A litván Juventus Utena lesz az Alba ellenfele a FIBA-Europe Cupban

Elkészítették a nyolcaddöntő sorsolását a Fiba Europe Cup sorozatban. A második körből csoportelsőként továbbjutó fehérvári kosarasok a Bajnokok Ligájából érkező litván csapattal játszanak a továbbjutásért, a párharc első meccse idegenben, a visszavágó Fehérváron lesz.
2018.02.08. 12:54 |

Az Alba magabiztosan jutott a tizenhat közé, ahol a FIBA Europe Cup csoportelső- és második helyezettjei mellett két harmadik, valamint a magasabban jegyzett Bajnokok Ligája csoportköréből most kieső együttesek várták a sorsolást. Innentől egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem, az európai szövetség illetékesei különösebb kiemelés nélkül rendelték egymás mellé a párokat. Az Albára a sorsolás vége felé került sor, és a BL-ből érkező litván Juventus Utena lett Lóránt Péterék ellenfele.

A litvánok a sikeres selejtező után összesen tizennégy meccset játszottak a Bajnokok Ligájában, ellenfelük volt többek között az Alba elleni selejtezőből továbbjutó török Pinar Karsyaka. A törökök oda-vissza verték az Utenát, amelynek összesen négy győzelme volt a csoportjában, tíz vereség mellett. Idegenben csak egyszer nyertek a litvánok, akiknek keretében négy amerikai és egy ukrán légiós mellett ott van többek között a Pakson is megforduló bedobó, Laurynas Samenas.
A két csapat először március 7-én a Juventus Utena otthonában, majd a visszavágón március 14-én, Székesfehérváron csap össze.

Sport

 1. ARAK AKTIV - kilencedik alkalommal indult útjára a kisiskolások versenye

  Kilencedik alkalommal indult útjára az ARAK AKTIV versenysorozata, hogy a fehérvári iskolákban színes és látványos gyakorlataival megismertesse az atlétika versenyszámait az alsó tagozatos kisdiákokkal. Az idei verseny a Szent Imre Általános Iskolában indult kedden.

  2018.02.20.
 2. Fehérvári helyezések a megyei sakk diákolimpia csapat döntőiben

  Szombaton ismét a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola adott otthont a megyei sakk diákolimpia versenyének, ezúttal a csapatversenyt rendezték meg az iskolában. A verseny tétje a korcsoportonkénti megyei bajnoki cím, és a szombathelyi országos döntőbe jutás volt. 

  2018.02.20.
 3. Kovács Zoltán: Huszti hazatérése pozitív üzenetet hordoz

  „Huszti Szabolcs hazatérése pozitív üzenetet hordoz a magyar labdarúgás számára.” - mondta Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója hétfőn, aki hozzátette: „nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak.”

  2018.02.20.
 4. A tóvárosi lányok nyerték meg a városi kosárlabda diákolimpia döntőjét

  A Tóvárosi Általános Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium vívta a 2017/2018 tanévi Székesfehérvár városi IV. korcsoportos - 2003-ban és 2004-ben született tanulók - lány kosárlabda diákolimpia döntőjét hétfőn, az Alba Regia Sportcsarnokban. A versenyt Thuróczy Nóra, az Építők és a magyar válogatott legendás kosárlabdázója emlékére rendezték meg, a díjakat Székesfehérvár polgármestere adta át. 

  2018.02.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak