A Szent György Kórházban oltották az időseket az újonnan érkezett Pfizer-vakcinával

Ma újabb 114.660 adagot tartalmazó Pfizer-vakcina szállítmány érkezett Magyarországra, az oltóanyag eljutott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba is, ahol a regisztrált idősek oltását folytatták vele. Magyarország már 5 oltóanyaggal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás és uniós átlag fölött van a lakosság átoltottsága.
2021.03.02. 18:18 |

Az oltási protokoll szerint a kedden érkezett teljes Pfizer-szállítmányt kiszállították a kórházi oltópontokra, ahol a regisztrált idősek oltását folytatják vele. 

Hamarosan megérkezik az újabb Szputnyik-vakcina szállítmány is, amely 180 ezer adag első és 100 ezer adag második komponensű vakcinát tartalmaz. Az eddigi 6,5 millió adagról 10,9 millióra növeltük a lekötött Pfizer-BioNtech oltóanyag mennyiségét, Magyarország így már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le. Ebből 24 millió adag oltóanyagot várunk az uniós beszerzésből, ennek eddig az 5%-a érkezett meg három gyártótól (Pfizer, Moderna, AstraZeneca).

Egy férfit a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első adagjával oltanak be a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban március 2-án.

Az oltási protokoll szerint a ma érkezett teljes Pfizer-szállítmányt kiszállították a kórházi oltópontokra, ahol a regisztrált idősek oltását folytatják vele. Az AstraZeneca-vakcinával a 18-59 év közötti krónikus betegeket oltják, ezt eddig a háziorvosok végezték, de ezen a hétvégén a kórházi oltópontokra fogják hívni az oltandókat. 

Oltáshoz készítik elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

A kínai vakcinával is már második hete zajlik az oltás. A regisztrált idősek oltásához múlt héten 275 ezer Sinopharm-vakcinát kaptak a háziorvosok, ezen a héten pedig újabb 250 ezer adagot kapnak. A következő kínai vakcinaszállítmány március közepén várható. 

Giday Henriett főgyógyszerész újonnan érkezett Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinákat csomagol ki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban március 2-án.

A hétvégén tömeges oltás lesz, március 6-7-én a 60 év alatti, krónikus betegek számára. 74 ezer adag AstraZeneca vakcina érkezik a kórházi oltópontokra a következő napokban, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást.

Az érintettek a hét második felében sms-ben kapnak értesítést arról, melyik, a lakóhelyükhöz közel eső oltóponton várják őket. Több száz ilyen helyszín lesz az országban

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár