A szakszervezetek képviselői is tárgyaltak a költségvetésről

Ülést tartott szerdán az Érdekegyeztető Fórum dr. Cser-Palkovics András polgármester vezetésével. A szakszervezetek Fehérvár polgármestertől kaptak tájékoztatást a 2018. évi költségvetés tervezetéről, amelyet február 8-án tárgyal a város közgyűlése. 
2018.02.07. 16:32 |

A büdzsé keretrendszerét meghatározó területek között a humánerőforrást érintő bérfejlesztés az egyik legfontosabb. Az önkormányzati intézményeknél és cégeknél az idei évi bérfejlesztés meghaladja az egymilliárd forintot.

Székesfehérvár ez évi költségvetése szolgálja a feladatellátáshoz igazodó, biztonságos, a humánerőforrásokat szem előtt tartó működtetést, a többéves fejlesztések folytatását, a saját bevételek mértékének stabil fenntartását és a tartalékképzést. Az idei költségvetési tervezet 70 milliárdos főösszeggel számol, ilyen magas költségvetési főösszege Székesfehérvár Önkormányzatának még sohasem volt. A tervezet hitelfelvétellel nem, viszont jelentős, 3 milliárd forint feletti tartalékképzéssel számol.

A szerdai tanácskozást dr. Cser-Palkovics András polgármester vezette, de ott volt Égi Tamás és Róth Péter alpolgármester, valamint Mészárosné Jasztrapszky Regina gazdasági igazgató.

A főösszeg több mint felét fejlesztésekre, felújításokra, a fennmaradó részt városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordítja a város. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot költenek. Az önerős önkormányzati fejlesztéseknél minden eddiginél magasabb, 10,7 milliárd forint feletti összeggel számol a tervezet. A Közgyűlés nem döntött adóemelésről, és a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük.

A polgármester hozzátette, hogy az előzetes tájékoztatáshoz képest a Székesfehérvári Intézményi Központ gazdasági munkatársainak a jövedelmét is emelték, valamint hogy a Szent István Király Múzeumban a kulturális közfoglalkoztatottak vonatkozásában több státuszt létesítettek.

A kulturális koncepcióval kapcsolatban a Bartók Béla tér fejlesztéseiről is szó esett, többek között az autós forgalom problémáját is érintve. A Polgármesteri Hivatal épületeinek felújítását illetően egy felmerült kérdésre a polgármester a komplex felújítás igényéről beszélt. A nyílászárók és bizonyos vezetékek felújítása már megtörtént és elkezdődött, az építkezés megvalósítását pedig két részletben tervezik, optimális esetben erre 2019-2020-ban kerül majd sor.

Közélet

 1. Újabb nyílt nőgyógyászati szűrőnap lesz március 3-án

  Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot hirdet Székesfehérvár Önkormányzata 2018. március 3-án, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azokat a 25-55 év közötti hölgyeket várják, akik nem vesznek részt rendszeres vizsgálatokon. A szűrőnapra előzetesen kell jelentkezni!

  2018.02.20.
 2. Megemlékezések a kommunizmus áldozatainak tiszteletére Székesfehérváron

  Székesfehérváron több rendezvényt is szerveznek a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban február 21-én, szerdán kiállítás, beszélgetés és filmvetítés lesz. Február 26-án, hétfőn Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat közösen tartja megemlékezését az Ötvenhatosok terén.

  2018.02.20.
 3. Az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat is átadták a Magyar Ápolók Napján

  A Magyar Ápolók Napja alkalmából tudományos emlékülésre került sor kedden a Hotel Magyar Királyban, ahol átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat. Az „Év ápolója” elismerést Maleczkiné Lázity Andrea intenzív szakápoló, míg az "Év asszisztense" díjat Kocsis Erika műtős szakasszisztens vehette át, aki 27 éve dolgozik a kórházban. A hagyományoknak megfelelően tiszteletbeli ápolót is avattak Dr. Jaskó Róbert, az általános sebészet főorvosa személyében.

  2018.02.20.
 4. Az utakat, a járdákat és a buszmegállókat is takarítják már Fehérváron

  Hajnalban a Városgondokság elvégezte az utak alásózását Székesfehérváron, a kora délelőtti órákban pedig elindultak a hókotrók is a városban – tájékoztatott Griger László hóügyelet vezető. A Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark mintegy négy óra alatt képes letakarítani a fő és tömegközlekedési utakat és nyolc-tizenkét óra alatt ér végig a város teljes úthálózatán.

  2018.02.20.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek