A második félidőben átgyalogolt a Siófok az Alba Fehérvár KC-n

Az első félidőben szépen tartotta magát az Alba Fehérvár KC, de fordulás után lezárta a nyitott kérdéseket a Siófok, amely győzelmével biztosan bronzérmes a női kézilabda bajnokságban. Deli Rita együttesének ez volt az utolsó hazai mérkőzése a szezonban.
2019.05.08. 20:22 |

Nagy kérdés mire jutott volna az EHF-kupa döntős Siófok ellen az Alba Fehérvár KC, ha Nascimento is játszik, de világklasszis brazil szélső, combsérülése miatt csak a lelátóról követhette az eseményeket. A fehérváriak egy évvel ezelőtt az Érdet verték az utolsó hazai meccsen, a bravúrt nem sikerült megismételni a Siófok ellen.

Már a mérkőzés elején meglépett három-négy góllal a Siófok, amely néhány nappal ezelőtt még az EHF-Kupa döntőjének első mérkőzésén szerepelt a dán Esbjerg ellen. A világválogatott vendégek átmentették formájukat a fehérvári meccsre, de Temes Bernadették becsülettel igyekeztek utólérni a Balaton-partiakat. Az első harminc percben mindkét kapus parádézott: Györkös a Fehérvárban, Dedu a Siófokban. A vendégek Mendyt igyekeztek ellehetleníteni, úgyhogy a francia sajnos nem sok sót evett meg támadásban. De így is csak legfeljebb három-négy gólra tudott ellépni a Siófok.

A második félidő elején döntésre vitte a Siófok a mérkőzést, tíz perc alatt nyolc gólra növelte a különbséget, az Alba pedig ekkor már nem tudott feljebb jönni. A Siófok sebessége és Dedu védései megpecsételték a Deli-lányok sorsát. A végeredmény: 20-30 lett, ezzel pedig a hasonló postai irányítószámmal rendelkező Érdtől elvette a Siófok a bajnoki bronzérmet.

Az Alba Fehérvár KC a bajnokság hetedik helyéről várhatja a jövő szombati zárófordulót, a Békéscsaba elleni idegenbeli mérkőzést.

Alba Fehérvár KC - Siófok 20-30 (10-13)
Alba Fehérvár KC: Györkös (kapus), Májer, Zhilinskaite 5, Mendy 3, Gorshenina 4, Pelczéder, Utasi, Boldizsár, Temes 3 (3), Szarka 1, Rózsás 1, Varga 3 (1).

Sport

 1. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 2. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 3. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.
 4. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak