A Szivárvány Óvodába érkezett az Agrárkamara „Gazda leszek” programja

A „Gazda leszek” program 2022-ben is folytatódik, megismerve és vonzóvá téve ezáltal az agráriumot a gyermekek számára. Ennek keretében a székesfehérvári Szivárvány Óvoda, Püspökkertvárosi Tagóvodájába látogatott a NAK Fejér Megyei Szervezete.
2022.01.24. 09:19 |
A Szivárvány Óvodába érkezett az Agrárkamara „Gazda leszek” programja

A Csicsergő csoport nagycsoportos gyermekei rendkívül fogékony volt a témára és kérdezz-felelek formában, érdeklődve kísérték végig az előadást, melyben megismerhették a gazdálkodás sokrétű formáját. Az érintett témakörökre önállóan is tudtak példákat felsorolni az ovisok, és hozzá tudtak szólni minden területhez. Szó volt az állattartásról, növénytermesztésről, de kitért az előadás a zöldségekre és gyümölcsökre is, illetve arra, hogy miért érdemes helyi termelők által előállított termékeket vásárolni.

A gyerekeknek az ötletadó Varga Imre István, a Nemzeti Agrárkamara megyei elnöke mesélt az agrárium szépségeiről.

Nagyné Cseterics Éva óvodaigazgató pedig arra ösztönözte a gyerekeket, hogy szüleikkel látogassanak ki a piacra, mert az ott vásárolt termékek nem csak jobb minőségűek és frissebbek, de egészségesebbek is lehetnek. A gyermekek legnagyobb örömére pedig kiosztásra kerültek a verses színezők, melyet érdeklődve és izgatottan lapozgattak az óvodások.

Horváth Miklós Csaba, öreghegyi önkormányzati képviselő is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt és bekapcsolódott a verses füzetek kiosztásába. A „Gazda leszek!” program továbbra is elhivatott, hogy megismertesse és népszerűsítse a magyar agrárium értékeit.