Az Ikarus buszokról is szó volt a munkáltatók és munkavállalók képviselőinek ülésén

Ülést tartott a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum Cser-Palkovics András vezetésével. A munkáltatók és munkavállalók a polgármestertől tájékoztatást kaptak a 2018. évi költségvetésről, majd hozzászólásaikkal érintették többek között az IKARUS buszok gyártásának elindulását és a szociális ágazat fejlesztéseinek kérdéseit.
2018.04.12. 16:50 |

A Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum a város vezetése, valamint a munkaadók és munkavállalók közötti információáramlást, a szociális partnerek konzultációját biztosítja – a város versenyképességének és gazdasági sikerességének elősegítésére. A SZÉF szerdai tanácskozását Cser-Palkovics András polgármester vezette, valamint jelen volt Égi Tamás alpolgármester.A polgármester a megjelent SZÉF-tagokat tájékoztatta az idei évi költségvetés fontosabb adatairól, a megvalósuló fejlesztésekről. A 70 milliárd forint összegű költségvetésben 16 milliárd forintot tesz ki az iparűzési adóbevétel, és kiemelten magas hazai (összesen 26,2 milliárd), önerős (8 milliárd) és uniós (4,4 milliárd) fejlesztési forrásokkal számol.

Biztosítja a feladatellátáshoz igazodó, biztonságos, a humánerőforrásokat szem előtt tartó működtetést, a többéves fejlesztések folytatását, a saját bevételek mértékének stabil fenntartását és a tartalékképzést.

A saját bevételekről szólva a polgármester hangsúlyozta, hogy a fehérváriaknak magánszemélyként nem kell helyi adót fizetniük és 1,5 millió Ft adóalapig a vállalkozások is adómentességet élveznek, ami mintegy háromezer fehérvári kis- és középvállalkozást érint.

A főösszeg több mint felét fejlesztésekre, felújításokra, míg a fennmaradó részt városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordítja a város. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot fordít a város.

Az önerős önkormányzati fejlesztések – mint az Ybl Miklós intézményfejlesztési, a Saára Gyula útfelújítási és a parkoló-fejlesztési program, az orvosi rendelők felújítását is célzó Kégl György Városi Egészségügyi Program, a közbiztonsági program és egyéb, a szociális, az oktatási, a kulturális-közművelődési területeket érintő fejlesztések – tovább folytatódnak. A polgármester szólt továbbá a Modern Városok Program beruházásairól és az egyedi, valamint az ITP projektekről is.

A tájékoztatást követően a tagok hozzászólásai, kérdései érintették többek között az új IKARUS buszok gyártásának a fontosságát, a csapadékvíz-elvezetéshez kapcsolódó, valamint az útfelújítások beruházásainak kérdéseit, a szociális ágazatot érintő fejlesztések részleteit.

Közélet

 1. Fehérvárra látogatott Böjte Csaba és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar

  Szombaton Székesfehérvárra érkezett a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csabával és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A ferences rendi szerzetes este a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban celebrált szentmisét, a kórus csodálatos énekhangjainak kíséretében.

  2018.07.21.
 2. Robotok, 3D nyomtatók és programozás az Alba Innovár Digitális Alkotótáborában

  Idén nyáron második alkalommal várta Digitális Alkotótáborába a diákokat az Alba Innovár. A hét folyamán a gyerekek szórakoztató formában ismerkedhettek meg a legmodernebb digitális eszközökkel és oktatási rendszerekkel.

  2018.07.21.
 3. Idén is pályázhatnak fehérvári fiatalok pécsi kollégiumi férőhelyekre

  Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Önkormányzata Pécsen. A férőhelyekre pályázhatnak azok a fehérvári lakosok, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.

  2018.07.21.
 4. Szombaton Fehérvárra érkezik Böjte Csaba és Balatoni Csillagösvény Missziós Körút

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.20.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek