A magyar bajnokság felsőházába jutott a Fehérvár Rugby Club

Szombaton Kecskeméten léptek pályára a fehérvári rögbisek, ahol a tavalyi rivális Szekerce csapata fogadta őket. A tét nem volt kisebb, mint az NB I felsőházába jutás. A játékosállomány tekintetében a két csapat ellentéte egymásnak, hiszen a hazai csapat idősebb rutinos játékosokból áll, addig a fehérvári srácok fiatalok és gyorsak. Kecskemét Szekerce - Fehérvár Rugby Club 38-49
2018.11.06. 13:19 |

A kezdőrúgást követően a vendéglátók gyorsan pontra váltották rutinjukat, amit a fehérváriak pár percen belül be is hoztak. Ettől kezdve záporoztak a pontok, félidőben 19-17-re vezettek a fehérváriak.

A tíz perces frissítés után tovább folytatódott az adok-kapok, de a hazaiak már nem tudtak vezetést szerezni, a nagy iramot diktáló Fehérvár Rugby Club elfárasztotta a Szekerce játékosait és az ifjúsági válogatottban szereplő fiatal tehetség, a fehérvári Molnár Barna is megszerezte első felnőtt korosztályos célját egy 60 méteres támadásból. Tétmérkőzésen először szerzett pontot Kiss Bálint, a Fehérvár második soros játékosa is.

A 38-49-es eredményhez az idén irányítóként remekelő és változatlanul a leginkább ponterős fehérvári játékos Kerék Ádám 15 ponttal, a hibátlanul rúgó Őrsi Dávid 14, Kovács Máté pedig 10 egységgel járult hozzá.

A csapat ezzel a győzelemmel csatlakozott a magyar rögbi bajnokság legjobb hat csapatához és tavasszal a felsőházban szerepel.

Sport

 1. Szerdán délután fél egykor nyit a jegypénztár a Sóstón

  Helyszíni jegyvásárlásra 12:30-tól lesz lehetőség és szurkolói különbuszok is indulnak. A MOL Vidi FC november 21-én, szerdán veszi először meccsnapon birtokba Székesfehérvár új sportlétesítményét, az új Sóstói Stadiont. A Piac téri VidiShop szerdán 15 órakor zár, a stadionnál található 16:30-kor nyílik. Szurkolói információk a vidi.hu-n!

  2018.11.20.
 2. Ranglistasikerek, Év Sportolója címek, Aranyjelvények – Alba triatlonos elismerések

  Kijutott bőven az elismerésből az Alba Triatlon SE sportolóinak a sportág esztendejét lezáró Triatlon Bálon, vagyis a hagyományos díjátadó gálán. A fehérvári klub az összetett egyesületi rangsorban nyolcadik lett.

  2018.11.20.
 3. "Mikulásváró" tollaslabda versenyt rendeznek szombaton Seregélyesen

  Kezdőktől a gakorlott játékosokig várja a résztvevőket a Pelikán Diáksport Egyesület szombati tollaslabda versenyére, a seregélyesi iskola tornacsarnokába. Az amatőr versenyen tudásszint szerinti csoportokban játszhatnak az indulók, alsó tagozatos kicsiktől a rutinos felnőttekig.

  2018.11.20.
 4. Ismét lesz Fehérvári Futballfesztivál a két ünnep között a VOK-ban

  December 27-én, csütörtökön reggel 8 órakor kezdődik az idén a XIX. Videoton Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport-és Egészségnapok Határok Nélkül nevet viselő hagyományos év végi eseménye. December 27. és 30-a között ismételten aktív, tartalmas és élménydús kikapcsolódási lehetőség várja mindazokat, akik ellátogatnak a Videoton Oktatási Központba. A tornára december 10-ig lehet jelentkezni.

  2018.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak