A Székesfehérvári Szakképzési Centrum kapta az idei Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

Ünnepélyes keretek között, a város vezető tisztségviselőinek és a gazdasági élet szereplőinek jelenlétében adták át a „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat csütörtökön este a Városháza Dísztermében. 2023-ban az elismerést a Székesfehérvári Szakképzési Centrum vehette át a város gazdasági fejlődésének előmozdítása érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.
2023.12.14. 20:51 |
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum kapta az idei Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat évente egy alkalommal adományozza Székesfehérvár Önkormányzata. A díj annak a szakmai közösségnek, csoportnak vagy szervezetnek adományozható, amelynek tagjai a szakmában elismert, köztiszteletben álló személyiségek és tevékenységükkel hozzájárulnak Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. 2023-ban a Székesfehérvári Szakképzési Centrum nyerte el az elismerést.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum részeként működő, nagy tradíciókkal rendelkező tizenegy szakképző intézményben a változó munkaerőpiaci igényeket figyelembe véve, modern, piacképes szakmai ismeretekkel és gyakorlattal képezik a tanulókat.

A Centrum 2015-ös megalakulása óta elhivatottan dolgozik azért, hogy a tanulók a legkorszerűbb szakmai ismereteket szerezhessék meg, tizenegy iskolájuk meghatározó szerepet tölt be a város és a régió szakemberképzésében. Céljuk, hogy a változó világhoz alkalmazkodni tudó, biztos szakmai tudást birtokló, a jövő feladataira is felkészült, boldog szakembereket képezzenek.

A Városháza Dísztermében rendezett ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a megjelenteket. A polgármester arról beszélt, hogy bár nehéz volt 2023, de talán kevésbé volt olyan nehéz év, mint egy esztendővel ezelőtt gondolták volna. A helytálláshoz azonban kellett a cégek és a gazdasági szereplők rugalmassága, hiszen, mint fogalmazott: bár befolyásolni a világ gazdasági folyamatait nem lehet, Székesfehérvár jól reagált rájuk. A foglalkoztatottsági adatok emelkedtek a tavalyihoz képest, csakúgy, mint a helyi adó bevételek, melynek köszönhetően biztosítható a város stabil működése és számos beruházás, fejlesztés elindítása.

A városvezető elismerően szólt az idei díjazottról. „Idén egy olyan közösséget díjazunk, ami ugyan látszólag a gazdaságon kívül van, de nélküle nincs gazdaság, hiszen szakképzés nélkül nem lehet fejlődni. Díjazzuk azokat, akik tanárként, oktatóként, igazgatóként, vagy éppen diákként nap, mint nap részt vesznek a szakképzésben.” – köszöntötte a Szakképzési Centrum képviselőit dr. Cser-Palkovics András, aki hozzátette: a díj egyben azt is üzeni, hogy Székesfehérváron van szakképzett munkaerő és kiváló szakmai képzés zajlik az intézményekben. Kiemelte, hogy a Centrum számos partnercéggel dolgozik együtt, amelyek sokszor oktatót, infrastruktúrát biztosítanak a közös munkához.

A díjat a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja, Kulcsár Szilvia és főigazgatója, Horváth Lajos Zoltán vette át dr. Cser-Palkovics András polgármestertől.

Kulcsár Szilvia úgy fogalmazott: meglepő, de egyben felemelő érzés, hogy ők vehették át a díjat. Meglepődött, hiszen az ilyen díjakat ritkán kapja oktatási intézmény, azonban ez is azt jelzi, hogy értékelik a Centrumban és intézményeiben zajló szakmai munkát. „Az intézményekben nagyon régóta végeznek kiváló szakmai munkát. Ez a díj az összes intézményvezetőnek, igazgatónak is szól, akikre nagyon büszke vagyok.” – fogalmazott a kancellár, aki külön köszönte a partnercégek egész éves együttműködését is.

Az ünnepségen a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum zeneművész tehetségei működtek közre, akik Michael Bublé Sway, Stevie Wonder Isn’t she lovely, valamint Horváth Charlie Jég dupla whiskey-vel című dalát adták elő.

Gazdaság

 1. Konferencia az energiatárolásról

  Napjainkban az alternatív energiatermelés forradalmi lendülettel bontakozik ki, amelyben az energiatárolás kérdése kulcsfontosságú szerepet játszik a jövőre nézve. Ezen megoldások áttekintésére rendezi meg a Power Charge Zrt. immáron második alkalommal az Energiatárolás Jövője szakmai konferenciát és kiállítást 2024. március 6-7. között Székesfehérváron.

  2024.02.23.
 2. Válaszd a szakképzést!

  A 2024/25-ös tanévre vonatkozó hasznos információkkal segíti a középiskolai továbbtanulás előtt álló diákokat és szülőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A következő fontos határnap február 21-e, a jelentkezési lapok leadási határideje. A szakképzésben elérhető lehetőségekről részletes tájékoztató is olvasható az SZFSZC weboldalán.

  2024.02.18.
 3. Stabilitás, biztonság és fejlődés

  Székesfehérvár Közgyűlése csütörtöki ülésén elfogadta a város 2024. évi költségvetését. A büdzsé stabil, biztonságos működéssel és városüzemeltetéssel, állami és helyi forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, jelentős önkormányzati intézményi béremelésekkel és komoly tartalékképzéssel számol adósságállomány és hitelfelvétel nélkül.

  2024.02.15.
 4. Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar online tájékoztatót szervez a Székesfehérváron 2024. szeptemberében induló Vállalkozásfejlesztés mesterszak bemutatására február 8-án csütörtökön 17.00 óra kor, csatlakozni ezen a linken lehet. 

  2024.02.08.