A magyar bajnokság felsőházába jutott a Fehérvár Rugby Club

Szombaton Kecskeméten léptek pályára a fehérvári rögbisek, ahol a tavalyi rivális Szekerce csapata fogadta őket. A tét nem volt kisebb, mint az NB I felsőházába jutás. A játékosállomány tekintetében a két csapat ellentéte egymásnak, hiszen a hazai csapat idősebb rutinos játékosokból áll, addig a fehérvári srácok fiatalok és gyorsak. Kecskemét Szekerce - Fehérvár Rugby Club 38-49
2018.11.06. 13:19 |

A kezdőrúgást követően a vendéglátók gyorsan pontra váltották rutinjukat, amit a fehérváriak pár percen belül be is hoztak. Ettől kezdve záporoztak a pontok, félidőben 19-17-re vezettek a fehérváriak.

A tíz perces frissítés után tovább folytatódott az adok-kapok, de a hazaiak már nem tudtak vezetést szerezni, a nagy iramot diktáló Fehérvár Rugby Club elfárasztotta a Szekerce játékosait és az ifjúsági válogatottban szereplő fiatal tehetség, a fehérvári Molnár Barna is megszerezte első felnőtt korosztályos célját egy 60 méteres támadásból. Tétmérkőzésen először szerzett pontot Kiss Bálint, a Fehérvár második soros játékosa is.

A 38-49-es eredményhez az idén irányítóként remekelő és változatlanul a leginkább ponterős fehérvári játékos Kerék Ádám 15 ponttal, a hibátlanul rúgó Őrsi Dávid 14, Kovács Máté pedig 10 egységgel járult hozzá.

A csapat ezzel a győzelemmel csatlakozott a magyar rögbi bajnokság legjobb hat csapatához és tavasszal a felsőházban szerepel.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak