A nedves törlőkendők okozzák a legtöbb dugulást a szennyvízhálózat működésében

Sokmeghibásodást okoznak a szennyvízelvezető hálózaton a wc-be dobált nedves törlőkendők, gumikesztyűk, és más, oda nem való anyagok miatti dugulások. A Fejérvíz munkatársai egy hete dolgoznak már a Malom utcai szennyvízátemelő javításán, itt is rengeteg szennyvízcsatornába dobott nedves törlőkendőt szedtek ki a vezetékből.
2023.01.24. 09:31 |
A nedves törlőkendők okozzák a legtöbb dugulást a szennyvízhálózat működésében

Ezek a törlőkendők nem csak szennyvízelvezető hálózaton és műtárgyaiban okoznak dugulást, hanem akár a felhasználók belső szennyvízhálózatán is, melynek elhárítása, javítása jelentős bosszúsággal, és akár költséggel is járhat.

A hibaelhárítás alatt a szennyvízelvezetés szolgáltatás folyamatossága biztosított.

A Fejérvíz arról tájékoztatott, hogy jelenleg nem tudják meghatározni a javítás  befejezésének pontos időpontját. Kedden a nyomóvezeték első szakaszának videokamerás vizsgálatát végzik el és ha a kamerázás eredményeként nem találnak hibát, a vezeték megbontásával további vizsgálatok következnek mindaddig, amíg a keresztmetszet csökkenést okozó hibahely ismertté nem válik.


Tilos a szennyvízcsatornába nedves törlőkendőt, pelenkát, egészségügyi betétet, tampont, egyszer használatos szájmaszkot, gumikesztyűt, oldószereket, ruhákat, konyhai maradékot, gyógyszereket és gyógyszeripari készítményeket, benzint, vegyi anyagot, robbanásveszélyes folyadékot valamint építési törmeléket juttatni!

Fokozottan figyeljenek arra, hogy a nedves törlőkendők, a csomagolásokon lévő tájékoztatóval ellentétben nem bomlanak le kellő gyorsasággal a csatornahálózatban és ezért ott – bármennyire is hihetetlen - a dugulások jelentős részéért felelősek.