A legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is tiszteletét tette a Városházán

A Városháza Díszterme adott otthont a Magyar Olimpiai Akadémia 70. Vándorgyűlésének szombaton. A rendezvényen bemutatták a meghívott olimpikonokat és vendégeket, kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, valamint, előadások, beszámolók hangzottak el az elért eredményekkel, sportlétesítményekkel, előkészületekkel kapcsolatosan. Az eseményen - számos más élő legenda mellett - részt vett Keleti Ágnes és Liu Shaoang, a legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is.
2018.06.09. 16:45 |

Egy város életében a sport - a kultúra mellett - egy olyan összekötő kapocs, mely a közösséget építi, a lokálpatriotizmust elmélyíti.” - emelte ki ünnepi köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki megköszönte a Magyar Olimpiai Akadémiának, hogy Székesfehérvárra hozta a jubileumi, 70. Vándorgyűlését, bemutatta a Városháza Dísztermének történelmi vonatkozásait, továbbá, a későbbiek során prezentációt is tartott Székesfehérvár sportéletéről.

Másodszor lehetünk vendégek Székesfehérváron, ebben a sportot szerető és értő történelmi városban, amely sok szálon kötődik a magyar olimpiai mozgalomhoz.” - hangsúlyozta Dr. Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, aki ezt követően a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteleti érmeit adta át.

Az eseményen a Magyar Olimpiai Akadémia elismerését kapta Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, Gedó György, olimpiai bajnok ökölvívó, Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnok öttusázó és Liu Shaoang, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Wichmann Tamás, olimpiai ezüstérmes kenus, Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Rácz Lajos, olimpiai ezüstérmes birkózó, Mohácsi Ferenc, olimpiai bronzérmes kenus, Seres Ferenc, olimpiai bronzérmes birkózó, Tóth István, az Alba Volán SC elnöke és Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezetője. Elismerést kaptak továbbá a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagjai, így Dr. Aján Tamás, Győr Béla, Hencsei Pál, Jakabházyné Mária, Dr. Printz János és Dr. Szikora Katalin is.

Előadást tartott Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Mészáros Attila, alpolgármester, műsort adtak Zentai úti Általános Iskola 3/b osztályos tanulói.

Közélet

 1. Külföldi ösztöndíj lehetőség tehetséges Székesfehérvári diákoknak

  A Trendhim Scolarship ösztöndíjjal olyan hallgatókat támogatnak, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik ezeken a területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

  2019.01.16.
 2. Látogatási tilalom lesz péntektől Fejér megye kórházaiban

  A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az intézkedésre azért van szükség, mert a megbetegedési arányjelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket.

  2019.01.16.
 3. Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot?

  Az építőipar bedönti a Modern Városok Programot? – teszi fel a kérdést közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A városvezető szerdán közzétett bejegyzésében hívja fel a figyelmet arra a jelenségre – az „elszabadult” beruházási költségekre –, amely minden közpénzzel gazdálkodó szervezet számára nehézséget okoz a fejlesztések megvalósításában.

  2019.01.16.
 4. Kérelmet nyújthatnak be emlékdiplomára a nyugdíjas pedagógusok

  Székesfehérvár Önkormányzata kéri azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik diplomájukat 50, 60, 65, 70 illetve 75 esztendeje vették át, nyújtsák be emlékdiploma iránti kérelmüket. Telefonon és személyesen is lehet segítséget kérni az ügyintézéshez február 28-ig.

  2019.01.16.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek