A legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is tiszteletét tette a Városházán

A Városháza Díszterme adott otthont a Magyar Olimpiai Akadémia 70. Vándorgyűlésének szombaton. A rendezvényen bemutatták a meghívott olimpikonokat és vendégeket, kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, valamint, előadások, beszámolók hangzottak el az elért eredményekkel, sportlétesítményekkel, előkészületekkel kapcsolatosan. Az eseményen - számos más élő legenda mellett - részt vett Keleti Ágnes és Liu Shaoang, a legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is.
2018.06.09. 16:45 |

Egy város életében a sport - a kultúra mellett - egy olyan összekötő kapocs, mely a közösséget építi, a lokálpatriotizmust elmélyíti.” - emelte ki ünnepi köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki megköszönte a Magyar Olimpiai Akadémiának, hogy Székesfehérvárra hozta a jubileumi, 70. Vándorgyűlését, bemutatta a Városháza Dísztermének történelmi vonatkozásait, továbbá, a későbbiek során prezentációt is tartott Székesfehérvár sportéletéről.

Másodszor lehetünk vendégek Székesfehérváron, ebben a sportot szerető és értő történelmi városban, amely sok szálon kötődik a magyar olimpiai mozgalomhoz.” - hangsúlyozta Dr. Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, aki ezt követően a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteleti érmeit adta át.

Az eseményen a Magyar Olimpiai Akadémia elismerését kapta Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, Gedó György, olimpiai bajnok ökölvívó, Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnok öttusázó és Liu Shaoang, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Wichmann Tamás, olimpiai ezüstérmes kenus, Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Rácz Lajos, olimpiai ezüstérmes birkózó, Mohácsi Ferenc, olimpiai bronzérmes kenus, Seres Ferenc, olimpiai bronzérmes birkózó, Tóth István, az Alba Volán SC elnöke és Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezetője. Elismerést kaptak továbbá a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagjai, így Dr. Aján Tamás, Győr Béla, Hencsei Pál, Jakabházyné Mária, Dr. Printz János és Dr. Szikora Katalin is.

Előadást tartott Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Mészáros Attila, alpolgármester, műsort adtak Zentai úti Általános Iskola 3/b osztályos tanulói.

Közélet

 1. Idén is fiatalok utcaszínházi előadásával emlékezik a város október 23-án

  Az idén "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére október 23-án kedden 16 órakor. A történet egy sajátos generációs eszmélést mutat be fiatalos lendülettel, nyelvezettel, olykor humorral és iróniával.

  2018.10.16.
 2. Vándorkiállítás az Óbudain a 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére

  2018-ban ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A jeles évfordulóra a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást készített, amely betekintést enged e 170 éves időszak történéseibe, továbbá bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait. A tárlat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán nyílt meg kedden délelőtt.

  2018.10.16.
 3. Megnyílt az Egészségfejlesztési Iroda a Jancsár utca 1. szám alatt

  Egy országos hálózat részeként Egészségfejlesztési Iroda nyílt Székesfehérváron, a Jancsár utca 1. szám alatti orvosi rendelőben. Az öt munkatárssal működő iroda kialakítására és működtetésére a Humán Szolgáltató Intézet 90 millió forintos, nyertes EFOP-pályázata és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása adott lehetőséget.

  2018.10.16.
 4. 25 esztendős a Prohászka-templom Karitász csoportja - jótékonysági est lesz pénteken

  A Prohászka templom karitász csoportjának életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel 25 évvel ezelőtt kezdte el a csoport a szeretetszolgálatát. Az évforduló alkalmából október 19-én, pénteken 19 órától jubileumi estet rendeznek. Az ünnepi műsor mellett festményekből nyílik kiállítás: a felajánlott alkotások megvásárlásából befolyt támogatást és az este adományait jótékonysági célokra fordítják. A rendezvényt és a jubiláló tagokat Spányi Antal, megyés püspök köszönti. 

  2018.10.16.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek