Az Ikarus buszokról is szó volt a munkáltatók és munkavállalók képviselőinek ülésén

Ülést tartott a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum Cser-Palkovics András vezetésével. A munkáltatók és munkavállalók a polgármestertől tájékoztatást kaptak a 2018. évi költségvetésről, majd hozzászólásaikkal érintették többek között az IKARUS buszok gyártásának elindulását és a szociális ágazat fejlesztéseinek kérdéseit.
2018.04.12. 16:50 |

A Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum a város vezetése, valamint a munkaadók és munkavállalók közötti információáramlást, a szociális partnerek konzultációját biztosítja – a város versenyképességének és gazdasági sikerességének elősegítésére. A SZÉF szerdai tanácskozását Cser-Palkovics András polgármester vezette, valamint jelen volt Égi Tamás alpolgármester.A polgármester a megjelent SZÉF-tagokat tájékoztatta az idei évi költségvetés fontosabb adatairól, a megvalósuló fejlesztésekről. A 70 milliárd forint összegű költségvetésben 16 milliárd forintot tesz ki az iparűzési adóbevétel, és kiemelten magas hazai (összesen 26,2 milliárd), önerős (8 milliárd) és uniós (4,4 milliárd) fejlesztési forrásokkal számol.

Biztosítja a feladatellátáshoz igazodó, biztonságos, a humánerőforrásokat szem előtt tartó működtetést, a többéves fejlesztések folytatását, a saját bevételek mértékének stabil fenntartását és a tartalékképzést.

A saját bevételekről szólva a polgármester hangsúlyozta, hogy a fehérváriaknak magánszemélyként nem kell helyi adót fizetniük és 1,5 millió Ft adóalapig a vállalkozások is adómentességet élveznek, ami mintegy háromezer fehérvári kis- és középvállalkozást érint.

A főösszeg több mint felét fejlesztésekre, felújításokra, míg a fennmaradó részt városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordítja a város. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot fordít a város.

Az önerős önkormányzati fejlesztések – mint az Ybl Miklós intézményfejlesztési, a Saára Gyula útfelújítási és a parkoló-fejlesztési program, az orvosi rendelők felújítását is célzó Kégl György Városi Egészségügyi Program, a közbiztonsági program és egyéb, a szociális, az oktatási, a kulturális-közművelődési területeket érintő fejlesztések – tovább folytatódnak. A polgármester szólt továbbá a Modern Városok Program beruházásairól és az egyedi, valamint az ITP projektekről is.

A tájékoztatást követően a tagok hozzászólásai, kérdései érintették többek között az új IKARUS buszok gyártásának a fontosságát, a csapadékvíz-elvezetéshez kapcsolódó, valamint az útfelújítások beruházásainak kérdéseit, a szociális ágazatot érintő fejlesztések részleteit.

Közélet

 1. Környezeti neveléssel kapcsolatos terveket ismertettek a Városházán

  A Föld Napja adta annak a fórumnak az aktualitását, amelyen a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai, a Környezetvédelmi Iroda vezetője és a székesfehérvári általános iskolák környezeti nevelői vettek részt Székesfehérvár Önkormányzatának környezetvédelmi tanácsnoka hívására, hétfőn, a Városháza dísztermében.

  2018.04.23.
 2. Érdemes Fehérváron egyetemistának lenni – duális képzések a fehérvári Corvinuson

  Duális Információs Napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városházán, a 2018-as duális képzések céges partnereivel közösen. Az egyre népszerűbb képzési forma előnyeiről, a képzés módjáról és a jelentkezés feltételeiről az intézmény és a cégek képviselői adtak tájékoztatást a diákoknak. 

  2018.04.23.
 3. Karitász program az öngondoskodó háztartásokért a fehérvári egyházmegyében

  A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász idén tavasszal 15 település 100 családja számára juttat el ingyenesen 20 féle vetőmagot tartalmazó csomagot. A segélycsomag tartalma: karalábé, petrezselyem, cékla, spenót, fejes saláta, spárgatök, sütőtök, uborka, sárgarépa, zöldborsó, kukorica, dughagyma, étkezési szárazbab és virágmag. A vetőmagcsomag értéke 3.100,- Ft. Az adományokat a Székesfehérvári Karitász 11 önkéntes plébániai karitászcsoport munkatársainak a segítségével osztja ki. 

  2018.04.23.
 4. Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás Székesfehérváron

  Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete ingyenes jogi tanácsadást indít család- és gyermekvédelmi témakörben Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. Az első alkalom május 4-én pénteken 12 és 14 óra között lesz.

  2018.04.23.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek