Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.
2019.02.21. 12:05 |

A SZÉNA Egyesület a Családokért egyike annak az öt szervezetnek az országban, akik sikeresen pályáztak egy fából készült vándorbölcsőre. a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot hetedik alkalommal írták ki.

A vándorbölcső, benne a gyermekkel szimbólum, mely felhívja a figyelmet a gyermekvállalás, a család jelentőségére, szépségére.

A pályázat nyertese Pápainé Sinka Veronika és családja lett, a hetedikek, akik hazavihetik otthonukba a bölcsőt és mindaddig használhatják, amíg az új családtag ki nem növi. Ezt követően újabb pályázat során keresik meg új lakóját.

2009-ben költöztünk Székesfehérvárra, 2012-ben mentem férjhez. Van már egy hat és fél éves nagyfiunk, egy három és fél éves kislányunk és két hét múlva érkezik a következő kislány hozzánk.” - mutatta be családját a kismama, Pápainé Sinka Veronika.

Angliából két évtizede indult el az a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság Hetét már a négy kontinens huszonegy országában ünneplik, a SZÉNA Egyesület a Családokért egyike azon székesfehérvári szervezeteknek, melyek ebben az időszakban egy-egy kezdeményezéssel felhívják a figyelmet a családi értékek és a házasság fontosságára.

Idén játékot hirdettünk fehérvári házaspárok számára. Résztvevővé válhatott bárki, aki a Házasság Hetében (február 10-17-ig) randevúra hívta házastársát. A randevúról egy fotót és néhány mondatos élménybeszámolót vártunk, valamint azt, hogy hány éve élnek házasságban a jelentkezők.

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kettesben töltött minőségi idő és az egymásra figyelés fontosságára, ezzel szolgálni a házaspárokat, akik a felhívás hatására kedvet kaptak, hogy megismételjék hajdani találkozásaikat, ezzel is erősítve kapcsolatukat.” - hangsúlyozta Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke.

Összesen 12 pályázat érkezett be, a fődíjat a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi Zoltán és Zoltánné kapta, akik vacsorázni, cukrászdába és főzőiskolába is mehetnek a nyereményekkel.

A díjátadón Székesfehérvár Önkormányzatát Deák Lajosné, tanácsnok képviselte, aki Fehérvár Bölcsője mellé a város ajándékát is átadta Pápainé Sinka Veronikának.

Közélet

 1. A Katonai Emlékpark Titkai - tájékozodási versenyre várják a családokat Pákozdon

  Március 23-án, szombaton 10-16 óra között a Pákozdi Katonai Emlékparkban ingyenes, regisztrációhoz kötött tájékozódási versenyen megismerhető a magyar hadtörténelem 170 éve. Nevezni több kategóriában lehet: felnőttek, családok és diákok a tájékozódási futás szabályai szerint térképpel felkeresik a jelzett pontokat, ahol kvízkérdések vagy feladatok várják őket. A táv 5 km. Jelentkezni lehet az esemény regisztrációs oldalán.

  2019.03.20.
 2. "Hétköznapi hősök" díj - ma még szavazhatunk Lengyel Zsófira

  2019. március 23-án adja át a Mozdulj! Közhasznú Egyesület a "Hétköznapi hősök" díjat, amit olyan magánszemélyeknek adományoznak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élőkért, illetve akik önkéntes munkájukkal segítettek. A jelölések közül a zsűri a székesfehérvári Lengyel Zsófit is beválasztotta azon hat ember közé, akikre az egyesület Facebook oldalán lehet szavazni március 20-án éjfélig.

  2019.03.20.
 3. Új generáció új perspektívákkal - zárult a Modell Európai Parlament fehérvári ülése

  A kedd esti záróprogrammal véget ért a Modell Európai Parlament (MEP) XVII. Nemzeti ülése Székesfehérváron. Múlt csütörtök óta csaknem száz, az ország számos pontjáól érkezett középiskolás modellezte az Európai Parlament működését bizottsági és plenáris üléseken, vitákon. A Városháza Dísztermében rendezett záró esten többek között külföldi tanulmányutakkal, nemzetközi továbbjutással és képzési lehetőséggel jutalmazták a legkiválóbban szerepelt diákokat.

  2019.03.19.
 4. Az éltető víz - Muráncsik Beáta előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Március 22-én, pénteken 16 órakor a Víz Világnapja alkalmából Muráncsik Beáta „Az éltető víz” című előadására várják az érdeklődőket a Fekete Sas Patikamúzeumba. A belépés díjtalan.

  2019.03.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek