Kihirdették a „Randevú egy életen át” és a „Fehérvár Bölcsője” pályázatok nyerteseit

A SZÉNA Egyesület a Családokért a „Házasság Hete" országos programsorozatához csatlakozva hirdette meg házaspároknak szóló játékát, valamint - a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány székesfehérvári képviseleteként hetedik alkalommal írták ki a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot. A „Randevú egy életen át” fődíját a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi-házaspár kapta. „Fehérvár Bölcsője” -amíg ki nem növik - Pápainé Sinka Veronikáéké lesz.
2019.02.21. 12:05 |

A SZÉNA Egyesület a Családokért egyike annak az öt szervezetnek az országban, akik sikeresen pályáztak egy fából készült vándorbölcsőre. a „Fehérvár Bölcsője” pályázatot hetedik alkalommal írták ki.

A vándorbölcső, benne a gyermekkel szimbólum, mely felhívja a figyelmet a gyermekvállalás, a család jelentőségére, szépségére.

A pályázat nyertese Pápainé Sinka Veronika és családja lett, a hetedikek, akik hazavihetik otthonukba a bölcsőt és mindaddig használhatják, amíg az új családtag ki nem növi. Ezt követően újabb pályázat során keresik meg új lakóját.

2009-ben költöztünk Székesfehérvárra, 2012-ben mentem férjhez. Van már egy hat és fél éves nagyfiunk, egy három és fél éves kislányunk és két hét múlva érkezik a következő kislány hozzánk.” - mutatta be családját a kismama, Pápainé Sinka Veronika.

Angliából két évtizede indult el az a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság Hetét már a négy kontinens huszonegy országában ünneplik, a SZÉNA Egyesület a Családokért egyike azon székesfehérvári szervezeteknek, melyek ebben az időszakban egy-egy kezdeményezéssel felhívják a figyelmet a családi értékek és a házasság fontosságára.

Idén játékot hirdettünk fehérvári házaspárok számára. Résztvevővé válhatott bárki, aki a Házasság Hetében (február 10-17-ig) randevúra hívta házastársát. A randevúról egy fotót és néhány mondatos élménybeszámolót vártunk, valamint azt, hogy hány éve élnek házasságban a jelentkezők.

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kettesben töltött minőségi idő és az egymásra figyelés fontosságára, ezzel szolgálni a házaspárokat, akik a felhívás hatására kedvet kaptak, hogy megismételjék hajdani találkozásaikat, ezzel is erősítve kapcsolatukat.” - hangsúlyozta Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke.

Összesen 12 pályázat érkezett be, a fődíjat a Bodor-család, Natália és Ákos, a különdíjat a Dóczi Zoltán és Zoltánné kapta, akik vacsorázni, cukrászdába és főzőiskolába is mehetnek a nyereményekkel.

A díjátadón Székesfehérvár Önkormányzatát Deák Lajosné, tanácsnok képviselte, aki Fehérvár Bölcsője mellé a város ajándékát is átadta Pápainé Sinka Veronikának.

Közélet

 1. Gálaesttel köszöntötték Fehérvár katonáit a Magyar Honvédelem Napja alkalmából

  „Fehérvár köszönti katonáit” címmel gálaesttel köszöntötték a városunkban szolgáló katonákat hétfőn este a Vörösmarty Színházban, a Magyar Honvédelem Napja alkalmából. Az eseményen átadták a Gyuricza Emlékgyűrűt és Sipos Gyula-díjat is. A gálán a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Alba Regia Táncegyüttes „A magyar huszár” műsorát láthatták a résztvevők.

  2019.05.20.
 2. Térzenével és alaki bemutatókkal ünnepeltek fehérvár katonái

  A Helyőrségi Zenekar térzenéjével, alaki- és katonai testnevelési bemutatóval ünnepelte Székesfehérvár hétfőn a Magyar Honvédelem napját. Az ünnepségsorozat este a Vörösmarty Színházban folytatódik, ahol átadják a Gyuricza Béla emlékgyűrűt.

  2019.05.20.
 3. 331 évvel ezelőtt szabadult fel Székesfehérvár a török uralom alól

  1688-ban, 331 évvel ezelőtt május 19-én szabadult fel Székesfehérvár a 145 éves török uralom alól és kezdődött el Fehérvár barokk korszaka. A 331 évvel ezelőtti eseményekről hétfőn délelőtt emlékeztek meg a Nemzeti Emlékhelyen.

  2019.05.20.
 4. „ALBA BATTLE ROYAL - a Heated Dispute” - angol nyelvű vitaverseny Fehérváron

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium második alkalommal hirdette meg a tavalyi évben elindított angol nyelvű vitaversenyt a megye középiskolásai számára, az Arconic Alapítvány támogatásával. A megyei vetélkedő az előválogató és az elődöntő után hétfőn érkezett a fináléhoz, melyben vasvári és tópartis diákok mérték össze kommunikációs készségüket, logikus gondolkodásukat és idegen nyelvi tudásukat. 

  2019.05.20.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek