A közelgő karácsony jegyében találkoztak Fehérvár nyugdíjas pedagógusai

A Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának tagjait várták hagyományos karácsonyi ünnepségre a Bory Jenő Általános Iskolába, kedden. A szépkorú pedagógusoknak az Árpád úti Óvoda kisgyermekei műsort, majd Székesfehérvár polgármestere és a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának vezetője is köszöntőt mondott.
2018.12.04. 17:16 |

Egész esztendőben a Bory Jenő Általános Iskola ad helyet a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának, illetőleg programjainak. Szendreiné Borszéki Marika néni halálát követően Zelenák Istvánné lett a nyugdíjas tagozat vezetője, kicsit felfrissült a tagozat, jellemzően a 60 és 80 év közötti korosztály látogatja a foglalkozásokat, rendezvényeket, ennek az éves folyamatnak egy fontos állomása a szeretet ünnepéről való megemlékezés.” - hangsúlyozta Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetnek elnöke.

Csaknem húsz esztendős hagyománya van annak, hogy szakszervezetként megrendezzük ezt az ünnepséget. Taglétszámunk az elmúlt esztendőben mintegy megháromszorozódott. A rendszeres foglalkozások mellett kiállításokra, színházba járunk, részt vettünk a II. András történelmi vetélkedőn, gyógytornán.” - mondta Zelenák Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának elnöke.

Fehérvár közösségének rendkívül fontos, hogy szépkorú tagjai is aktívan, jó közösséghez tartozva tölthessék mindennapjaikat. Pedagógusnak lenni hivatás, mely az advent legszebb értékeit: a törődést, önzetlenséget és a szeretetet egész évben megtestesíti.” - emelte ki pohárköszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere.

Az ünnepségen részt vett Farkas László, önkormányzati képviselő, Sándorfi Gergely, a Bory Jenő Általános Iskola igazgatója és Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke is.

Közélet

 1. A rózsaszín, az örömöt szimbolizáló gyertya lángja is fellobbant az Adventi Udvaron

  Szombaton a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket. Délután gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját a martonvásári Szent László Katolikus Óvoda műsorával és Spányi Antal, püspök örömvasárnap-előesti gondolataival.

  2018.12.15.
 2. Állítsuk meg a székesfehérvári közösség szétverését

  Újabb álhírek jelentek meg szombaton Fehérvárral kapcsolatban a Facebookon, amit névtelenségbe burkolózva, hirdetésként terjesztenek. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szombaton határozottan kérte az ellenzéket, hogy határolódjon el egyértelműen az álhírek gyártásától, ami a város egész közösségét is lejáratja.

  2018.12.15.
 3. Megújult I. világháborús emlékművek a Szentlélek Katonatemetőben

  Pénteken ünnepélyes keretek között áldották meg a megújult I. világháborús Szentlélek Katonatemető sírjait és koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt. A Szentlélek katonaletemetőben helyreállították a hősi emlékművet, a feszületet és a 10-es huszárok emlékművét, 643 hadisírt, a parcellák melletti információs táblákat, és megújulhatott a temető környezete is.

  2018.12.14.
 4. A székesfehérvári vasútállomáson adták át Fejér megye tizennegyedik kormányablakát

  Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Fejér megye tizennegyedik kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson, ahol százötvenkét négyzetméteren hat ügyfélpult és egy fotófülke várja az ügyfeleket akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

  2018.12.14.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek