A legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is tiszteletét tette a Városházán

A Városháza Díszterme adott otthont a Magyar Olimpiai Akadémia 70. Vándorgyűlésének szombaton. A rendezvényen bemutatták a meghívott olimpikonokat és vendégeket, kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, valamint, előadások, beszámolók hangzottak el az elért eredményekkel, sportlétesítményekkel, előkészületekkel kapcsolatosan. Az eseményen - számos más élő legenda mellett - részt vett Keleti Ágnes és Liu Shaoang, a legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is.
2018.06.09. 16:45 |

Egy város életében a sport - a kultúra mellett - egy olyan összekötő kapocs, mely a közösséget építi, a lokálpatriotizmust elmélyíti.” - emelte ki ünnepi köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki megköszönte a Magyar Olimpiai Akadémiának, hogy Székesfehérvárra hozta a jubileumi, 70. Vándorgyűlését, bemutatta a Városháza Dísztermének történelmi vonatkozásait, továbbá, a későbbiek során prezentációt is tartott Székesfehérvár sportéletéről.

Másodszor lehetünk vendégek Székesfehérváron, ebben a sportot szerető és értő történelmi városban, amely sok szálon kötődik a magyar olimpiai mozgalomhoz.” - hangsúlyozta Dr. Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, aki ezt követően a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteleti érmeit adta át.

Az eseményen a Magyar Olimpiai Akadémia elismerését kapta Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, Gedó György, olimpiai bajnok ökölvívó, Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnok öttusázó és Liu Shaoang, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Wichmann Tamás, olimpiai ezüstérmes kenus, Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Rácz Lajos, olimpiai ezüstérmes birkózó, Mohácsi Ferenc, olimpiai bronzérmes kenus, Seres Ferenc, olimpiai bronzérmes birkózó, Tóth István, az Alba Volán SC elnöke és Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezetője. Elismerést kaptak továbbá a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagjai, így Dr. Aján Tamás, Győr Béla, Hencsei Pál, Jakabházyné Mária, Dr. Printz János és Dr. Szikora Katalin is.

Előadást tartott Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Mészáros Attila, alpolgármester, műsort adtak Zentai úti Általános Iskola 3/b osztályos tanulói.

Közélet

 1. Hálaadó istentisztelettel ünnepelték az Olajfa Református Óvoda 20. születésnapját

  Hálaadó istentisztelettel ünnepelték meg az Olajfa Református Óvoda fennállásának 20. évfordulóját szombaton délelőtt a Széchenyi úti református templomban. Az istentiszteleten igét hirdetett Dr. Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora, az intézmény alapító lelkésze.

  2019.05.18.
 2. Az elmúlt nyolc évben jelentősen gyarapodott Székesfehérvár vagyona

  Önkormányzati hitelkonszolidáció kormányzati forrásból, erősödő helyi gazdaság és adóbevételek, egyre növekvő sajáterős fejlesztések – ezek a kulcsszavak jellemzik Székesfehérvár elmúlt évekbeli fejlődését, a város vagyonának gyarapodását. A közgyűlés pénteki ülésén tárgyalta a 2018. évet lezáró zárszámadási rendeletet, amelynek keretében most nem csak az elmúlt esztendő gazdálkodási adatait elemezték.

  2019.05.17.
 3. Közgyűlés - 30 milliárdos vagyonnövekedés, kezdődik a Homonnai és a Poprádi felújítása

  A közgyűlés elején egy perces néma csönddel emlékeztek a 92 éves korában elhunyt Borlói Rudolfra, a zeneiskola egykori igazgatójára, zeneszerzőre. Elfogadta a testület a tavalyi zárszámadást, amiből kiderül, hogy 2010 óta harmincmilliárddal növekedett Fehérvár vagyona. Szó volt a Bébic utcai munkásszállóról, melyet a pénteki közgyűlési döntés értelmében bérbe venne város. Döntött arról is a testület, hogy heteken belül kezdődik az útépítés a Homonnai és a Poprádi utcákban.

  2019.05.17.
 4. Fehérváron zárult a Számvevőszék és a Közbeszerzési Hatóság tudásmegosztó sorozata

  Országos tudásmegosztó rendezvénysorozat zárult le az Állami Számvevőszék, a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetségének szervezésében csütörtökön, Székesfehérváron. A februárban indított hat helyszínes szemináriumsorozaton az ÁSZ és a Közbeszerzési Hatóság szakemberei a 23 megyei jogú város összesen 152 gazdasági társaságának vezetőivel, képviselőivel osztották meg tapasztalataikat. 

  2019.05.16.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek