A Sasok sikerével zárult a IX. Kodolányi Műveltségi Vetélkedő

Nyolc csapat részvételével zajlott le a IX. Kodolányi Műveltségi Vetélkedő. A diákok több székesfehérvári iskolából is kvalifikálták magukat, első körben egy esszé írásával. A közel háromórás vetélkedőn főleg természettudományi kérdésekben mérték fel a résztvevők tudását.
2022.02.19. 15:04 |

Pénteken délelőtt a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziumban rendezték meg a IX. Kodolányi Műveltségi Vetélkedőt. A verseny célja a hagyományokhoz híven idén is a szórakozva tanulás, a kreatív és önálló gondolkodásra ösztönzés, valamint a környezettudatosság erősítése volt. Ugyan a vetélkedő fő iránya a természettudomány volt, a kérdések között irodalmi, történelmi és közéleti témák is előkerültek. A délelőtti kezdés előtt a város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a versenyzőket és a nagyszámú nézősereget: „Nagyon köszönöm Kunné Trapp Valéria tanárnőnek, hogy kilenc évvel ezelőtt elindította ezt a versenyt. Azt gondolom, hogy egy ilyen komplex műveltségi vetélkedő hihetetlen felkészültséget és tudást igényel. Büszkék lehettek magatokra, és Székesfehérvár is büszke lehet a fiataljaira. Örülünk, hogy végre együtt lehetünk és közös programokat tudunk szervezni az elmúlt két év viszontagságai után.” – így kívánt eredményes versenyt és jó egészséget a diákoknak az alpolgármester.

A résztvevő csapatok, név szerint az EVEN, a Békák, a TóPartisokk, az Észbontók, a Sasok, a BioPunk, a Rózsaszín Párducok és a Felfedezők közel három órán át küzdöttek egymással és a különböző feladványokkal. Kezdésképpen, a csapatok, valamint a zsűri bemutatása után a verseny főszervezője, Csillag László tanár ismertette az első forduló eredményeit, ami alapján rögtön kialakult egy erősorrend. Ezután jó hangulatú erőpróba vette kezdetét: a négyfős csapatok filmrészletekkel, interaktív feladatokkal és érdekes szópárok definiálásával adtak számot tudásukról.

A zsűri pontozása és a közel három órányi versengés után kialakult végeredmény alapján az első helyen a Vasváris Sasok csapata zárt, mindössze néhány egyetlen lemaradva második lett a Rózsaszín Párducok, a dobogó alsó fokára pedig – szintén egy ponttal lemaradva - a TóPartiSokk állhatott. Remek bemutatkozó kisfilmjéért a zsűri különdíját az EVEN csapata kapta. A dobogós csapatok értékes könyvcsomaggal gazdagodtak, de a többi résztvevő sem csüggedhetett: értékes tárgynyereményekkel térhettek haza.

Fehérvári színes

 1. TEQsportok és érzékenyítés

  TEQsport bemutatót tartottak délelőtt a Vasvári Pál Általános Iskolában. A program egyben egy érzékenyítő nap is volt – hiszen a magyar fejlesztésű sport „parasport verzióját” is bemutatták az instruktorok – illetve a diákok bepillantást nyerhettek a paraatléták élettörténetébe is a délelőtt folyamán.

  2022.05.20.
 2. Ismét ásványbörze

  Ismét megrendezik az Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzét és Ékszervásárt május 22-én, vasárnap a Videoton Oktatási Központban. 9.00 órakor nyitják ki a kapukat a VOK-ban, ahol 80 kiállító közel 200 négyzetméteren mutatja be kincseit és kollekcióját, és lesznek izgalmas kísérő programok is.

  2022.05.20.
 3. Japán nap, szombaton

  Ingyenes szabadidős programmal várja a japán kultúra kedvelőit az Alba Dojo Japán napja. A látogatók megismerkedhetnek a japán harcművészetekkel, öltözködéssel és kultúrával, de akár a szamurájpáncélokat is testközelből láthatják.

  2022.05.20.
 4. XX. Lászlóvill Kupa

  Május 21-én, szombaton 10 órakor kezdődik és késő estig tart a  „XX. Lászlóvill Kupa” Ranglista Táncverseny a Köfém Sportcsarnokban, a Laguna Kulturális és TáncSport Egyesület rendezésében. A program szerint reggeltől klubközi táncversenyek lesznek. A ranglisták kezdési időpontja 20 óra, a versenyre több mint háromszáz páros nevezett. A ranglista versenyen a magyar versenytánc felnőtt standard és junior latin élmezőnye versenyez.

  2022.05.19.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár