A Nemzetközi Ifjúsági Napot ünnepelték a fiatalok Székesfehérvár Belvárosában

Egész napos programot szervezett hétfőn az Új Nemzedék Központ a Nemzetközi Ifjúsági Nap alkalmából a Belvárosba. Az alkalomból Székesfehérvárra látogatott Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, aki a fiatalokkal együtt tekintette meg a Mátyás király emlékműnél a Királyi Játéktér produkcióját.
2019.08.12. 13:02 |

Pályaorientációs tanácsadással, szakmai programokkal, szociopoly óriás-társasjátékkal várja az érdeklődőket az Új Nemzedék Központ a Mátyás király-emlékmű előtt felállított sátorban. 

A Nemzetközi Ifjúsági Napon dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár a fiatalokat leginkább érintő témakörökről és kérdésekről beszélt Székesfehérváron. "Azt látjuk, hogy a fiatalok családban képzelik el a jövőjüket, és több mint kétharmaduk Magyarországon képzeli el a jövőjét. Segíteni szeretnénk őket abban, hogy közülük minél többen érhessék el céljaikat. Ilyen intézkedés a nyelvvizsga díj visszatérítése, vagy a KRESZ tanfolyam díjának visszatérítése is, ezeket már több mint 75 ezer fiatal vette igénybe." - mondta el Dr. Illés Boglárka, aki szólt arról is, hogy 2020-tól minden általános és középiskolás diáknak ingyenes lesz a tankönyvellátás, a kilencedikes és tizenegyedikes diákok pedig két hetet tölthetnek majd külföldön nyelvtanulás céljából. Erre a kormány 90 milliárd forintot különített el.
Hangsúlyozta, hogy az egzisztenciális biztonság megteremtésében is minden lehetőséget, segítséget meg kívánnak adni a fiataloknak, hiszen az Ifjúsági Garancia Programon keresztül már több mint 140 ezer fiatal tudott élni azzal a lehetőséggel, hogy továbbképezze magát, gyakornoki programban vagyen részt, vagy segítséget kapjon az első munkahelyen való elhelyezkedésben.

A programon részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki a Nemzetközi Ifjúsági Napon köszönetet mondott azoknak a fiataloknak, akik önkéntesként segítik a Királyi Napok programjait.

A polgármester elmondta, hogy a fiatalokkal folytatott párbeszéd a város életében kiemelt szerepet kap, sok olyan dolgot sikerült kialakítani, amelyek jó gyakorlatként hasznosíthatók más településeken is. Kiemelte a diáktanács munkáját, a fiatalok kérésére és összefogásával szervezett közös eseményeket, tehetségkutató versenyeket, az Országos Diákparlamentet, amelynek többedszer adhatott otthont a város.

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a fehérvári diákoknak azért is, hogy mindig vannak ötleteik a városi programokkal és a város fejlesztésével kapcsolatban. "A fiatalok leginkább tetteket igényelnek, tetteket értük, az ő technológiájuk és kommunikációs eszközeik bevonásával." - hangsúlyozta a polgármester.

Közélet

 1. Ökumenikus adventi jótékonysági est lesz pénteken este a Szent István teremben

  December 6-án, pénteken 18 órakor ökumenikus adventi jótékonysági estre kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, melynek teljes bevételét idén a Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona "Mandulafa" részlege és a Kaszap István Katolikus- Ifjúsági és Szabadidőközpont (Fehérvárcsurgó) javára ajánlják fel. Az eseményen részt vesz Fehérvár püspöke és polgármestere is.

  2019.12.05.
 2. Fenntarthatóság, márkaépítés, regionalitás – Fehérváron a piac konyhája

  A Stílusos Vidéki Éttermiséggel közösen már harmadik alkalommal rendezték meg A piac konyhája elnevezésű konferenciát, melyen a minőségi termékeket előállító termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök voltak ott. Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta a konferencián Lévai Anikó a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

  2019.12.05.
 3. Közmeghallgatást lesz jövő pénteken a Városházán az önkormányzat működéséről

  Jövő pénteken, december 13-án 8 órától az önkormányzat működésével kapcsolatos kérdésekről tartanak közmeghallgatást a Városházán.

  2019.12.05.
 4. Tornyai Gábor, plébános lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  December 10-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputák sorozata a városrész közösségi házában, ahol ezúttal Tornyai Gábor, plébánossal beszélget az est házigazdája, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

  2019.12.05.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek