A meleg sem riasztotta el a TESZ-futás indulóit

Óriási hősgében rendezték a 8. TESZ-futást a Várkörúton és a Rákóczi úton. A munkahelyi és családi csapatok versenye mellett egyénileg is le ehetett futni a 4.8 vagy 11 kilométeres távokat, utána pedig a Depónia Futás keretében egy kört teljesítettek, akik egy összelapított PET-palackkal beneveztek.
2019.06.10. 20:57 |

2012-ben rendezte meg először az ARAK, a Depónia Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért futást, alapvetően a környezetvédelmi világnaphoz kötődően, a szelektív hulladékgyűjtést és a környezettudatos életmódot népszerűsítve.

A június első vasárnapján esedékes futás néhány éve átkerült pünkösdhétfőre, a délelőtti időpontból kora este lett, de a rekkenő hőség így is alaposan próbára tette a futókat.

 Több százan érkeztek összelapított PET-palackokkal, hogy a helyszínen benevezzenek a Depónia-futásra, ami a program második része volt. Ajándék póló járt az erre érkezőknek, de előttük azoké a futóké volt a terep, akik a hosszabb távokon indultak.

A Rákóczi úton és a Várkörúton zajlott a verseny, amelyben szokás szerint családi és munkahelyi csapatok is indultak. Ezek három főből álltak, az összesített időeredményük határozta meg a helyezést. A családi csapatok egy kört (1.6 km), a munkahelyiek hármat (4.8) futottak. Szintén ebben a mezőnyben futottak az egyéni indulók, akik vagy 4.8 vagy 11 kilométert teljesítettek – különösen az utóbbihoz kellett nagy kitartás a hőségben. A szervezők külön díjazták a női és férfi mezőnyben is a 18 év alattiakat, a 35 év alattiakat és az ennél idősebbeket. Profi versenyzők, futók, triatlonosok is voltak a TESZ-futáson, de a többséget ismét az önmagukat is legyőző, Székesfehérváron szerencsére szép számban található amatőr futók alkották. A versenyt indító Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, nagyon fontos és támogatandó kezdeményezés az ARAK-é, amely évről évre bizonyítja, hogy Fehérváron rengetegen szeretnek futni.
A kora esti programot a Deoónia-futás zárta, amely "zöldbe borította" a belvárost: az egyenpólóba bújó gyerekek és felnőttek együtt kocogtak egy kört.

Sport

 1. Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

  A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.

  2019.08.24.
 2. Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

  Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

  2019.08.24.
 3. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szeptember 21-én

  Szeptember 21-én, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz. - jelentette be honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása csütörtökön. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.08.23.
 4. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak