A Szent István Király Múzeum volt a legnépszerűbb vidéki intézmény a Múzeumok Éjszakáján

Több mint 12 ezren keresték fel egyetlen nap alatt a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyeit, ezzel országosan a harmadik leglátogatottabb intézmény volt a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum után. A vidéki kiállítóhelyek közül pedig a legnépszerűbb lett a fehérvári Múzeum.
2024.07.05. 13:09 |
A Szent István Király Múzeum volt a legnépszerűbb vidéki intézmény a Múzeumok Éjszakáján

Az idei évben a Múzeumok Éjszakája egyik kiemelt helyszíne volt Székesfehérvár, számtalan programmal várták a látogatókat késő éjszakáig.

A Szent István Király Múzeum kiállítóhelyein is hosszú sorokat lehetett látni délutántól egészen a késő esti órákig, nagyon népszerű volt Az ókori Kína kincsei kiállítás a Csók István Képtárban, a Fő utcai Rendház épületben látható Hadi mustra tárlat, de a Fekete Sas Patikamúzeumot és a többi kiállítóteret is nagyon sokan látogatták június 22-én.

A Szent István Király Múzeum kiállítótereiben összesen 12 620 látogatót regisztráltak ezen az egy napon, így a vidéki intézmények közül az első, az országos felsorolásban pedig a harmadik helyet szerezte meg a 15 000 látogatós Szépművészeti Múzeum és a 13 555 látogatóval záró Magyar Nemzeti Múzeum mögött. Az első ötbe még a Magyar Természettudományi Múzeum fért be 12 110 látogatóval és az Aeropark/Légiközlekedési Kulturális Központ 8713 látogatóval.

A Szent István Király Múzeumot persze nem csak a kiemelt rendezvényeken érdemes látogatni, az aktuálisan nyitvatartó kiállítóhelyekről és az elérhető tárlatokról minden hasznos információt megtalálnak a Múzeum honlapján, illetve közösségi oldalain.