A Super Bowl hangulatát varázsolták Székesfehérvárra

A NFL-szezon legfontosabb összecsapását játszották hétfőn hajnalban. Az érdeklődők a Fehérvár Enthroners szakértőivel közösen izgulhatták végig az idei Super Bowl-t. Az óriáskivetítőn a Denver Broncos – Carolina Panthers Super Bowl mérkőzést nézhették meg a résztvevők, amelyet hatalmas küzdelemben a Denver Broncos nyert meg.
2016.02.08. 04:21 |
A NFL-szezon legfontosabb összecsapását játszották hétfőn hajnalban. Az érdeklődők a Fehérvár Enthroners szakértőivel közösen izgulhatták végig az idei Super Bowl-t. Az óriáskivetítőn a Denver Broncos – Carolina Panthers Super Bowl mérkőzést nézhették meg a résztvevők, amelyet hatalmas küzdelemben a Denver Broncos nyert meg.
KÉPGALÉRIA a Super Bowl-meccsnézésről
Világszerte milliók követik árgus szemekkel az egyik legnépszerűbb sportesemény, a Super Bowl-nak a történéseit. Az NFL-lázból Székesfehérvár sem maradt ki, ahol már az ezt megelőző hónapokban is rendszeresen szerveztek amerikai futball meccsnézéseket. Az Alba Plaza ételudvarában szervezett közösségi eseményeken rendre több mint százötvenen vettek részt. Az érdeklődők az óriáskivetítőn nézhették végig a legizgalmasabb pillanatokat a Fehérvár Enthroners szakértőinek tolmácsolásában. A megjelentek igazi amerikai futball-hangulatot varázsoltak Székesfehérvárra, ahol egyre többen ismerik, és kedvelik meg a világszerte népszerű sportágat.
A közös meccsnézésen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is részt vett. „Azt gondolom, hogy minden, ami kultúrához és sporthoz kapcsolódik, az közösségépítő erővel bír. Különösen igaz ez egy olyan város életében, ahol meghatározó ez a két terület. Szép hagyomány városunkban, hogy minden sportágnak megvan a maga szurkolótábora, illetve azok, akik azért a közösségi élményért rajonganak, amelyet egy ilyen éjszakai Super Bowl-nézés jelent. Nem véletlen, hogy ma este is nagyon sokan jöttek el az Alba Plaza ételudvarába, függetlenül attól, hogy későn kezdődik a meccs. Ha amerikai foci, akkor egyértelműen a Fehérvár Enthroners-nek szurkolok. Az NFL-ben az Indianapolis Colts a kedvencem, mégpedig azért, mert, amikor megszerettem ezt a sportot, akkor Peyton Manningnek hívták a csapat irányítóját. Számomra ő jelenti azt, ami miatt megkedveltem az amerikai futball varázsát. Ennek okán természetesen ma este neki és csapatának, a Denver Broncos-nak drukkolok. Egy újabb Super Bowl-siker méltó lezárása lenne egy ilyen legendás játékos pályafutásának.” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.
A kezdés előtt Székesfehérvár jegyzője, dr. Bóka Viktor is örömmel állapította meg, milyen sokan látogattak el az Alba Plaza ételudvarába. „Jól látható, hogy már hatvan perccel a kezdés előtt is nagyon sokan jöttek el a felvezető műsort megtekinteni. Örömteli, hogy már most körülbelül hetvenen-nyolcvan vannak itt, így a kickoff-ra (kezdésre) egészen biztosan megtelik az ételudvar! Az egész szezon alatt hatalmas népszerűségnek örvendtek az Alba Plazával közösen szervezett NFL-meccsnézések. Az igazi „amerikai álom” az lenne, ha a Denver Broncos nyerné meg a mérkőzést, mivel a legendás Peyton Manning valószínűleg pályafutása utolsó mérkőzését játssza. Hozzá kell tenni, hogy a Denveré az esélytelenebb és a kisebb csapat, de több olyan amerikai film is született már, amelyben Dávid legyőzte Góliátot.” – mondta dr. Bóka Viktor, aki szerint a mai estével tették fel a koronát a közös NFL-meccsnézésekre.
 
Márkus Péter, a Fehérvár Enthroners elnöke kiemelte: meglepődve és örömmel tapasztalták a szezon során, hogy egyre többen érdeklődnek ezután a gyönyörű sportág iránt. „Nagyon hálásak vagyunk az Alba Plaza vezetőségének, hogy lehetőséget biztosított az amerikai futball meccsnézésekre! Még egy óra van hátra a kezdésig, de már most is rengetegen ülnek az ételudvarban. A tavalyi tapasztalatok alapján borítékolható, hogy idén is teltházzal nézzük a Super Bowl-t. A mérkőzéssel kapcsolatban, ahogy mondani szokták: Amerikában minden megtörténhet. Nyilván sokan szurkolnak Peyton Mannning miatt a Denvernek, de azt is látni kell, hogy az övék a gyengébb csapat. Ettől függetlenül látok rá esélyt, hogy a csapat megnyeri számára élete második Super Bowl-ját.” – közölte Márkus Péter, aki azt is hozzátette, hogy Michael Oher miatt a Carolina Panthers sikeréért szorított.
„Óriási mérföldkőnek tartom, hogy egy ilyen nagy közösségi térben lehet megnézni a Super Bowl-t. Nyilvánvalóan nekünk is örvendetes az, ha minél több ember követi ezt a sportágat, hiszen ezáltal nagyobb figyelmet kaphat Magyarországon is az amerikai futball. A két nagyon jól védekező együttes összecsapásán a Carolina Panthers sikerét várom.” – mondta Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője.
A gigászok csatáján – nagy valószínűség szerint – a pályafutása utolsó mérkőzésén szereplő Peyton Manning vezette Denver Broncos ígéretesen kezdett. A denveriek egészen 64 yardot meneteltek előre, ám a Panthers védelme itt megálljt parancsolt. Brandon McManus 34 yardos mezőnygólja révén azonban vezetést szerzett a Denver (3-0). A Carolina támadóegysége csak lassan lendült játékba, s ebből touchdown-t ért el a Broncos: a Párducok irányítóját, Cam Newton-t agresszíven támadták a saját végzónájában, melynek végén már 10-0-ra vezetett a Broncos. Ezt követően a Carolina is felpörgette a ritmust, és 10-7-re módosított az állást. A nagyszünet előtt még McManus értékesített egy field goalt, így 13-7-es denveri előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.
 
A második félidőt még nagyobb elánnal kezdte a Carolina Panthers, ám további pontokat nem sikerült szereznie. A Párducok dolgát az elhibázott támadásokon kívül egy kihagyott mezőnygól sem könnyítette meg. Időközben McManus révén a Musztángok újabb mezőnygólt vittek be, így már 16-7-re vezettek. A meglepően kevés pontot hozó Super Bowl utolsó negyedében egy mezőnygóllal nyitott nagy hajrát a Carolina Panthers (16-10). A kiválóan védekező Denver azonban nem engedte felzárkózni a Párducokat, és végül 24-10-re győzött, elhódítva ezzel a Vince Lombardi-trófeát. A legendás quarterback, Peyton Manning így újabb bajnoki címmel vonulhat vissza.

Sport

 1. Két érmet szereztek a fehérvári vívók a szolnoki Olimpici Nagydíjon

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület párbajtőrözői közül Tóth Lázár és Csuta András állhatott fel a dobogóra a legnívósabb hazai korosztályos versenysorozatban. A téli szünet előtti utolsó megmérettetésen számos előkelő helyezést vívtak ki maguknak a fehérvári fiatalok.

  2018.12.11.
 2. Lénárt Péter a királykategória ezüstérmese és hőse lett az ökölvívó országos bajnokságon

  Lénárt Péter, a Varkocs György Box Club versenyzője a hétvégi országos bajnokság királykategóriájában (+91 kilogramm) a legnehezebb és a legnépesebb súlycsoportban indult. Első körben egy rutinos, előző évekből OB érmes, termetes versenyzőt sikerült legyőznie. Az elődöntőben egy volt ifi válogatott, kőbányai bunyóst vert magabiztosan. A döntőben az előző év bajnoka várt rá és a 2. menet közepén egy fejelés miatt Pétert az orvos nem engedte tovább küzdeni, így megosztott pontozással az ellenfele győzött. 

  2018.12.11.
 3. Nagy Angéla ezüst, Kiliti Tamás bronzérmet szerzett az ökölvívó országos bajnokságon

  Három versenyzővel kezdte meg a felkészülést a Videoton Box Club az idei felnőtt országos bajnokságra, közülük Nagy Kornél megsérült, így nem vállalhatta a megmérettetést. Kiliti Ferenc, vezetőedző tanítványai közül a hölgyek 57 kg-os súlycsoportjában Nagy Angéla első éves felnőttként ezüstérmet szerzett. Kiliti Tamás az 56 kilogrammosok között az elődöntőig menetelt, ott az EB 3. helyezett versenyzőtől parázs mérkőzésen kikapott, így bronzéremmel zárt.

  2018.12.11.
 4. Szabadkáról hoztak szép eredményeket a fiatal fehérvári falmászók

  Hétvégén volt Szabadkán a szerbiai bajnokság VIII. Boulder fordulója, melyen Székesfehérvárról Hegedüs-Krisó Dénes a Redrock színeiben D10 kategóriában, testvére Tóth-Krisó Míra a Rotpunkt színeiben D6 kategóriában mérték össze tudásukat a többi ügyes mászóval.

  2018.12.10.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak