A nyolcpróba bajnoka egyéniben Tímár Gergő, csapatban az ARAK

Kétnapos versenynek, az ifjúságiak, serdülők és újoncok összetett országos bajnokságának adott otthont a Regionális Atlétikai Központ. Az ARAK hazai pályán ismét jól teljesített. Az ifjúsági fiúknál a nyolcpróba egyéni aranyérmét Tímár Gergő nyerte, a csapatét az ARAK. A két aranyérem mellé egy ezüstöt és egy bronzot is szerzett a házigazda egyesület.
2018.09.25. 07:24 |

Amíg a 13 évesek  négypróbában, a serdülők öt és hatpróbában, az ifjúságiak hét és nyolcpróbában mérték össze tudásukat. Tímár Gergő négy versenyszámot követően, már az első nap zárásakor az élen állt. Ráadásul a négy számból 100-on és 400-on is egyéni csúcsot javított. Másnap jól folytatódott a szereplés, és nem csak megtartani, hanem növelni is sikerült előnyét az EB-t is megjárt atlétának. Végül 5078 pontos, új egyéni csúccsal állhatott fel Skoumal Péter és Tölgyesi Előd tanítványa a dobogó tetejére. Az ARAK csapata Muszka-Kalló Péterrel, Ozváry Balázzsal és Vincellér Martinnal kiegészülve szintén aranyérmet nyert!

A serdülő fiúk nagyon egységesek voltak, A 9. helytől a 13.-ig végeztek az akadémisták. A Tatai Zalán, Bolla Gergő, Károlyi Soma és Lakatos András kvartett a csapatok versenyében ezüstérmet nyert. Csetényi Zsolt, az egyéni verseny 13. helyezettje is csak 28 ponttal maradt le a csapatéremtől. A lányok is felállhattak a dobogóra. Gombolai Nóra vezetésével - aki egyéniben a kiváló negyedik helyen zárt - a Gimesi Kata, Mergl Zoja és Szabó Gréta csapat, bronzérmet ünnepelhetett. Negyedik helyen zárt az újonc fiúk, ötödiken az újonc lányok csapata.

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak