A nap is kisütött szombaton reggel az idei Aszalvölgyi focikupára

Szombaton kilencedik alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát, amelyre idén hat általános iskolás csapat érkezett. A sportos szombat délelőtt az egész család számára remek kikapcsolódást tartogatott: a Túrózsáki úti szabadidőparkban voltak még egészségmegőrző és állapotfelmérő, környezetvédelmi és más sportos programok is.
2021.10.09. 10:58 |
A nap is kisütött szombaton reggel az idei Aszalvölgyi focikupára

A Hétvezér, a Széna Téri, a Felsővárosi, a Vasvári Pál és a Kossuth Lajos Általános Iskola kis focistáit és családjukat Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntötte, és nyitotta meg az immár hagyományos családi napot.

Idén hat általános iskola a Vasvári Pál, a Kossuth Lajos, a Felsővárosi, a Széna Téri, a Zentai és a Hétvezér Általános Iskola 4. osztályos focicsapatai indultak, akik a 2x10 perces mérkőzéseken mérték össze erejüket, hogy kiderüljön, melyik csapaté lesz idén az aranyérem.

Az iskolás csapatok reggel Deák Lajosné, önkormányzati képviselő köszöntő szavai után kezdték meg a versengést: „Az a fontos, hogy jól érezzük magunkat. Nagy öröm, hogy évről-évre ilyen szép számmal vagyunk itt. Köszönöm a szülőknek az együttműködést, a gyerekeknek a sportszerű játékot, a családoknak pedig szurkolással teli remek időtöltést kívánok a sportpálya mellett.”

Bár a főszerep a futballé volt, de több szervezet is kitelepült a rendezvényre, köztük a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Mentaház Egészségközpont, az Arany EGYMI, a SZETA Szegényeket Támogató Alapítvány és a Family TREE Triatlon és Szabadidős Sportegyesület is. A gyerekeket pedig kézműves foglalkozással, arcfestéssel és lufihajtogatással várták.

Fehérvári színes

 1. Őszi kézműves családi délután

  Kreatív délutánra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 1-jén, szombaton Börgöndpusztára. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének közreműködésével többek között fa kulcstartót is festhetnek az érdeklődők a Tó Sörözőben.

  2022.09.29.
 2. Szent Mihály-napi piknik

  Október első szombatján ismét Szent Mihály-napi piknikre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi programjában a szárazréti óvodások műsora mellett kézműves foglalkozás és sok játék is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig fellép Wolf Kati és Kovács Áron is. A belépés ingyenes.

  2022.09.29.
 3. A világ más szemmel

  Újabb ismeretterjesztő előadást szerveznek október 4-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Hogyan láthatjuk a világot más szemmel és miként változtassunk a megszokott életvitelünkön? – ezekre a kérdésekre keresik a választ Dr. Csepregi Gábor oktató közreműködésével. Az angol nyelvű előadáshoz tolmácskészüléket biztosítanak.

  2022.09.29.
 4. Elhalasztják a Mihály-napi vásárt

  A kedvezőtlen időjárás miatt a Széna Téri Általános Iskola úgy döntött, hogy elhalasztja a szeptember 29-én, csütörtökön 14.00 órára tervezett Mihály-napi vásárt. Az eseményt 2002. október 3-án, hétfőn változatlanul 14.00 órától tervezik megtartani.

  2022.09.29.