A magyar bajnokság felsőházába jutott a Fehérvár Rugby Club

Szombaton Kecskeméten léptek pályára a fehérvári rögbisek, ahol a tavalyi rivális Szekerce csapata fogadta őket. A tét nem volt kisebb, mint az NB I felsőházába jutás. A játékosállomány tekintetében a két csapat ellentéte egymásnak, hiszen a hazai csapat idősebb rutinos játékosokból áll, addig a fehérvári srácok fiatalok és gyorsak. Kecskemét Szekerce - Fehérvár Rugby Club 38-49
2018.11.06. 13:19 |

A kezdőrúgást követően a vendéglátók gyorsan pontra váltották rutinjukat, amit a fehérváriak pár percen belül be is hoztak. Ettől kezdve záporoztak a pontok, félidőben 19-17-re vezettek a fehérváriak.

A tíz perces frissítés után tovább folytatódott az adok-kapok, de a hazaiak már nem tudtak vezetést szerezni, a nagy iramot diktáló Fehérvár Rugby Club elfárasztotta a Szekerce játékosait és az ifjúsági válogatottban szereplő fiatal tehetség, a fehérvári Molnár Barna is megszerezte első felnőtt korosztályos célját egy 60 méteres támadásból. Tétmérkőzésen először szerzett pontot Kiss Bálint, a Fehérvár második soros játékosa is.

A 38-49-es eredményhez az idén irányítóként remekelő és változatlanul a leginkább ponterős fehérvári játékos Kerék Ádám 15 ponttal, a hibátlanul rúgó Őrsi Dávid 14, Kovács Máté pedig 10 egységgel járult hozzá.

A csapat ezzel a győzelemmel csatlakozott a magyar rögbi bajnokság legjobb hat csapatához és tavasszal a felsőházban szerepel.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak