A Szivárvány Óvodába érkezett az Agrárkamara „Gazda leszek” programja

A „Gazda leszek” program 2022-ben is folytatódik, megismerve és vonzóvá téve ezáltal az agráriumot a gyermekek számára. Ennek keretében a székesfehérvári Szivárvány Óvoda, Püspökkertvárosi Tagóvodájába látogatott a NAK Fejér Megyei Szervezete.
2022.01.24. 09:19 |
A Szivárvány Óvodába érkezett az Agrárkamara „Gazda leszek” programja

A Csicsergő csoport nagycsoportos gyermekei rendkívül fogékony volt a témára és kérdezz-felelek formában, érdeklődve kísérték végig az előadást, melyben megismerhették a gazdálkodás sokrétű formáját. Az érintett témakörökre önállóan is tudtak példákat felsorolni az ovisok, és hozzá tudtak szólni minden területhez. Szó volt az állattartásról, növénytermesztésről, de kitért az előadás a zöldségekre és gyümölcsökre is, illetve arra, hogy miért érdemes helyi termelők által előállított termékeket vásárolni.

A gyerekeknek az ötletadó Varga Imre István, a Nemzeti Agrárkamara megyei elnöke mesélt az agrárium szépségeiről.

Nagyné Cseterics Éva óvodaigazgató pedig arra ösztönözte a gyerekeket, hogy szüleikkel látogassanak ki a piacra, mert az ott vásárolt termékek nem csak jobb minőségűek és frissebbek, de egészségesebbek is lehetnek. A gyermekek legnagyobb örömére pedig kiosztásra kerültek a verses színezők, melyet érdeklődve és izgatottan lapozgattak az óvodások.

Horváth Miklós Csaba, öreghegyi önkormányzati képviselő is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt és bekapcsolódott a verses füzetek kiosztásába. A „Gazda leszek!” program továbbra is elhivatott, hogy megismertesse és népszerűsítse a magyar agrárium értékeit.

Fehérvári színes

 1. 95 éves Zoltán Tibor

  95 éve él – kisebb-nagyobb megszakításokkal – Székesfehérváron Zoltán Tibor. Születésnapja alkalmából Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő köszöntötte hétfőn délelőtt belvárosi lakásában.

  2023.03.20.
 2. Ki a szabadba!

  Sok érdekes információt megtudhatnak a túrázás és a tanösvények világáról azok, akik március 21-én ellátogatnak a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár író-olvasó találkozójára. Az előadáson a Ki a szabadba! – tanösvények a fővárosban és környékén című könyv alapján merülhetnek el az aktív pihenés rejtelmeiben a résztvevők.

  2023.03.20.
 3. Sportmajális 2023.

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén tizenkettedik alkalommal rendezi meg május elsején a Sportmajálist, amelyre már várja a sportegyesületek jelentkezését. A rendezvény minden évben a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulással indul, ezt pedig nem mindennapi bemutatók és edzések követik a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban, ahol a profik és a kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek.

  2023.03.20.
 4. Tavaszi napéjegyenlőség

  Ma van, vagyis magyar idő szerint késő este 22:24-kor lesz a tavaszi napéj-egyenlőség, azaz a csillagászati tavasz kezdete. Ilyenkor a Föld mindkét féltekéjén a nappal és az éjszaka hossza megegyezik. Az északi félgömbön tavaszi napéjegyenlőségnek, a délin őszi napéjegyenlőségnek nevezik. A két féltekén ez a csillagászati tavasz, illetve a csillagászati ősz kezdete is egyben.

  2023.03.20.