A Nemzetközi Ifjúsági Napot ünnepelték a fiatalok Székesfehérvár Belvárosában

Egész napos programot szervezett hétfőn az Új Nemzedék Központ a Nemzetközi Ifjúsági Nap alkalmából a Belvárosba. Az alkalomból Székesfehérvárra látogatott Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, aki a fiatalokkal együtt tekintette meg a Mátyás király emlékműnél a Királyi Játéktér produkcióját.
2019.08.12. 13:02 |

Pályaorientációs tanácsadással, szakmai programokkal, szociopoly óriás-társasjátékkal várja az érdeklődőket az Új Nemzedék Központ a Mátyás király-emlékmű előtt felállított sátorban. 

A Nemzetközi Ifjúsági Napon dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár a fiatalokat leginkább érintő témakörökről és kérdésekről beszélt Székesfehérváron. "Azt látjuk, hogy a fiatalok családban képzelik el a jövőjüket, és több mint kétharmaduk Magyarországon képzeli el a jövőjét. Segíteni szeretnénk őket abban, hogy közülük minél többen érhessék el céljaikat. Ilyen intézkedés a nyelvvizsga díj visszatérítése, vagy a KRESZ tanfolyam díjának visszatérítése is, ezeket már több mint 75 ezer fiatal vette igénybe." - mondta el Dr. Illés Boglárka, aki szólt arról is, hogy 2020-tól minden általános és középiskolás diáknak ingyenes lesz a tankönyvellátás, a kilencedikes és tizenegyedikes diákok pedig két hetet tölthetnek majd külföldön nyelvtanulás céljából. Erre a kormány 90 milliárd forintot különített el.
Hangsúlyozta, hogy az egzisztenciális biztonság megteremtésében is minden lehetőséget, segítséget meg kívánnak adni a fiataloknak, hiszen az Ifjúsági Garancia Programon keresztül már több mint 140 ezer fiatal tudott élni azzal a lehetőséggel, hogy továbbképezze magát, gyakornoki programban vagyen részt, vagy segítséget kapjon az első munkahelyen való elhelyezkedésben.

A programon részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki a Nemzetközi Ifjúsági Napon köszönetet mondott azoknak a fiataloknak, akik önkéntesként segítik a Királyi Napok programjait.

A polgármester elmondta, hogy a fiatalokkal folytatott párbeszéd a város életében kiemelt szerepet kap, sok olyan dolgot sikerült kialakítani, amelyek jó gyakorlatként hasznosíthatók más településeken is. Kiemelte a diáktanács munkáját, a fiatalok kérésére és összefogásával szervezett közös eseményeket, tehetségkutató versenyeket, az Országos Diákparlamentet, amelynek többedszer adhatott otthont a város.

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a fehérvári diákoknak azért is, hogy mindig vannak ötleteik a városi programokkal és a város fejlesztésével kapcsolatban. "A fiatalok leginkább tetteket igényelnek, tetteket értük, az ő technológiájuk és kommunikációs eszközeik bevonásával." - hangsúlyozta a polgármester.

Közélet

 1. Kenyérszentelés és szentmise Szent István király ünnepén a Szent Imre templomban

  Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapján az ünnepi szentmisét 10.30 órától a Bazilika felújítása miatt ezúttal is a Szent Imre templomban celebrálja Spányi Antal, megyés püspök, a főpásztor hagyományosan a szentmise végén áldja meg az új kenyeret és kéri Isten áldását valamennyi magyar család kenyerére és életére.

  2019.08.19.
 2. Augusztus 20 Székesfehérváron - ezek lesznek a Királyi Napok programjai Szent István ünnepén

  A Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján, az Államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent István királyra és Magyarország alapítására emlékezünk. Az ünnepi programok már reggel 10 órakor Népművészeti Fesztivállal kezdődnek és egészen este 11 óráig tartanak majd, tökéletes keretbe foglalva a Székesfehérvári Királyi Napok tizenkét napos programsorozatát.

  2019.08.19.
 3. Kenyérszentelés és ünnepi műsor is lesz augusztus 20-án a Kisfaludi Közösségi Házban

  Augusztus 20-án, kedden a hagyományoknak megfelelően kenyérszentelés lesz a Kisfaludi Közösségi Házban. Az esemény 15 órakor kezdődik, az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg, ünnepi műsort ad Buch Tibor, amelyre a belépés díjtalan.

  2019.08.19.
 4. Sóstóra látogattak a nemzetközi delegációk tagjai

  A 2019-es Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából idén is hat testvér- és partnervárosból érkeztek vendégek. A delegációk Székesfehérváron töltött napjaik alatt látogatást tesznek több Fejér megyei nevezetességnél, részt vesznek a Koronázási Szertartásjátékon.

  2019.08.18.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek