Székesfehérváron rendeznek meg. A rangos nemzetközi esemény szakmai programjának fókuszában a helyi önkormányzatok tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése áll. A találkozón mintegy 25 ország képviselteti magát.

  2018.10.18.
 3. Idén is fiatalok utcaszínházi előadásával emlékezik a város október 23-án

  Az idén "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére október 23-án kedden 16 órakor. A történet egy sajátos generációs eszmélést mutat be fiatalos lendülettel, nyelvezettel, olykor humorral és iróniával.

  2018.10.16.
 4. Vándorkiállítás az Óbudain a 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére

  2018-ban ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A jeles évfordulóra a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást készített, amely betekintést enged e 170 éves időszak történéseibe, továbbá bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait. A tárlat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán nyílt meg kedden délelőtt.

  2018.10.16.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek