A legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is tiszteletét tette a Városházán

A Városháza Díszterme adott otthont a Magyar Olimpiai Akadémia 70. Vándorgyűlésének szombaton. A rendezvényen bemutatták a meghívott olimpikonokat és vendégeket, kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, valamint, előadások, beszámolók hangzottak el az elért eredményekkel, sportlétesítményekkel, előkészületekkel kapcsolatosan. Az eseményen - számos más élő legenda mellett - részt vett Keleti Ágnes és Liu Shaoang, a legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is.
2018.06.09. 16:45 |

Egy város életében a sport - a kultúra mellett - egy olyan összekötő kapocs, mely a közösséget építi, a lokálpatriotizmust elmélyíti.” - emelte ki ünnepi köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki megköszönte a Magyar Olimpiai Akadémiának, hogy Székesfehérvárra hozta a jubileumi, 70. Vándorgyűlését, bemutatta a Városháza Dísztermének történelmi vonatkozásait, továbbá, a későbbiek során prezentációt is tartott Székesfehérvár sportéletéről.

Másodszor lehetünk vendégek Székesfehérváron, ebben a sportot szerető és értő történelmi városban, amely sok szálon kötődik a magyar olimpiai mozgalomhoz.” - hangsúlyozta Dr. Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, aki ezt követően a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteleti érmeit adta át.

Az eseményen a Magyar Olimpiai Akadémia elismerését kapta Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, Gedó György, olimpiai bajnok ökölvívó, Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnok öttusázó és Liu Shaoang, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Wichmann Tamás, olimpiai ezüstérmes kenus, Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Rácz Lajos, olimpiai ezüstérmes birkózó, Mohácsi Ferenc, olimpiai bronzérmes kenus, Seres Ferenc, olimpiai bronzérmes birkózó, Tóth István, az Alba Volán SC elnöke és Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezetője. Elismerést kaptak továbbá a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagjai, így Dr. Aján Tamás, Győr Béla, Hencsei Pál, Jakabházyné Mária, Dr. Printz János és Dr. Szikora Katalin is.

Előadást tartott Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Mészáros Attila, alpolgármester, műsort adtak Zentai úti Általános Iskola 3/b osztályos tanulói.

Közélet

 1. Fogantatástól iskoláskorig kísérik a családokat - védőnőket köszöntöttek Fehérváron

  Kedden, a Védőnők Napján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete, és a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály rendezvényén köszöntötték a fehérvári és fejér megyei védőnőket a Magyar Király Szállóban. Az ünnepségen átadták a „Kiváló védőnő" kitüntetéseket is.

  2018.06.19.
 2. Tehetségtámogatás a családban - tánccal és zenével zárul a projekt

  A Nemzeti Tehetségprogram „Tehetségtámogatás a családban” című projektjének zárórendezvényére kerül sor június 21-én, csütörtökön 15 órától a Fejér Megyei Művelődési Központ aulájában, ahol fellép az Eurodance Táncszínház és az Orpheum Kulturális Egyesület is.

  2018.06.18.
 3. A mártírokra emlékeztek a fehérvári zsidóság deportálásának 74. évfordulóján

  A székesfehérvári zsidó temető Mártír Emlékcsarnokában emlékeztek meg vasárnap a 74 esztendővel ezelőtt Fehérvárról és Fejér megyéből deportált mintegy 3 ezer mártírról. A Székesfehérvári Zsidó Hitközség megemlékezésén az istentiszteletet Darvas István, főrabbi és Zucker Immánuel, főkántor vezette.

  2018.06.17.
 4. Ezúttal is sokan voltak a Feketehegy-Szárazréti Egészségnapon

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájában várták Egészségnapra Feketehegy-Szárazrét lakóit szombaton. Ingyenes állapotfelmérés (vérnyomás, vércukor BMI) és különféle szűrővizsgálatok várták a városrészieket, így volt EKG, kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás, boka-kar index meghatározás és melanómaszűrés is. Az eseményre ellátogatott Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is.

  2018.06.16.

Múzeumok éjszakája

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek