Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.
2019.02.21. 12:05 |

A SZÉNA Egyesület a Családokért egyike annak az öt szervezetnek az országban, akik sikeresen pályáztak egy fából készült vándorbölcsőre. a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot hetedik alkalommal írták ki.

A vándorbölcső, benne a gyermekkel szimbólum, mely felhívja a figyelmet a gyermekvállalás, a család jelentőségére, szépségére.

A pályázat nyertese Pápainé Sinka Veronika és családja lett, a hetedikek, akik hazavihetik otthonukba a bölcsőt és mindaddig használhatják, amíg az új családtag ki nem növi. Ezt követően újabb pályázat során keresik meg új lakóját.

2009-ben költöztünk Székesfehérvárra, 2012-ben mentem férjhez. Van már egy hat és fél éves nagyfiunk, egy három és fél éves kislányunk és két hét múlva érkezik a következő kislány hozzánk.” - mutatta be családját a kismama, Pápainé Sinka Veronika.

Angliából két évtizede indult el az a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság Hetét már a négy kontinens huszonegy országában ünneplik, a SZÉNA Egyesület a Családokért egyike azon székesfehérvári szervezeteknek, melyek ebben az időszakban egy-egy kezdeményezéssel felhívják a figyelmet a családi értékek és a házasság fontosságára.

Idén játékot hirdettünk fehérvári házaspárok számára. Résztvevővé válhatott bárki, aki a Házasság Hetében (február 10-17-ig) randevúra hívta házastársát. A randevúról egy fotót és néhány mondatos élménybeszámolót vártunk, valamint azt, hogy hány éve élnek házasságban a jelentkezők.

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kettesben töltött minőségi idő és az egymásra figyelés fontosságára, ezzel szolgálni a házaspárokat, akik a felhívás hatására kedvet kaptak, hogy megismételjék hajdani találkozásaikat, ezzel is erősítve kapcsolatukat.” - hangsúlyozta Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke.

Összesen 12 pályázat érkezett be, a fődíjat a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi Zoltán és Zoltánné kapta, akik vacsorázni, cukrászdába és főzőiskolába is mehetnek a nyereményekkel.

A díjátadón Székesfehérvár Önkormányzatát Deák Lajosné, tanácsnok képviselte, aki Fehérvár Bölcsője mellé a város ajándékát is átadta Pápainé Sinka Veronikának.

Közélet

 1. Anna-bál lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Július 20-án 15 órától Anna-bál lesz a Felsővárosi Közösségi Házban a Nem csak a húszéveseké a világ Nyugdíjasklub szervezésében. A zenés, táncos nosztalgiadélutánon a zenét Kovács Misi szolgáltatja.

  2019.07.19.
 2. A Szent Imre templomban lesz a város közös elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepe

  Augusztus 1-jén, csütörtökön 18 órakor a Szent Imre (Barátok) templomában lesz Székesfehérvár egyházközségeinek közös elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepe. A közös imádságot este 6 órakor szentmisével kezdik. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2020-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2019.07.19.
 3. Véradás lesz a Vörösmarty Színházban pénteken délután

  Véradásra hívják a segítő szándékú embereket a Vörösmarty Színházba július 19-én, pénteken 14-17 óráig a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Vörösmarty Színház szervezésében. Szeretettel várják a 18 és 65 év közötti felnőtteket, akinek testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.

  2019.07.19.
 4. Emlékvitrint avattak Dr. Kaáli Nagy Marcell egykori fehérvári rendőrkapitány tiszteletére

  Dr. Kaáli Nagy Marcell, Székesfehérvár egykori rendőrfőkapitányának kitüntetéseit, becses relikviáit és az 1938-as Szent István Jubileumi Év dokumentumait is őrzi az az emlékvitrin, amelyet csütörtökön mutattak be ünnepélyes keretek között a Városi Rendőrkapitányságon. Az eseményen a város egykori főkapitányáról Kovács Zsolt rendőr ezredes, Fehérvár rendőrkapitánya és Simon László, az emléktárgyak felajánlója emlékezett.

  2019.07.18.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek