Az Ikarus buszokról is szó volt a munkáltatók és munkavállalók képviselőinek ülésén

Ülést tartott a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum Cser-Palkovics András vezetésével. A munkáltatók és munkavállalók a polgármestertől tájékoztatást kaptak a 2018. évi költségvetésről, majd hozzászólásaikkal érintették többek között az IKARUS buszok gyártásának elindulását és a szociális ágazat fejlesztéseinek kérdéseit.
2018.04.12. 16:50 |

A Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum a város vezetése, valamint a munkaadók és munkavállalók közötti információáramlást, a szociális partnerek konzultációját biztosítja – a város versenyképességének és gazdasági sikerességének elősegítésére. A SZÉF szerdai tanácskozását Cser-Palkovics András polgármester vezette, valamint jelen volt Égi Tamás alpolgármester.A polgármester a megjelent SZÉF-tagokat tájékoztatta az idei évi költségvetés fontosabb adatairól, a megvalósuló fejlesztésekről. A 70 milliárd forint összegű költségvetésben 16 milliárd forintot tesz ki az iparűzési adóbevétel, és kiemelten magas hazai (összesen 26,2 milliárd), önerős (8 milliárd) és uniós (4,4 milliárd) fejlesztési forrásokkal számol.

Biztosítja a feladatellátáshoz igazodó, biztonságos, a humánerőforrásokat szem előtt tartó működtetést, a többéves fejlesztések folytatását, a saját bevételek mértékének stabil fenntartását és a tartalékképzést.

A saját bevételekről szólva a polgármester hangsúlyozta, hogy a fehérváriaknak magánszemélyként nem kell helyi adót fizetniük és 1,5 millió Ft adóalapig a vállalkozások is adómentességet élveznek, ami mintegy háromezer fehérvári kis- és középvállalkozást érint.

A főösszeg több mint felét fejlesztésekre, felújításokra, míg a fennmaradó részt városüzemeltetésre, működtetésre, térségi ellátásra, jóléti kiadásokra fordítja a város. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot fordít a város.

Az önerős önkormányzati fejlesztések – mint az Ybl Miklós intézményfejlesztési, a Saára Gyula útfelújítási és a parkoló-fejlesztési program, az orvosi rendelők felújítását is célzó Kégl György Városi Egészségügyi Program, a közbiztonsági program és egyéb, a szociális, az oktatási, a kulturális-közművelődési területeket érintő fejlesztések – tovább folytatódnak. A polgármester szólt továbbá a Modern Városok Program beruházásairól és az egyedi, valamint az ITP projektekről is.

A tájékoztatást követően a tagok hozzászólásai, kérdései érintették többek között az új IKARUS buszok gyártásának a fontosságát, a csapadékvíz-elvezetéshez kapcsolódó, valamint az útfelújítások beruházásainak kérdéseit, a szociális ágazatot érintő fejlesztések részleteit.

Közélet

 1. Közel kétszáz leendő hallgató a BCE Székesfehérvári Campusának nyílt napján

  Ismét megtelt a székesfehérvári campus a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napján, amelyen közel kétszáz leendő hallgató vett részt. A résztvevők fele Fejér megyéből érkezett, de sokan jöttek Budapestről és Pest megyéből is. A nyílt nap programjaira az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt várták.

  2019.01.18.
 2. Múzeumigazgatót is választott pénteken a Székesfehérvár képviselőtestülete

  Pénteken délelőtt tartotta idei első ülését Székesfehérvár képviselőtestülete, melyen Pokrovenszki Krisztiánt választották a Szent István Király Múzeum igazgatójának. Kiválasztották a Batthyány úti orvosi rendelő teljes felújításának kivitelezőjét és az üzletek nyitvatartásához igazították a 35-ös busz menetrendjét, mely március 1-től a munkaszüneti napokon is kimegy a bevásárlóközpontig. A 2019-es első testületi ülésen pedig már érezni lehetett a közelgő választásokat is.

  2019.01.18.
 3. Gyertyaszentelő Boldogasszony - hálaadás és püspöki mise a Megszentelt Élet Napján

  Február 2-án, szombaton Gyertyaszentelő Boldogasszony és Urunk bemutatása napján, 10 órakor a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét. Az ünnep az egész egyház felelősségére hívja fel a figyelmet, hogy a Krisztusba vetett hitre kell hívni a kereső embereket, akik az élet különféle kérdéseire természetfeletti utakat keresnek.

  2019.01.18.
 4. Az igazságra törekedj - ökumenikus imahét kezdődik Székesfehérváron

  Az igazságra és csakis az igazságra törekedj! – ezzel a mózesi jelmondattal rendezik meg január 20-a és január 27-e között az Ökumenikus imahetet Székesfehérváron. Az istentiszteletek minden nap este hatkor kezdődnek. 

  2019.01.17.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek