Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.
2019.02.21. 12:05 |

A SZÉNA Egyesület a Családokért egyike annak az öt szervezetnek az országban, akik sikeresen pályáztak egy fából készült vándorbölcsőre. a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot hetedik alkalommal írták ki.

A vándorbölcső, benne a gyermekkel szimbólum, mely felhívja a figyelmet a gyermekvállalás, a család jelentőségére, szépségére.

A pályázat nyertese Pápainé Sinka Veronika és családja lett, a hetedikek, akik hazavihetik otthonukba a bölcsőt és mindaddig használhatják, amíg az új családtag ki nem növi. Ezt követően újabb pályázat során keresik meg új lakóját.

2009-ben költöztünk Székesfehérvárra, 2012-ben mentem férjhez. Van már egy hat és fél éves nagyfiunk, egy három és fél éves kislányunk és két hét múlva érkezik a következő kislány hozzánk.” - mutatta be családját a kismama, Pápainé Sinka Veronika.

Angliából két évtizede indult el az a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság Hetét már a négy kontinens huszonegy országában ünneplik, a SZÉNA Egyesület a Családokért egyike azon székesfehérvári szervezeteknek, melyek ebben az időszakban egy-egy kezdeményezéssel felhívják a figyelmet a családi értékek és a házasság fontosságára.

Idén játékot hirdettünk fehérvári házaspárok számára. Résztvevővé válhatott bárki, aki a Házasság Hetében (február 10-17-ig) randevúra hívta házastársát. A randevúról egy fotót és néhány mondatos élménybeszámolót vártunk, valamint azt, hogy hány éve élnek házasságban a jelentkezők.

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kettesben töltött minőségi idő és az egymásra figyelés fontosságára, ezzel szolgálni a házaspárokat, akik a felhívás hatására kedvet kaptak, hogy megismételjék hajdani találkozásaikat, ezzel is erősítve kapcsolatukat.” - hangsúlyozta Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke.

Összesen 12 pályázat érkezett be, a fődíjat a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi Zoltán és Zoltánné kapta, akik vacsorázni, cukrászdába és főzőiskolába is mehetnek a nyereményekkel.

A díjátadón Székesfehérvár Önkormányzatát Deák Lajosné, tanácsnok képviselte, aki Fehérvár Bölcsője mellé a város ajándékát is átadta Pápainé Sinka Veronikának.

Közélet

 1. Elhunyt városunk szülötte Farkasfalvy Dénes O. Cist nyugalmazott dallasi apát

  A Ciszterci Rend Dallasi Apátsága és a Ciszterci Rend Zirci Kongregációja hozzátartozói és rendtársai nevében is fájó szívvel, de Isten akaratát elfogadva tudatja, hogy Farkasfalvy Dénes ciszterci rendi áldozópapot, a dallasi apátság egykori apátját életének 84., szerzetességének 66., áldozópapságának 59. évében, május 21-én hazahívta a mennyei Atya.

  2020.05.25.
 2. A 90 éves Mohai Pált köszöntötték születésnapján

  Május 19-én ünnepelte 90. születésnapját a székesfehérvári Mohai Pál. Az alkalom tiszteletére Horváth Miklós Csaba öreghegyi önkormányzati képviselő köszöntötte, és átnyújtotta számára a miniszterelnöki gratuláló emléklapot.

  2020.05.25.
 3. Ötletek a digitális oktatáshoz - június 5-ig meghosszabították a pályázatot

  A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatot ír ki osztályoknak, tanulóközösségeknek, testvéreknek, hogy küldjék el, töltsék fel, mutassák meg tanulást segítő ötleteiket. A kezdeményezést Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület koordinálja, az ötleteket június 5-ig várják.

  2020.05.25.
 4. A Prohászka templomban is a korlátozások utáni első nyilvános vasárnapi szentmisét imádkozták

  Március 17. óta, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások után a székesfehérvári Prohászka Ottokár templomban is vasárnap volt az első alkalom, amikor a hívek is jelen lehettek a Tóth Tamás, esperes által celebrált szentmisén.

  2020.05.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V