A szakszervezetek képviselői is tárgyaltak a költségvetésről

Ülést tartott szerdán az Érdekegyeztető Fórum dr. Cser-Palkovics András polgármester vezetésével. A szakszervezetek Fehérvár polgármestertől kaptak tájékoztatást a 2018. évi költségvetés tervezetéről, amelyet február 8-án tárgyal a város közgyűlése. 
2018.02.07. 16:32 |

A büdzsé keretrendszerét meghatározó területek között a humánerőforrást érintő bérfejlesztés az egyik legfontosabb. Az önkormányzati intézményeknél és cégeknél az idei évi bérfejlesztés meghaladja az egymilliárd forintot.

Székesfehérvár ez évi költségvetése szolgálja a feladatellátáshoz igazodó, biztonságos, a humánerőforrásokat szem előtt tartó működtetést, a többéves fejlesztések folytatását, a saját bevételek mértékének stabil fenntartását és a tartalékképzést. Az idei költségvetési tervezet 70 milliárdos főösszeggel számol, ilyen magas költségvetési főösszege Székesfehérvár Önkormányzatának még sohasem volt. A tervezet hitelfelvétellel nem, viszont jelentős, 3 milliárd forint feletti tartalékképzéssel számol.

A szerdai tanácskozást dr. Cser-Palkovics András polgármester vezette, de ott volt Égi Tamás és Róth Péter alpolgármester, valamint Mészárosné Jasztrapszky Regina gazdasági igazgató.

A főösszeg több mint felét fejlesztésekre, felújításokra, a fennmaradó részt városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordítja a város. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot költenek. Az önerős önkormányzati fejlesztéseknél minden eddiginél magasabb, 10,7 milliárd forint feletti összeggel számol a tervezet. A Közgyűlés nem döntött adóemelésről, és a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük.

A polgármester hozzátette, hogy az előzetes tájékoztatáshoz képest a Székesfehérvári Intézményi Központ gazdasági munkatársainak a jövedelmét is emelték, valamint hogy a Szent István Király Múzeumban a kulturális közfoglalkoztatottak vonatkozásában több státuszt létesítettek.

A kulturális koncepcióval kapcsolatban a Bartók Béla tér fejlesztéseiről is szó esett, többek között az autós forgalom problémáját is érintve. A Polgármesteri Hivatal épületeinek felújítását illetően egy felmerült kérdésre a polgármester a komplex felújítás igényéről beszélt. A nyílászárók és bizonyos vezetékek felújítása már megtörtént és elkezdődött, az építkezés megvalósítását pedig két részletben tervezik, optimális esetben erre 2019-2020-ban kerül majd sor.

Közélet

 1. Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről - kedden mutatják be a Városházán

  A Városházán kedden, november 20-án mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.

  2018.11.17.
 2. Krízishelyzetbe került családokon segítenek a SZÉPEK jótékonysági báljának bevételével

  Jótékonysági bálra várta tagjait és támogatóit a SZÉPEK, azaz a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület pénteken, a Hotel Magyar Királyba. A jótékonysági esemény bevételét krízishelyzetbe került családok támogatására fordítják, az egyesület nemes célkitűzéseit bárki segíthette a belépőjegyek, illetve támogatói jegyek vásárlásával. 

  2018.11.16.
 3. Koraszülöttek világnapja a Szent György Kórházban ringatóval és bohócdoktorral

  Idén is programokkal kedveskedett a Szent György Kórház a koraszülöttek világnapja alkalmából. Jelenleg 13 kisbabát ápolnak a kórház Koraszülött Intenzív részlegen. 2500 és 2800 között van a születések száma évente a Szent György Kórházban, a kisbabák közül átlagban minden 9., vagy 10. korábban érkezik.

  2018.11.16.
 4. Közgyűlés és közmeghallgatás - óvodaudvarok felújításáról is döntöttek

  Pénteken délelőtt közmeghallgatást és közgyűlést is tartott a város képviselő testülete. A közmeghallgatáson az önkormányzati feladatellátásról hallhattak beszámolót a résztvevők, a közgyűlésen pedig óvodaudvarok felújításáról, térfigyelő kamerák beszerzéséről, a Fehérvár tüdeje programról és a Palotavárosi-tavak körüli zöld és szabadidős fejlesztésekről születtek döntések. 

  2018.11.16.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek