A legenda folytatódik – 100 nap múlva Gyulai István Memorial

Július 6-án, kedden, Székesfehérváron kerül megrendezésre Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenye, a World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj.
2021.03.29. 09:27 |
A Nagydíjon, mint évente visszatérő nagy nemzetközi sporteseményeken –  a Forma-1 és a női kézilabda Final Four mellett, –  idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük a sportág legnagyobb hazai sztárjaival. 
A Gyulai István Memorial, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomás a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő hazai atlétáknak is, akik így hazai pályán versenyezhetnek a legnagyobb külföldi sztárokkal, remélhetőleg magyar közönség előtt. A szervezők arról, hogy szurkolók jelenlétében vagy zárt kapuk mögött rendezik az idei versenyt egy későbbi időpontban, az akkor aktuális járványügyi helyzet alapján döntenek majd.

Kibővül a program: a szervezők tervei szerint az idei viadalon 20 nemzetközi versenyszám megmérettetéseit követhetik a nézők, így ismét kétnapos sztárparádé várható. A már-már elmaradhatatlan magyar közönségkedvenc férfi és női kalapácsvetést július 5-én bonyolítják, míg a többi versenyszám július 6-án kerül megrendezésre. 

A nagyszerű eredmények tekintetében bizakodásra ad okot egyrészt, hogy ez lesz az olimpia előtti utolsó nagy megmérettetés sok sztár számára, másrészt a magyar atlétika látványos fejlődése, amit az elmúlt időszakban mutat. Több mint 30 éve fennálló rekordokat döntöttek meg fiatal versenyzőink a téli szezonban, és évtizedek óta nem látott létszámú, 21 fős magyar válogatott jutott ki az idei fedettpályás Európa- bajnokságra Torunba, ahol hatan döntőbe is kerültek a rendkívül szoros mezőnyben, és Krizsán Xénia révén még egy bronzéremmel is gazdagodott a sportág. 

Minden fontos információ elérhető a verseny folyamatosan frissülő weboldalán, a www.gyulaimemorial.hu címen, extra tartalmakkal, videókkal, kulisszatitkokkal  pedig folyamatosan jelentkeznek a szervezők a rendezvény YouTube, Facebook, Instagram és Twitter oldalán. 

A versenyt, mint minden évben, a legendás magyar atléta Gyulai István emlékének ajánlják a szervezők, aki idén lenne 78 éves.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak