A szakszervezetek képviselői is tárgyaltak a költségvetésről

Ülést tartott szerdán az Érdekegyeztető Fórum dr. Cser-Palkovics András polgármester vezetésével. A szakszervezetek Fehérvár polgármestertől kaptak tájékoztatást a 2018. évi költségvetés tervezetéről, amelyet február 8-án tárgyal a város közgyűlése. 
2018.02.07. 16:32 |

A büdzsé keretrendszerét meghatározó területek között a humánerőforrást érintő bérfejlesztés az egyik legfontosabb. Az önkormányzati intézményeknél és cégeknél az idei évi bérfejlesztés meghaladja az egymilliárd forintot.

Székesfehérvár ez évi költségvetése szolgálja a feladatellátáshoz igazodó, biztonságos, a humánerőforrásokat szem előtt tartó működtetést, a többéves fejlesztések folytatását, a saját bevételek mértékének stabil fenntartását és a tartalékképzést. Az idei költségvetési tervezet 70 milliárdos főösszeggel számol, ilyen magas költségvetési főösszege Székesfehérvár Önkormányzatának még sohasem volt. A tervezet hitelfelvétellel nem, viszont jelentős, 3 milliárd forint feletti tartalékképzéssel számol.

A szerdai tanácskozást dr. Cser-Palkovics András polgármester vezette, de ott volt Égi Tamás és Róth Péter alpolgármester, valamint Mészárosné Jasztrapszky Regina gazdasági igazgató.

A főösszeg több mint felét fejlesztésekre, felújításokra, a fennmaradó részt városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordítja a város. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot költenek. Az önerős önkormányzati fejlesztéseknél minden eddiginél magasabb, 10,7 milliárd forint feletti összeggel számol a tervezet. A Közgyűlés nem döntött adóemelésről, és a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük.

A polgármester hozzátette, hogy az előzetes tájékoztatáshoz képest a Székesfehérvári Intézményi Központ gazdasági munkatársainak a jövedelmét is emelték, valamint hogy a Szent István Király Múzeumban a kulturális közfoglalkoztatottak vonatkozásában több státuszt létesítettek.

A kulturális koncepcióval kapcsolatban a Bartók Béla tér fejlesztéseiről is szó esett, többek között az autós forgalom problémáját is érintve. A Polgármesteri Hivatal épületeinek felújítását illetően egy felmerült kérdésre a polgármester a komplex felújítás igényéről beszélt. A nyílászárók és bizonyos vezetékek felújítása már megtörtént és elkezdődött, az építkezés megvalósítását pedig két részletben tervezik, optimális esetben erre 2019-2020-ban kerül majd sor.

Közélet

 1. Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

  Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete, melyen határoztak arról is, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár 12 közfoglalkoztatott munkavállalóját állományba veszi az intézmény, melyhez biztosítja a forrást az önkormányzat. Döntést hoztak arról is, hogy készpénzben biztosítja a város a 65 év fölöttiek ötezer forintos támogatását és a Székesfehérvári Születési támogatást is.

  2019.02.22.
 2. Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

  A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.

  2019.02.21.
 3. Túrával tisztelgett a Fejér menetszázad a doni hősök emléke előtt

  A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezte meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útnak indította a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére, a század Fehérvár Belvárosából, a Hősök teréről indult.

  2019.02.21.
 4. Az Európai Unió jövőjéről szólt a Kodolányi Szabadegyetem új szemeszterének nyitóelőadása

  A nyitóelőadással szerdán megkezdődött a Kodolányi János Szabadegyetem, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és a Harmadik Kor Egyeteme újabb szemesztere a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. „Az Európai Unió jövője és kérdőjelei” című előadássorozat első alkalmán Lőrinczné dr. habil. Bencze Edit PhD főiskolai tanár „A hatoktól a 28-akig, és a jövő szcenáriói” című előadása hangzott el.

  2019.02.21.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek