A Kossuth iskola és a Jancsárkert Piac pályázataira szavazhatnak a fehérváriak

Idén is meghirdették az „Ön választ, Mi segítünk” pályázatot. A Kossuth iskola Gyermekévek Alapítványa a diákokkal közösen készülő előkert fejlesztésével, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület az őszi „Székesfehérvári Mézes Hetek" interaktív családi programok szervezésével indult.
2021.06.17. 10:41 |

Az áruházlánc vásárlói vásárlásonként egy zseton elhelyezésével, július 11-ig szavazhatnak a helyi közösségek támogatásáról.

A TESCO-GLOBAL Zrt. és az Effekteam Egyesület kilencedik alkalommal hirdetett közös pályázatával olyan civil szervezeteket, alapítványokat, szociális szövetkezeteket, nonprofit kis- és középvállalatokat, közoktatási intézményeket, társasházakat, valamint informális csoportokat kíván támogatni, akik a helyi közösségek környezetéért, edukációjáért és egészséges életmódjáért tesznek. A több mint háromezer induló között két székesfehérvári szervezet is várja a szavazatokat.

A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola Gyermekévek Alapítványa az iskola előkertjének megújítására és bővítésére pályázik. A korábbi felújítási munkák miatt sajnos megrongálódott az előkert, amelyet most szeretnének újra megtölteni élettel, és – örökös ökoiskola lévén – a kertápolásba bevonják a gyerekeket is. A kertészkedés bővíti a növénytani ismereteket, megalapozza a munkakultúrát és fontos része lehet a környezettudatos nevelésnek.

A székesfehérvári közhasznú Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület ősszel „Székesfehérvári Mézes Hetek" címmel két interaktív családi hetet szervez, hogy a résztvevőkkel megismertessék a méhek életét, a beporzás fontosságát, a méz és a méhészeti termékek (propolisz, méhpempő) egészségre gyakorolt hatását és sokoldalú felhasználhatóságukat. A program során lehetőség lesz a méhészeti eszközök kipróbálására, mézkóstolásra is.

A vásárlók július 11-ig szavazhatnak a pályázatokra. Minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet, illetve pályázati program mellé. A nyertes pályázatokat 2021. július végén hirdeti ki az áruházlánc.

Közélet

 1. Augusztus 1-én, vasárnap reggel visszaáll a régi buszmenetrend Székesfehérváron

  Augusztus elsején, vasárnap ismét a régi buszmenetrend lesz érvényben Székesfehérváron. Az új buszmenetrend július 17-én lépett életbe és bár több mint egy hónapig lehetett váleményezni tavasszal, ezt sokan nem tették meg és az életbe lépéskor szembesültek azzal, hogy máshogy tudnak eljutni a célállomásukra. A város polgármestere a közösségi médiában látott visszhangok miatt szavazásra bocsátotta a menetrendet a fehérváriak körében.

  2021.07.31.
 2. Tanszergyűjtést szervez a Fehérvári Heti Betevő csapata!

  Augusztus 19-ig gyűjt új vagy jó állapotban lévő, használt tanszereket a Fehérvári Heti Betevő csapata, amivel rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését szeretnék megkönnyíteni. A kezdeményezéshez magánszemélyek és vállalatok is csatlakozhatnak.

  2021.07.30.
 3. Diplomáciai képzés indulhat a Kodolányi János Egyetemen

  Új programmal jelentkezik a Magyar Diplomáciai Akadémia a középiskolások és az egyetemisták számára. A képzések a Kodolányi János Egyetemen is elérhetők lesznek. A tárgyalások a felek között megkezdődtek.

  2021.07.29.
 4. Július végéig elindul a pótfelvételi - az Óbudai Egyetem is várja a jelentkezőket

  Azok a jelentkezők, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is adtak be jelentkezést egyik szeptemberben induló képzésre sem az általános eljárásban, a nemsokára induló pótfelvételi eljárásban újra jelentkezhetnek. Várják a jelentkezőket az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is.

  2021.07.28.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22