A nyolcpróba bajnoka egyéniben Tímár Gergő, csapatban az ARAK

Kétnapos versenynek, az ifjúságiak, serdülők és újoncok összetett országos bajnokságának adott otthont a Regionális Atlétikai Központ. Az ARAK hazai pályán ismét jól teljesített. Az ifjúsági fiúknál a nyolcpróba egyéni aranyérmét Tímár Gergő nyerte, a csapatét az ARAK. A két aranyérem mellé egy ezüstöt és egy bronzot is szerzett a házigazda egyesület.
2018.09.25. 07:24 |

Amíg a 13 évesek  négypróbában, a serdülők öt és hatpróbában, az ifjúságiak hét és nyolcpróbában mérték össze tudásukat. Tímár Gergő négy versenyszámot követően, már az első nap zárásakor az élen állt. Ráadásul a négy számból 100-on és 400-on is egyéni csúcsot javított. Másnap jól folytatódott a szereplés, és nem csak megtartani, hanem növelni is sikerült előnyét az EB-t is megjárt atlétának. Végül 5078 pontos, új egyéni csúccsal állhatott fel Skoumal Péter és Tölgyesi Előd tanítványa a dobogó tetejére. Az ARAK csapata Muszka-Kalló Péterrel, Ozváry Balázzsal és Vincellér Martinnal kiegészülve szintén aranyérmet nyert!

A serdülő fiúk nagyon egységesek voltak, A 9. helytől a 13.-ig végeztek az akadémisták. A Tatai Zalán, Bolla Gergő, Károlyi Soma és Lakatos András kvartett a csapatok versenyében ezüstérmet nyert. Csetényi Zsolt, az egyéni verseny 13. helyezettje is csak 28 ponttal maradt le a csapatéremtől. A lányok is felállhattak a dobogóra. Gombolai Nóra vezetésével - aki egyéniben a kiváló negyedik helyen zárt - a Gimesi Kata, Mergl Zoja és Szabó Gréta csapat, bronzérmet ünnepelhetett. Negyedik helyen zárt az újonc fiúk, ötödiken az újonc lányok csapata.

Sport

 1. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.
 2. Tizennégy ország 750 versenyzője érkezik a hétvégi Orka Kupára

  Péntektől vasárnapig Közép-Európa egyik legjelentősebb szinkronúszó utánpótlás versenyének ad otthont Székesfehérvár. Az Orka Kupán tizennégy ország, negyvennégy egyesületének, több mint hétszázötven indulója ugrik medencébe. A házigazda klub hagyományos viadala igazi sikertörténet, hiszen az elmúlt két évtizedben hatalmasat nőtt a verseny ázsiója. 

  2019.03.18.
 3. Tízgólos meccsen vette el a Volán pályaelőnyét a Salzburg

  Rendkívül feszült, igazi play-off meccset játszott a negyeddöntőben harmadik alkalommal összecsapó Fehérvár AV 19 és Red Bull Salzburg. A durvaságoktól sem visszariadó vendégek komoly előnyt építettek, amit azonban kétszer is majdnem eltüntetett a Volán. A vége így is salzburgi siker lett, vagyis a párharcban 2-1-re vezetnek, és már pályaelőnyben vannak az osztrákok.

  2019.03.17.
 4. Fehérváron csap össze Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József

  A Felix Promotion International április 27-én, Székesfehérváron rendezi következő élő televíziós bokszgáláját. Várhatóan telt ház előtt, a főmérkőzésen harmadjára is megküzd egymással Tóth „Barbár" Tamás és Darmos „Gladiátor" József a cirkálósúlyú magyar-bajnoki címért.

  2019.03.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak