A legenda folytatódik – 25 nap múlva Gyulai István Memorial

Július 5-én és 6-án, hétfőn és kedden Székesfehérváron kerül megrendezésre Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenye, a World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj. A világsztárokat felvonultató viadalt közönség előtt rendezik majd, mától lehet jegyet venni.
2021.06.11. 11:03 |
A Nagydíjon, mint évente visszatérő nagy nemzetközi sportesemény a Forma-1 és a női kézilabda Final Four mellett, idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük a sportág legnagyobb hazai sztárjai.

A Gyulai István Memorial, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomás a 2023-as budapesti atlétika Világbajnokságra készülő hazai atlétáknak is, akik így, még az olimpia előtt hazai pályán versenyezhetnek a legnagyobb külföldi sztárokkal végre közönség előtt.

Az idei viadalon 20 nemzetközi versenyszám megmérettetéseit követhetik a majd nyomon a nézők a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ lelátójáról vagy a tévé képernyője elől, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A már-már elmaradhatatlan magyar közönségkedvenc férfi és női kalapácsvetést előző nap, július 5-én bonyolítják, míg a többi versenyszám július 6-án kerül megrendezésre.

Az olimpia előtti utolsó nagy megmérettetésre, ahol igazi bajnoki gárda jött össze rajthoz áll majd a teljes magyar atlétikai élvonal is. A kalapácsvetésre a belépés ingyenes lesz, míg a július 6-i futamokra jegyek már a mai naptól válthatóak online.

A hagyományokhoz híven a szervezők ezzel a nagyszabású versennyel állítanak emléket a híres magyar atlétának, a verseny névadójának, Gyulai Istvánnak, aki idén lenne 78 éves. A verseny menetrendje az alábbi linken olvasható: https://gyulaimemorial.hu/ idorend/

Sport

 1. Aquafitness nyílt nap lesz vasárnap az uszodában

  Aquafitness nyílt napot tartanak vasárnap a Csitáry Uszodában: a résztvevők több foglalkozás közül is választhatnak, és akár mindegyiket kipróbálhatják – függetlenül kortól és nemtől. A programra szombat estig lehet jelentkezni.

  2021.06.24.
 2. Remekeltek a Kiskút Tenisz Klub fiataljai a vidékbajnokságon

  Balatonbogláron zajlik a teniszezők vidékbajnoksága. A székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub korosztályos tehetségei alaposan kitettek magukért az első héten, hiszen egyéniben, párosban és csapatban is érmeket, köztük nem egy aranyat is szereztek.

  2021.06.23.
 3. Vérteskozma-teljesítménytúrák július 3-án - kizárólag online lehet nevezni június 30-ig

  2021-ben július 3-án szervezik a hagyományos Vérteskozma-teljesítménytúrákat. A természetjárók 10, 20 vagy 30 km-t gyalogolhatnak, nevezni online lehet a Vértes Meteor TSE oldalán keresztül június 30-ig.

  2021.06.22.
 4. Érmek Egerből - Tóth Adrián jegyet váltott a georgiai junior ökölvívó Európa-bajnokságra

  Teljes nemesfém-kollekcióval tértek haza Egerből, az Utánpótlás Magyar Kupáról (korábban Diákolimpia) a Fehérvár Küzdősport SE Ökölvívó Szakosztályának fiataljai; Tóth Adrián (junior,75 kg) arany,- Frank Dominik (serdülő, 48 kg) ezüst,- Hippeller Panna (junior, 57 kg) bronzérmet szerzett. A megmérettetésen 217 serdülő (13-14 év) és junior (15-16 év) korú versenyző vett részt.

  2021.06.22.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak