A Magyar Honvédség egyik legnagyobb katonai szervezete is segítette az Alba Bástya Központot

Szerdán délután adták át az Alba Bástya Központban a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred törzse által szervezett jótékonysági akció keretében összegyűjtött édességeket, játékokokat és tisztítószereket.
2022.12.14. 18:01 |
A Magyar Honvédség egyik legnagyobb katonai szervezete is segítette az Alba Bástya Központot

Ez az adomány nagyon jó helyre került és bízom abban, hogy advent időszaka jó lehetőség arra, hogy segítsük a rászoruló családokat – mondta Páli Zoltán ezredes a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula területvédelmi Ezred parancsnoka. Az adományozás nem csak fizikailag, hanem lelkileg is nagyon fontos, mert azok az emberek, akik krízishelyzetbe kerültek visszanyerik méltóságukat. Az ezredes Lőrincz L. László gondolataival kívánt boldog ünnepeket: "Ha keveset adsz is, ha szívből adod, soknak számít"

Nem csak pusztán adományokról van szó, hanem hosszas egyeztetés után olyan dolgokat hoztak a katonák, amiket kértek a központ szakemberei - mondta Tisztl Henrik az Alba Bástya igazgatója.

Filó László a Magyar Pünkösdi Egyház Csetényi Gyülekezetének lelkipásztora arról beszélt az adományok átadásakor, hogy adventkor sokszor felmerül bennünk, hogy segítsünk másoknak, de mi van azokkal, akik segítenek másokon? Nem könnyű családokkal foglalkozni és látni azokat az élethelyzeteket, ahol valóban szükség van segítségre. Ehhez erő is kell, hiszen néha nehéz döntéseket is kell hozni.

Az Önök lelkéből jöjjön a világosság, de önöknek is töltődnie kell és örülni annak, amit tesznek!

Máté evangéliumából olvasott fel: "Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!"