A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.
2019.06.14. 10:03 |

A felhívás részleteit sajtótájékoztatón ismertette Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke és Domokos Tamás kuratóriumi tag.

A helyi közösségért elkötelezett civil szervezetként az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért erős hiányát érezte annak, hogy a civil társadalom elismerje a közszolgáltatásokban dolgozók civilekért végzett munkáját. Ezért kezdeményezte 2017-ben az alapítvány, hogy elismerő oklevéllel fejezze ki mindezt. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál.

Ez egy civil kezdeményezés és elismerés azoknak, akik a közszolgálatban tevékenykednek és egy olyan társadalmi csoportot ismer el, melynek nélkülözhetetlen a munkája a város közösségében - mondta Róth Péter Fehérvár alpolgármestere. Kiemelte, hogy a város mindennapi életét teszi könnyebbé a munkájuk és köszönet a civil szervezeteknek és azoknak a fehérváriaknak, akik jelöléseket tesznek, hogy elismerhessük ezt a fontos tevékenységet.

2017-ben döntöttünk úgy, hogy megalapítjuk ezt a díjat, amit olyan emberek kaphatnak meg, akik öt éve a közszolgálatban dolgoznak és segítik a civil szervezetek munkáját, hiszen nélkülük a civilek nem tudnának működni – emelte ki az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke Németh László. „Számunkra nagyon fontos, hogy elismerjük azok az emberek, akik a köztelező munkájukon felül segítik a civil szervezetek munkáját. Szeretnénk megkérni a fehérváriakat, hogy javasoljanak olyan személyeket, akiket szeretnének e kitüntetésben részesíteni. Bízom abban, hogy idén is sok jelölés érkezik majd és ne csak férfiakat, nőket is jelöljenek a díjra!”

A civilek nem tudnak működni a közszféra és a vállalkozói szféra együttműködése nélkül – mondta Domokos Tamás az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi tagja. „Az önkormányzati cégekkel való együttműködés általában egyirányú, hiszen a közszféra támogatásával a civilek végzik a munkájukat a köz érdekében. Gyakorlatiklag ilyen típusú elismerés eddig nem létezett, ami a díj megalapítására sarkallt minket. A legfontosabb üzenet, hogy mindenkinek a hozzáállásában, munkájában meg lehet találni azt az erényt, ami előre viszi az ügyeket. Persze mindenki elvégzi a munkáját, de ha nem tesszük bele a szívünket lelkünket, akkor nem lesz igazi a közösség.”

Évente maximum három fő részére adományozható az oklevél, javaslatot bárki tehet az alapítvány e-mail címén (fogyvedalap@gmail.com) 2019. augusztus 20-ig.

Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át a jutalmazottaknak.

2017-ben elismerésben részesült:
- Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója
- Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője
- Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa

2018-ban elismerésben részesült:
- Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ igazgatója
- Kincses Zsolt Dávid, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője
- Schéda Zoltán, szerkesztő-műsorvezető

Közélet

 1. Kilencszáz esztendős a Ciszterci Rend - 1813 óta vannak jelen Székesfehérváron

  A Ciszterci Rend idén kerek évfordulót ünnepel. Az 1098-ban alapított szerzetesi közösség 900 esztendővel ezelőtt kapott pápai jóváhagyást és rövid idő alatt elterjedt Európában, így Magyarországon is. Székesfehérváron mintegy 206 éve telepedtek le a jezsuiták elárvult gimnáziumát átvéve. Napjainkban a történelmi időket megélt Brückner Ákos Előd O. Cist atya képviseli a rendet városunkban, vele beszélgettünk a jeles évforduló alkalmából.

  2019.07.21.
 2. Nyitott templom, gitáros mise és 24 órás szentségimádás az Öreghegyi templomban

  Július 21-án, vasárnap Tornyai Gábor atya és az Effeta Közösség szervezésében 19 órától gitáros mise (Spiritus zenekar), majd 20 órától zenés, vezetett Máriával Jézushoz szentségimádás lesz Öreghegyen, a Magyarok Nagyasszonya templomban. Előtte nyitott templom: szombaton egész éjjel és vasárnap egész július 20., szombat 20 órától vasárnap 19 óráig.

  2019.07.20.
 3. Anna-bál lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Július 20-án 15 órától Anna-bál lesz a Felsővárosi Közösségi Házban a Nem csak a húszéveseké a világ Nyugdíjasklub szervezésében. A zenés, táncos nosztalgiadélutánon a zenét Kovács Misi szolgáltatja.

  2019.07.19.
 4. A Szent Imre templomban lesz a város közös elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepe

  Augusztus 1-jén, csütörtökön 18 órakor a Szent Imre (Barátok) templomában lesz Székesfehérvár egyházközségeinek közös elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepe. A közös imádságot este 6 órakor szentmisével kezdik. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2020-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2019.07.19.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek