A reményt hirdeti a lila szín a koraszülöttek világnapján - a kórházban családi nap volt

A lila lufik, esernyők, szalagok és polip figurák is jelezték, volt koraszülöttjeiket és családjukat várták a Gyermekosztály ambulanciájára pénteken. A Szent György Kórház hagyományos családi délutánja mellett a Városháza lila kivilágítása hívta fel a fehérváriak figyelmét a koraszülöttek világnapjára.
2023.11.17. 19:08 |
A reményt hirdeti a lila szín a koraszülöttek világnapján - a kórházban családi nap volt

A lila a remény színe, ezért a koraszülötteké is, hiszen mindig van miért reménykedni: a születéskor a túléléséért, majd az egészséges gyermek- és felnőttkorért - mondta el dr. Simon Kornélia, a koraszülött intenzív osztály vezetője - "és ez a remény segít abban is, hogy ezt a munkát mi is ilyen odaadással tudjuk végezni nap mint nap." November 17-én a koraszülöttek világnapja alkalmából a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztálya színes programmal kedveskedett volt koraszülöttjeinek és szüleiknek.

Zenével, mesével, KangaTraining táncbemutatóval és Lala Bohóc Doktor gyógyításával várták a kisebb és nagyobb gyerekeket és családjukat, de arcfestésen és a Tálos Edit Alapítvány jóvoltából zeneovis foglalkozáson is részt vehettek.

Ez a nap sok pici hősről, családjaikról, egészségügyi szakemberekről és mindazokról szól, akik tesznek azért, hogy a koraszülöttekből végül egészséges gyermekek és felnőttek lehessenek - köszöntötte a város nevében a résztvevőket Mészáros Attila alpolgármester. Elmondta, az ügy fontosságát szeretnék hangsúlyozni és a figyelemfelhívást segíteni azzal is, hogy a megújult Városháza ma lila díszkivilágítást kapott.

Prof. Dr. Bucsi László főigazgató a Gyerekosztály dolgozóinak mondott köszönetet, és kiemelte, hogy mennyire fontos az ő munkájuk, a későbbi súlyosabb szövődmények elkerülésében.

A színes programok mellett természetesen a legfontosabb a találkozás volt, hogy az életüket a koraszülött osztályon kezdők már kisebb-nagyobb egészséges gyerekként térhettek vissza és beszélgethettek, játszhattak a nővérekkel, orvosokkal, ápolókkal.