A legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is tiszteletét tette a Városházán

A Városháza Díszterme adott otthont a Magyar Olimpiai Akadémia 70. Vándorgyűlésének szombaton. A rendezvényen bemutatták a meghívott olimpikonokat és vendégeket, kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, valamint, előadások, beszámolók hangzottak el az elért eredményekkel, sportlétesítményekkel, előkészületekkel kapcsolatosan. Az eseményen - számos más élő legenda mellett - részt vett Keleti Ágnes és Liu Shaoang, a legidősebb és a legfiatalabb olimpiai bajnok is.
2018.06.09. 16:45 |

Egy város életében a sport - a kultúra mellett - egy olyan összekötő kapocs, mely a közösséget építi, a lokálpatriotizmust elmélyíti.” - emelte ki ünnepi köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki megköszönte a Magyar Olimpiai Akadémiának, hogy Székesfehérvárra hozta a jubileumi, 70. Vándorgyűlését, bemutatta a Városháza Dísztermének történelmi vonatkozásait, továbbá, a későbbiek során prezentációt is tartott Székesfehérvár sportéletéről.

Másodszor lehetünk vendégek Székesfehérváron, ebben a sportot szerető és értő történelmi városban, amely sok szálon kötődik a magyar olimpiai mozgalomhoz.” - hangsúlyozta Dr. Aján Tamás, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, aki ezt követően a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteleti érmeit adta át.

Az eseményen a Magyar Olimpiai Akadémia elismerését kapta Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, Gedó György, olimpiai bajnok ökölvívó, Vörös Zsuzsanna, olimpiai bajnok öttusázó és Liu Shaoang, olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Wichmann Tamás, olimpiai ezüstérmes kenus, Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Rácz Lajos, olimpiai ezüstérmes birkózó, Mohácsi Ferenc, olimpiai bronzérmes kenus, Seres Ferenc, olimpiai bronzérmes birkózó, Tóth István, az Alba Volán SC elnöke és Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezetője. Elismerést kaptak továbbá a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának tagjai, így Dr. Aján Tamás, Győr Béla, Hencsei Pál, Jakabházyné Mária, Dr. Printz János és Dr. Szikora Katalin is.

Előadást tartott Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Mészáros Attila, alpolgármester, műsort adtak Zentai úti Általános Iskola 3/b osztályos tanulói.

Közélet

 1. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil emléktábláját

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.
 2. Ribi Péter vette át az idei Szent István Emlékérmet és Díjat

  Tizenötödik alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat, az idei díjazott Ribi Péter, a Fehérvár Travel Kft. ügyvezetője volt. A magánszemélyek által, 2004-ben alapított díjat minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége szolgált iránymutatásul.

  2018.08.17.
 3. Királyszobor - felavatták Horváth János egész alakos alkotását Kisfaludon

  A Szabadművelődés Háza kezdeményezésére, Székesfehérvár Közgyűlésének támogatásával pénteken ünnepélyes keretek között avatták fel Horváth János Királyszobor című egész alakos faszobrát a Kisfaludi Közösségi Ház előtti téren. Az avatáson közreműködött Pitti Katalin operaénekes, Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész, a Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetettje és Hegedűs Valér, zongoraművész is.

  2018.08.17.
 4. Állománygyűléssel tisztelegtek a nemzeti ünnep előtt az Összhaderőnemi Parancsnokságon

  Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán, pénteken. Az eseményen ünnepi beszédben méltatták Szent István király és Fehérvár szerepét az állam kialakulásában. Ezt követően kitüntetéseket adtak át, majd a 2015-ös Fehérvár Hangja győztes Zabos Regina és Mits Márton, önkéntes tartalékos hadnagy műsorát hallgatták meg az egybegyűltek.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek