A szabályok szigorú betartása mellett zajlott az egészségügyi szűrőnap a Feketehegy-Szárazréten

A járványügyi szabályok betartása mellett indultak újra a városrészi szűrőnapok és prevenciós programok. Múlt hétvégén az Öreghegyen, most szombaton pedig a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban szerveztek egészségnapot. Mintegy hetvenen jelentkeztek a szűrésekre, amiket az Egészségfejlesztési Iroda kilenc munkatársa végzett szombaton délelőtt.
2020.09.12. 12:44 |

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével lehetőség volt kardiológiai vizsgálatra, bőrgyógyászati szűrésre, dietetikai tanácsadásra, csontsűrűségmérésre és boka-kar-index meghatározásra is.

Nagyon fontos számunkra a székesfehérváriak egészsége!

Az újraindult szűrőnapok most nem az oktatási intézményekben vannak, hanem a közösségi házakban és nagyon figyelünk arra, hogy elkerüljük a torlódást – mondta Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok. „A szabályok szigorú betartása mellett zajlott a Feketehegy-Szárazréten is szűrőnap és a torlódások elkerülése miatt előzetes regisztrációhoz volt kötve a részvétel. Pontosan jöttek az emberek, így nem volt sorban állás az egyes vizsgálatoknál. A következő egészségnapot a KÖFÉM lakótelepre tervezzük és remélem, hogy a járványhelyzet ezt nem fog akadályozni. Kérek ezúton is mindenkit, hogy tartsuk be a szabályokat és remélhetőleg mielőbb túlleszünk ezen a nehéz időszakon.”

Helybe hozták a legfontosabb vizsgálatokat

Hagyománya van már az egészségnapnak a Feketehegy-Szárazréten és ezekben a nehéz napokban is nagyon fontos, hogy azok, akik nem tudnak eljutni a különböző rendelőintézetekbe, azok itt megtalálják azt a lehetőséget, amire sokat kéne sorban állniuk. Úgy szoktunk fogalmazni, hogy helybe hozzuk a fehérváriaknak azokat a legfontosabb vizsgálatokat, amik által képet kaphatnak az általános egészségi állapotukról – mondta Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője. Nem utolsó sorban pedig azért is fontos egy-egy ilyen szűrőnap, mert többször itt derül ki, hogy valakinek valamilyen betegsége van.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta, hogy összesen 68-an regisztráltak, de igény esetén lett volna még több időpont is. Mint mondta ideális volt a helyszín a Feketehegy-Szárazréten, mert egymástól jól elkülönítve és részben szabadtéren voltak a vizsgálati helyszínek.

Közélet

 1. Prémium kategóriás szint a cél - új fejezet a Kodolányi életében

  Az új tanévvel együtt új fejezet is kezdődött a Kodolányi János Egyetem életében, hiszen a székesfehérvári alapítású felsőoktatási intézmény fenntartója ez tavaszától kezdve hivatalosan is a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa, Gattyán György. Az új tulajdonossal, aki maga is a Kodolányi hallgatója volt, illetve az egyetem rektorával Dr. Szabó Péterrel a Kodolányisok Világa készített beszélgetést.

  2020.09.25.
 2. Közel 200 millió forintból újult meg az Alba Regia Műszaki Kar internetes hálózata és számítógépparkja

  Befejeződött az az uniós projekt, amelynek köszönhetően közel 200 millió forintból megújult az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának internetes hálózata és számítógépparkja. A fejlesztés eredményeként jelentősen javult a felsőoktatási intézmény szolgáltatásainak minősége.

  2020.09.25.
 3. Közgyűlés - kezdődik a volt mozi felújítása, érkezik még 8 új busz és 14 km kerékpárút épül

  A héten átadott 10 és a hamarosan érkező 5 új autóbusz mellé további 8 érkezik - többek között erről is döntött a pénteki közgyűlés. Kiválasztották a képviselők a kivitelezőt és hosszú várakozás után teljes kormányzati finanszírozássa kezdődik a volt Köztársaság Mozi teljes felújítása, melyből a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja lesz. Arról is döntés született, hogy további 14 kilométernyi kerékpárút épül Székesfehérváron.

  2020.09.25.
 4. Az igazi szeretet a titka - 95. születésnapján köszöntötték Málits György Ferencnét

  Éppen csütörtökön töltötte be a 95. életévét a székesfehérvári Málits György Ferencné Gabrovits Terézia. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Östör Annamária önkormányzati képviselő köszöntötte fel őt öreghegyi otthonában a város ajándékával és a miniszterelnöki emléklappal.

  2020.09.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4