A litván Juventus Utena lesz az Alba ellenfele a FIBA-Europe Cupban

Elkészítették a nyolcaddöntő sorsolását a Fiba Europe Cup sorozatban. A második körből csoportelsőként továbbjutó fehérvári kosarasok a Bajnokok Ligájából érkező litván csapattal játszanak a továbbjutásért, a párharc első meccse idegenben, a visszavágó Fehérváron lesz.
2018.02.08. 12:54 |

Az Alba magabiztosan jutott a tizenhat közé, ahol a FIBA Europe Cup csoportelső- és második helyezettjei mellett két harmadik, valamint a magasabban jegyzett Bajnokok Ligája csoportköréből most kieső együttesek várták a sorsolást. Innentől egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem, az európai szövetség illetékesei különösebb kiemelés nélkül rendelték egymás mellé a párokat. Az Albára a sorsolás vége felé került sor, és a BL-ből érkező litván Juventus Utena lett Lóránt Péterék ellenfele.

A litvánok a sikeres selejtező után összesen tizennégy meccset játszottak a Bajnokok Ligájában, ellenfelük volt többek között az Alba elleni selejtezőből továbbjutó török Pinar Karsyaka. A törökök oda-vissza verték az Utenát, amelynek összesen négy győzelme volt a csoportjában, tíz vereség mellett. Idegenben csak egyszer nyertek a litvánok, akiknek keretében négy amerikai és egy ukrán légiós mellett ott van többek között a Pakson is megforduló bedobó, Laurynas Samenas.
A két csapat először március 7-én a Juventus Utena otthonában, majd a visszavágón március 14-én, Székesfehérváron csap össze.

Sport

 1. Látványos megnyitóval készülnek - Zúgjon a Hajrá, Vidi, Hajrá, Fehérvár!

  November 21-én, jövő héten szerdán 17.15-től látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár, a csapat pedig 19 órától lép pályára régi-új otthonában a Sóstón az Újpest FC ellen. A megnyitón Pixa mellett a Wellhello is játszik, lesz 3D vetítés és négyszáz fehérvári táncos látványos koreográfiával készül a megynyitóra.

  2018.11.15.
 2. Sakk minden szerdán és pénteken a Fehérvári Sakk Egyesülettel a Királykúton

  Nagyon jól, két győzelemel kezdte a Nemzeti Sakk Csapatbajnokságot a Fehérvári Sakk Egyesület az NB II Breyer-csoportban. A sakkozók a Királykút Emlékházban minden héten szerdán és pénteken délután négytől egészen késő estig edzenek és játszanak, illetve fontosnak tartják az utánpótlás nevelést.

  2018.11.15.
 3. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 4. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak