A Sarló utcában várja idén a karácsonyi adományokat az ICSKE és a Székesfehérvári Szociális Alapítvány

Rendkívül nehéz helyzetbe hozta a rászoruló családokat és időseket a járvány Székesfehérváron is. Az ő megsegítésükre szervez karácsonyi adománygyűjtést a Székesfehérvári Szociális Alapítvány és az ICSKE. Mindkét karitatív szervezetnek van irodája a Sarló utcában, ahol előre egyeztetett időpontban lehet leadni a cipődobozos ajándékokat, a tartós élelmiszereket, és szeretettel várják cégek, boltok felajánlásait is.
2020.11.25. 07:10 |

A koronavírus-járvány hatásai, az élelmiszerek drágulása miatt a szokásosnál is nehezebb helyzetbe kerültek a létminimum közelében, vagy az alatt élő emberek és családok Székesfehérváron. Rajtuk kíván segíteni a Székesfehérvári Szociális Alapítvány és az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület, az ICSKE.

A járvány miatt idén nem állítják fel a Városház téren a Szeretetházikót, helyette az ICSKE Sarló utca 2. szám alatti irodájában és az Alapítvány Sarló utca 16. szám alatti központjában várják a támogatásokat. Lehet vinni gyerekeknek szóló, cipősdobozba készített ajándékokat, főként édességeket, játékokat és könyveket. Nagyon fontos, hogy az édességek bontatlan gyári csomagolásban legyenek, kérik továbbá, hogy a támogatók ügyeljenek a szavatossági időre! Jó szívvel fogadják a tartós élelmiszer-adományokat, továbbá cégek, vállalkozások, üzletek kisebb-nagyobb felajánlásait. Lehet segíteni nem tartós élelmiszerekkel, húskészítményekkel, hússal is, ez esetben a támogatásokat a lehető leggyorsabban eljuttatják a rászorulóknak.

Az adományokat előre egyeztetett időpontban adhatják le a támogatók a két Sarló utcai gyűjtőponton. Az ICSKE és az Alapítvány a +36 70 199 6744-es számon fogadja a jó szándékú támogatók hívásait.

Közélet

 1. Beszélgetés a vírushelyzetről - érkezik a segítség a fehérvári vendéglátósoknak

  „Mikor térhet vissza az életünk egy normálisabb kerékvágásba? Hogyan segíthet ebben a koronavírus elleni vakcina?” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. Az online is követhető fórumon Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat olyan csomagot dolgott ki, amivel segíthetik a fehérvári vendéglátósokat, ennek pontos részleteit hamarosan bejelentik. A teljes beszélgetés visszanézhető a cikkben!

  2021.01.28.
 2. Speciális védőmaszkokat adományozott az Önkormányzatnak a Karsai Holding Zrt.

  A cseppfertőzés és a levegőben terjedő fertőzés ellen is megbízható védelmet nyújtanak azok a speciális arcmaszkok, melyeket a Karsai Holding Zrt. gyárt Székesfehérváron. A cégcsoport elnöke, Karsai Béla 100 darabot adományozott az egyedi felszerelésből Székesfehérvár Önkormányzatának a járvány elleni hatékony védekezés érdekében.

  2021.01.28.
 3. Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

  Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.

  2021.01.27.
 4. Elkezdődött az építkezés – méltó helyre kerülnek a magyarság szent kövei

  Hosszú idő után az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulójára olyan kiállítótérbe kerülnek a 38 királykoronázást látott kőfaragványok, mely segít elképzelni a korabeli Európa egyik legnagyobb és a középkori Magyar Királyság legfontosabb templomát. Az egykori királyi bazilika kövei négyszáz év után méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

  2021.01.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár