A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.
2019.06.14. 10:03 |

A felhívás részleteit sajtótájékoztatón ismertette Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke és Domokos Tamás kuratóriumi tag.

A helyi közösségért elkötelezett civil szervezetként az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért erős hiányát érezte annak, hogy a civil társadalom elismerje a közszolgáltatásokban dolgozók civilekért végzett munkáját. Ezért kezdeményezte 2017-ben az alapítvány, hogy elismerő oklevéllel fejezze ki mindezt. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál.

Ez egy civil kezdeményezés és elismerés azoknak, akik a közszolgálatban tevékenykednek és egy olyan társadalmi csoportot ismer el, melynek nélkülözhetetlen a munkája a város közösségében - mondta Róth Péter Fehérvár alpolgármestere. Kiemelte, hogy a város mindennapi életét teszi könnyebbé a munkájuk és köszönet a civil szervezeteknek és azoknak a fehérváriaknak, akik jelöléseket tesznek, hogy elismerhessük ezt a fontos tevékenységet.

2017-ben döntöttünk úgy, hogy megalapítjuk ezt a díjat, amit olyan emberek kaphatnak meg, akik öt éve a közszolgálatban dolgoznak és segítik a civil szervezetek munkáját, hiszen nélkülük a civilek nem tudnának működni – emelte ki az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke Németh László. „Számunkra nagyon fontos, hogy elismerjük azok az emberek, akik a köztelező munkájukon felül segítik a civil szervezetek munkáját. Szeretnénk megkérni a fehérváriakat, hogy javasoljanak olyan személyeket, akiket szeretnének e kitüntetésben részesíteni. Bízom abban, hogy idén is sok jelölés érkezik majd és ne csak férfiakat, nőket is jelöljenek a díjra!”

A civilek nem tudnak működni a közszféra és a vállalkozói szféra együttműködése nélkül – mondta Domokos Tamás az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi tagja. „Az önkormányzati cégekkel való együttműködés általában egyirányú, hiszen a közszféra támogatásával a civilek végzik a munkájukat a köz érdekében. Gyakorlatiklag ilyen típusú elismerés eddig nem létezett, ami a díj megalapítására sarkallt minket. A legfontosabb üzenet, hogy mindenkinek a hozzáállásában, munkájában meg lehet találni azt az erényt, ami előre viszi az ügyeket. Persze mindenki elvégzi a munkáját, de ha nem tesszük bele a szívünket lelkünket, akkor nem lesz igazi a közösség.”

Évente maximum három fő részére adományozható az oklevél, javaslatot bárki tehet az alapítvány e-mail címén (fogyvedalap@gmail.com) 2019. augusztus 20-ig.

Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át a jutalmazottaknak.

2017-ben elismerésben részesült:
- Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója
- Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője
- Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa

2018-ban elismerésben részesült:
- Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ igazgatója
- Kincses Zsolt Dávid, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője
- Schéda Zoltán, szerkesztő-műsorvezető

Közélet

 1. Kávássy Árpád Sándor doktor urat köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

  A 90 esztendős, gyémántdiplomás Kávássy Árpád Sándor doktor urat köszöntötte csütörtökön, születésnapja alkalmából Deák Lajosné, önkormányzati képviselő, átadva a miniszterelnöki emléklapot, valamint a város ajándékát, jó egészséget és sok boldogságot kívánva. 

  2019.11.14.
 2. Gratuláció Sir Lindsay Hoyle-nak! - Chorley volt polgármestere lesz a brit Alsóház elnöke

  Az Egyesült Királyság Parlamentjének alsóházi elnökévé választották Székesfehérvár testvérvárosa, Chorley egykori polgármesterét, Sir Lindsay Hoyle-t. Chorley és Székesfehérvár közel három évtizedes jó kapcsolata nyomán új és megtisztelő pozíciójához dr. Cser-Palkovics András polgármester is gratulált, valamint kívánt sok sikert Sir Hoyle-nak.

  2019.11.14.
 3. Fenntartható város, fásítás és zöldfelületi rendszerek voltak az Agrárakadémia Fórum témái

  „Fenntartható város, városfásítás, zöldfelületi rendszerek” címmel Agrárakadémia Fórumon tanácskoztak a Magyar Mezőgazdasági Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa közös, interaktív kerekasztal-beszélgetésén, csütörtökön. Az esemény témájával csatlakozott az Agrárminisztérium 2020-ra meghirdetett fásítási programjához, illetve a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyben elért székesfehérvári sikerhez is. 

  2019.11.14.
 4. Koncelebrált püspöki szentmise a Magyar Szent Család tiszteletére szombaton

  November 16-án, délelőtt 10 órai kezdettel közös imaóra, majd koncelebrált püspöki szentmise lesz a Magyar Szent Család tiszteletére rendezett egyházmegyei ünnepségen a Szent Imre templomban, amelyre szeretettel várják a családokat. Spányi Antal megyés püspök az egyházközségekből érkező családok jelenlétében - Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi előtt – a Magyar Szent Család oltalmába ajánlja a családokat.

  2019.11.14.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek