A közelgő karácsony jegyében találkoztak Fehérvár nyugdíjas pedagógusai

A Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának tagjait várták hagyományos karácsonyi ünnepségre a Bory Jenő Általános Iskolába, kedden. A szépkorú pedagógusoknak az Árpád úti Óvoda kisgyermekei műsort, majd Székesfehérvár polgármestere és a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának vezetője is köszöntőt mondott.
2018.12.04. 17:16 |

Egész esztendőben a Bory Jenő Általános Iskola ad helyet a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának, illetőleg programjainak. Szendreiné Borszéki Marika néni halálát követően Zelenák Istvánné lett a nyugdíjas tagozat vezetője, kicsit felfrissült a tagozat, jellemzően a 60 és 80 év közötti korosztály látogatja a foglalkozásokat, rendezvényeket, ennek az éves folyamatnak egy fontos állomása a szeretet ünnepéről való megemlékezés.” - hangsúlyozta Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetnek elnöke.

Csaknem húsz esztendős hagyománya van annak, hogy szakszervezetként megrendezzük ezt az ünnepséget. Taglétszámunk az elmúlt esztendőben mintegy megháromszorozódott. A rendszeres foglalkozások mellett kiállításokra, színházba járunk, részt vettünk a II. András történelmi vetélkedőn, gyógytornán.” - mondta Zelenák Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának elnöke.

Fehérvár közösségének rendkívül fontos, hogy szépkorú tagjai is aktívan, jó közösséghez tartozva tölthessék mindennapjaikat. Pedagógusnak lenni hivatás, mely az advent legszebb értékeit: a törődést, önzetlenséget és a szeretetet egész évben megtestesíti.” - emelte ki pohárköszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere.

Az ünnepségen részt vett Farkas László, önkormányzati képviselő, Sándorfi Gergely, a Bory Jenő Általános Iskola igazgatója és Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke is.

Közélet

 1. A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységéről számoltak be a Szent György Kórházban

  A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán.

  2019.02.20.
 2. Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! - mammográfiai szűrés Fehérváron

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket februárban is. A meghívólevélen szereplő időpont módosítható a 06-20/387-7996 -as telefonszámon.

  2019.02.20.
 3. Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a Kossuth Iskola

  A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

  2019.02.20.
 4. Maroshegyi Egészségnap - szombaton ingyenes szűrésekkel várják az érdeklődőket

  Többféle szűréssel, általános állapotfelméréssel várja az érdeklődőket az ötödik Maroshegyi Egészségnap február 23-án, szombaton. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban 9 órától kora délutánig tartanak az ingyenesen elérhető vizsgálatok.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek