„A legnagyobb ajándék, hogy szerethetjük egymást" - idén újra lesz Vízivárosi Advent

Közös sajtótájékoztató keretében jelentették be a három választókerület képviselői az idei Vízivárosi Advent programjait. Visszatérnek a kisgyermekek és nyugdíjasok karácsonyi műsorai, valamint nem maradhat el a szokásos forró tea és sütemény sem. Egy év kihagyás után visszatér a Vízivárosi Advent.
2021.11.23. 15:14 |

Advent, a karácsony előszobája - a Vízivárosban újra

Kedden délelőtt a 3., a 4. és a 11. választókerület képviselői, dr. Horváth Miklósné, Deák Lajosné és Molnár Tamás közös sajtótájékoztatót tartottak a Vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodában. A képviselők nagy örömmel jelentették be, hogy egy év kihagyás után visszatér a Vízivárosi Advent. A 2012 óta rendszeresen megrendezett adventi programsorozat keretében több korosztály is megmutathatja ünnepi műsorát: óvodások, iskolások és nyugdíjasok műsorai színesítik majd az érdeklődők szombatjait.

„Bármit bezárhatnak, de a szívünket kinyithatjuk. Idén mindenképpen együtt szeretnénk ünnepelni önökkel, szeretetben, békességben. Hiszen jusson eszünkbe a karácsonyi készülődéskor: a legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, hogy szerethetjük egymást.”– kezdte szívhez szóló gondolatait dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő. Elmondta, hogy ugyan a pandémiás helyzet miatt nem biztos, hogy minden hétvégén zárt térben tudják megrendezni a programokat, de arra buzdít minden ünnepre készülőt, hogy a decemberi zord időjárás ellenére is látogassanak el a Zöldfa térre.

Fontos megemlíteni, hogy idén a szokásos négy adventi szombat helyett három alkalommal rendeznek programokat, mivel a december 11-i szombat munkanap, ezért a harmadik és a negyedik hétvégén esedékes programokat összevonták. „Szeretnénk, ha az évvégi hajtást és stresszt feledve, egy jó tea és sütemény társaságában jól éreznék magukat a résztvevők.” – hangsúlyozta Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Deák Lajosné képviselő azt emelte ki: szinte már hagyomány a hagyományban, hogy az első szombat a 11. választókörzeté. Ahogy eddig, úgy a mostani programok alatt is betartják majd az aktuális járványügyi rendelkezéséket a helyszíneken, de szeretnék, ha az emberek egy kicsit feledni tudnák a mindennapok problémáit, és nyitott szívvel, örömmel készülődnének a karácsonyi ünnepekre.

A három képviselő köszönetét fejezte ki a Vízivárosi Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodának, a LISZI-nek, hogy a színes és kreatív programok sokasága létrejöhet.

A Vízivárosi Advent részletes programjairól az érintett önkormányzati képviselők közösségi oldalain, valamint a LISZI oldalán tájékozódhatnak majd.

Fehérvári színes

 1. Az Alba Fehérvár kézilabdázói, kosárlabdázói is segítették a rászoruló családokat

  Csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban jótékony céllal gyülekeztek az adományozók. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hagyományt teremtett azzal, hogy az adventi időszakban adják át azokat az adományokat, amit a rászoruló családoknak gyűjtöttek, az összegyűlt pénzből édességet és gyümölcsöt vásároltak.

  2021.12.02.
 2. Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára a szombati családi napon

  Közös horgolást és adománygyűjtést szervez a családi nap keretében december 4-én, szombaton a Székesfehérvári Polipvilág csoport. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a csoport tagjai megtanítják a résztvevőknek a koraszülötteket segítő kis polipok és más figurák horgolási technikáját.

  2021.12.02.
 3. Béke, harmónia és egészség vár a Barátok kávézó és teázóban

  Nyáron nyitották meg a hangulatot, nyugalmat árasztó Barátok Kávézó és Teázót Székesfehérvár Belvárosában, az egykori ferences rendházban. A Városház tér 4. szám alatti vendéglátóhelyen a házias süteményeken és felfrissítő italokon kívül Fejér megyei alapanyagokból készült gyógyteák, szörpök és lekvárok is kaphatóak.

  2021.12.02.
 4. Mikulásváró délutánt szerveznek a Baptista Gyermekotthon lakóinak

  Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja helyi szervezete megbízásából december 6-án, hétfőn 15 órától.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár