A közelgő karácsony jegyében találkoztak Fehérvár nyugdíjas pedagógusai

A Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának tagjait várták hagyományos karácsonyi ünnepségre a Bory Jenő Általános Iskolába, kedden. A szépkorú pedagógusoknak az Árpád úti Óvoda kisgyermekei műsort, majd Székesfehérvár polgármestere és a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának vezetője is köszöntőt mondott.
2018.12.04. 17:16 |

Egész esztendőben a Bory Jenő Általános Iskola ad helyet a Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozatának, illetőleg programjainak. Szendreiné Borszéki Marika néni halálát követően Zelenák Istvánné lett a nyugdíjas tagozat vezetője, kicsit felfrissült a tagozat, jellemzően a 60 és 80 év közötti korosztály látogatja a foglalkozásokat, rendezvényeket, ennek az éves folyamatnak egy fontos állomása a szeretet ünnepéről való megemlékezés.” - hangsúlyozta Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetnek elnöke.

Csaknem húsz esztendős hagyománya van annak, hogy szakszervezetként megrendezzük ezt az ünnepséget. Taglétszámunk az elmúlt esztendőben mintegy megháromszorozódott. A rendszeres foglalkozások mellett kiállításokra, színházba járunk, részt vettünk a II. András történelmi vetélkedőn, gyógytornán.” - mondta Zelenák Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának elnöke.

Fehérvár közösségének rendkívül fontos, hogy szépkorú tagjai is aktívan, jó közösséghez tartozva tölthessék mindennapjaikat. Pedagógusnak lenni hivatás, mely az advent legszebb értékeit: a törődést, önzetlenséget és a szeretetet egész évben megtestesíti.” - emelte ki pohárköszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere.

Az ünnepségen részt vett Farkas László, önkormányzati képviselő, Sándorfi Gergely, a Bory Jenő Általános Iskola igazgatója és Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke is.

Közélet

 1. Döntött a közgyűlés: indulhat a Vásárhelyi út felújítása

  Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése, a képviselők több fontos fejlesztésről is döntöttek. Kiírták a közbeszerzést a Fiskális út felújításának II. ütemére, a Vásárhelyi út felújítása pedig heteken belül elkezdődhet a Rádió út és a Logisztika iparvágány közötti szakaszon.

  2019.04.26.
 2. Idén is Ballagási hét – 1687 diákot várnak a Városi Ballagásra

  Idén is számos programmal köszönti a végzős diákokat és tanáraikat Székesfehérvár. Májushoz közeledve a végzősök már az érettségi lázában égnek, de azért a tanév utolsó hetében a Bolondballagáson idén is mókázhatnak még egy jót a belvárosban, május 4-én pedig a Városi Ballagásra kerül sor 1687 diák részvételével.

  2019.04.25.
 3. Hajléktalanokat is segít és alkalmaz a Városgondnokság Székesfehérváron

  A programot a Városgondnokság a Kríziskezelő központtal és a Kormányhivatallal közösen indította el. A program része egy parkfenntartó-gondozó képzés is, melynek keretében kertfenntartást, növényismeretet és pénzügyi ismereteket is tanulnak a résztvevők. Az ingyenes oktatás végén pedig szakmunkás bizonyítványt szerezhetnek.

  2019.04.25.
 4. Kezdődik az Egyházmegyei Múzeum felújítása Székesfehérváron

  A munkálatok a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot, a Barátok Boltját és az Rex Cultura Kft. Egyházmegye fenntartásában működő központi konyháját érintik. A múzeum 2019. április 18-tól a kivitelezés befejezéséig, várhatóan 2020. júniusig zárva tart. A Barátok Boltja 2019. április 23-tól rövid zárva tartás után a Liszt Ferenc u. 1-ben folytatja működését.

  2019.04.24.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek