A meleg sem riasztotta el a TESZ-futás indulóit

Óriási hősgében rendezték a 8. TESZ-futást a Várkörúton és a Rákóczi úton. A munkahelyi és családi csapatok versenye mellett egyénileg is le ehetett futni a 4.8 vagy 11 kilométeres távokat, utána pedig a Depónia Futás keretében egy kört teljesítettek, akik egy összelapított PET-palackkal beneveztek.
2019.06.10. 20:57 |

2012-ben rendezte meg először az ARAK, a Depónia Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért futást, alapvetően a környezetvédelmi világnaphoz kötődően, a szelektív hulladékgyűjtést és a környezettudatos életmódot népszerűsítve.

A június első vasárnapján esedékes futás néhány éve átkerült pünkösdhétfőre, a délelőtti időpontból kora este lett, de a rekkenő hőség így is alaposan próbára tette a futókat.

 Több százan érkeztek összelapított PET-palackokkal, hogy a helyszínen benevezzenek a Depónia-futásra, ami a program második része volt. Ajándék póló járt az erre érkezőknek, de előttük azoké a futóké volt a terep, akik a hosszabb távokon indultak.

A Rákóczi úton és a Várkörúton zajlott a verseny, amelyben szokás szerint családi és munkahelyi csapatok is indultak. Ezek három főből álltak, az összesített időeredményük határozta meg a helyezést. A családi csapatok egy kört (1.6 km), a munkahelyiek hármat (4.8) futottak. Szintén ebben a mezőnyben futottak az egyéni indulók, akik vagy 4.8 vagy 11 kilométert teljesítettek – különösen az utóbbihoz kellett nagy kitartás a hőségben. A szervezők külön díjazták a női és férfi mezőnyben is a 18 év alattiakat, a 35 év alattiakat és az ennél idősebbeket. Profi versenyzők, futók, triatlonosok is voltak a TESZ-futáson, de a többséget ismét az önmagukat is legyőző, Székesfehérváron szerencsére szép számban található amatőr futók alkották. A versenyt indító Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, nagyon fontos és támogatandó kezdeményezés az ARAK-é, amely évről évre bizonyítja, hogy Fehérváron rengetegen szeretnek futni.
A kora esti programot a Deoónia-futás zárta, amely "zöldbe borította" a belvárost: az egyenpólóba bújó gyerekek és felnőttek együtt kocogtak egy kört.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Baji Balázs: jó és erős mezőny várható Fehérváron

  Erős mezőnyre, önmagától pedig jó teljesítményre számít Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó a 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyet augusztus 19-én rendeznek Székesfehérváron.

  2020.07.05.
 2. Mancz foci a futball legendáival Fehérváron

  Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Mancz focit, a lakótelep betonrengetege között megbúvó kispályás futballtalálkozót. Idén is legendákkal telt meg a tér, Tiber Krisztián az egykori gólkirály, Sitku Illés a Videoton kitűnősége mellett, felfedezhettük a nézők között Fister Ferencet, Nagy II Jánost, Vadász Imrét is, de ott volt Tóth István a Volán örök vezére, illetve megannyi régi ismerős a futballpályákról és a lelátókról.

  2020.07.04.
 3. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 4. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak