A szakszervezetek képviselői is tárgyaltak a költségvetésről

Ülést tartott szerdán az Érdekegyeztető Fórum dr. Cser-Palkovics András polgármester vezetésével. A szakszervezetek Fehérvár polgármestertől kaptak tájékoztatást a 2018. évi költségvetés tervezetéről, amelyet február 8-án tárgyal a város közgyűlése. 
2018.02.07. 16:32 |

A büdzsé keretrendszerét meghatározó területek között a humánerőforrást érintő bérfejlesztés az egyik legfontosabb. Az önkormányzati intézményeknél és cégeknél az idei évi bérfejlesztés meghaladja az egymilliárd forintot.

Székesfehérvár ez évi költségvetése szolgálja a feladatellátáshoz igazodó, biztonságos, a humánerőforrásokat szem előtt tartó működtetést, a többéves fejlesztések folytatását, a saját bevételek mértékének stabil fenntartását és a tartalékképzést. Az idei költségvetési tervezet 70 milliárdos főösszeggel számol, ilyen magas költségvetési főösszege Székesfehérvár Önkormányzatának még sohasem volt. A tervezet hitelfelvétellel nem, viszont jelentős, 3 milliárd forint feletti tartalékképzéssel számol.

A szerdai tanácskozást dr. Cser-Palkovics András polgármester vezette, de ott volt Égi Tamás és Róth Péter alpolgármester, valamint Mészárosné Jasztrapszky Regina gazdasági igazgató.

A főösszeg több mint felét fejlesztésekre, felújításokra, a fennmaradó részt városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordítja a város. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot költenek. Az önerős önkormányzati fejlesztéseknél minden eddiginél magasabb, 10,7 milliárd forint feletti összeggel számol a tervezet. A Közgyűlés nem döntött adóemelésről, és a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük.

A polgármester hozzátette, hogy az előzetes tájékoztatáshoz képest a Székesfehérvári Intézményi Központ gazdasági munkatársainak a jövedelmét is emelték, valamint hogy a Szent István Király Múzeumban a kulturális közfoglalkoztatottak vonatkozásában több státuszt létesítettek.

A kulturális koncepcióval kapcsolatban a Bartók Béla tér fejlesztéseiről is szó esett, többek között az autós forgalom problémáját is érintve. A Polgármesteri Hivatal épületeinek felújítását illetően egy felmerült kérdésre a polgármester a komplex felújítás igényéről beszélt. A nyílászárók és bizonyos vezetékek felújítása már megtörtént és elkezdődött, az építkezés megvalósítását pedig két részletben tervezik, optimális esetben erre 2019-2020-ban kerül majd sor.

Közélet

 1. Kerékpárral érkeztek Cento-ból Fehérvárra - húsz éves a testvérvárosi kapcsolat

  Vasárnap délután az Országalmához érkezett az olaszországi testvérvárosunkból, Cento-ból indult kilenc „bicilklibarát", akik Antonio Gallerani, a Bicicultura nevű egyesület elnökének vezetésével érkeztek, hogy megünnepeljék Székesfehérvár és Cento 20 éves testvérvárosi kapcsolatát. A túrázókkal együtt testvérvárosi zenészek is érkeztek.

  2018.08.19.
 2. Vasárnapi programok a Királyi Napokon

  Az Öreghegyi Mulatsággal, Szabó Balázs és Bandája koncertjével és a Koronázási Szertartásjátékkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata augusztus 19-én, vasárnap.

  2018.08.19.
 3. A börgöndi horgászparadicsomban fogadták a testvérvárosok delegációit

  Székesfehérvár hat testvérvárosából érkezett delegáció az idei Királyi Napokra. Szombaton a börgöndi Sándor horgászparadicsomban a város polgármestere Cser-Palkovics András, Róth Péter alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi  önkormányzati képviselő fogadta a testvérvárosainkból érkezett vendégeket.

  2018.08.18.
 4. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil domborművét

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját - Pintér Balázs alkotását - szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek